Сад-город

Які добрива вносити під перекопування восени для підвищення родючості

— 3 жовтня 2019 —

Наступає важлива пора для садівників і городників – осінь! Багато турбот вона приносить: зібрати останній урожай овочів і фруктів, посадити молоді дерева й чагарники, провести підзимні посіви, укрити суницю на зиму, ну, і звичайно, готовити ґрунт у грядках до нового сезону. Перекопування ґрунту й внесення добрив – справа нелегка, часто багато хто не встигають виконати ці операції або попросту не вистачає сил. Але осінні роботи із ґрунтом дуже важливі – це застава високого врожаю на майбутній рік!


Полив дерев і кущів восени

— 26 вересня 2019 —

Восени сад завершує щорічний життєвий цикл розвитку: дерева й чагарники запасають живильні речовини у пагонах і кореневій системі, рослини скидають листя. Урожай давно зібраний, і залишається тільки допомогти рослинам підготуватися до зимівлі. Один з етапів підготовки – підзимній полив дерев і чагарників. Навіщо він потрібний і як його провести?


Особливості застосування торфу як добрива

— 26 вересня 2019 —

Напевно, всі знають, що таке торф? Тим, хто не знає, відкриємо «страшну» таємницю: торф – це перегнилі (у більшому або меншому ступені) спресовані залишки рослин і тварин. У природі він утворюється в болотах, в умовах підвищеної вологості й утрудненого доступу повітря. Використовується як добриво, горючий (містить до 60% вуглецю) і теплоізоляційний матеріал.


Що можна зробити з бадиллям гарбузових рослин після збору врожаю?

— 26 вересня 2019 —

Зовсім скоро гарбузові закінчать плодоносити й від них залишиться бадилля з великими листами, які розкинулися на великій території городу й отоді ми повинні знати, куди їх можна подіти.


Коли ґрунт утомлюється

— 19 вересня 2019 —

Усі садівники прекрасно знають, що вирощування тих самих культур протягом декількох років на тому самому місці приводить до втоми ґрунту, а саме, виснаженню, збіднінню, і накопиченню в ній шкідників. Це стосується, насамперед, рослин сімейства розоцвіті.


Користь і шкода бур’янів: знищувати або використовувати?

— 19 вересня 2019 —

Починаючи з весни, коли приходить час оброблення земельної ділянки, дачники й городники опиняються утягненими в боротьбу з неугодними рослинами - бур’янами.


Визначаємо кислотність ґрунту прямо в саду

— 19 вересня 2019 —

Внесення різних добрив, обробка ґрунту, поливи й вирощування овочевих культур досить швидко приводять до зміни кислотності ґрунту. Тому досить доцільно щоосені перед глибокою обробкою ґрунту визначати її реакцію. Ці результати підкажуть, чи необхідно вносити в ґрунт вапняні матеріали й у якій кількості.


Як зберегти яблука й груші

— 19 вересня 2019 —

Серед осінніх садово-городніх робіт важливе місце займає збір урожаю й закладка його на зберігання. Із фруктів на тривале зберігання закладають головним чином зерняткові плоди - яблука й груші, які є цінним джерелом вітамінів в осінньо-зимовий період.


Ріпа: користь і вирощування

— 13 вересня 2019 —

Ріпа - одна з найбільш прадавніх культурних рослин. Вона була відома народам Вавилона, Ассирії кілька тисячоліть назад. В античний час ріпа потрапила в Грецію й Рим. Там її широко обробляли. Потім ріпа відправилася в європейські країни.


Осіння пересадка полуниці

— 13 вересня 2019 —

Для садівників, що бажають одержувати стабільні врожаї, пересаджувати полуницю восени, навесні або влітку – така ж необхідна операція, як полив або підгодівля. Особливості цієї культури такі, що вона не може стабільно плодоносити на одному місці більше чотирьох років. Чому ж так відбувається?



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс