Сад-город

Побілка основ дерев восени: навіщо і як правильно

— 15 листопада 2017 —

Листопад – це значить, що прийшли справжні холоди й дощу вже можна не чекати. Беремо щітки в руки й відправляємося в сад, щоб приступитися до побілки основ дерев до перших кістякових суків. Як це робити і чим краще, ми сьогодні вам і розповімо.


Як зберегти капусту свіжою до весни

— 15 листопада 2017 —

Зберегти капусту протягом усього зимового періоду не складно. Для цього існують ефективні й перевірені способи. Кожний може вибрати один з них, який найбільше підходить для конкретних умов проживання.


Особливості вирощування руколи на підвіконні

— 8 листопада 2017 —

Зелені овочеві рослини в щоденному раціоні – це важлива складова здорового харчування. Петрушка, листя салату, молода кропива, крес-салат, рукола, що складаються з величезної кількості вітамінів і корисних елементів, вже давно стали популярними в кулінарії. Багато господарок використовують ці дарунки природи для готування смачних салатів, соусів і багатьох інших страв. Але все-таки рукола є найціннішим продуктом серед усіх зелених овочів за своїм складом.


Попіл – цінне добриво

— 8 листопада 2017 —

Попіл від спалювання деревини (як, втім, і листя, трав'янистих залишків) містить у легкодоступній для рослин формі калій і фосфор. У ньому присутні й деякі мікроелементи, необхідні для овочевих рослин (магній, бор, сірка та ін.). попіл не містить хлору, тому його добре застосовувати під рослини, що негативно реагують на хлор: суницю, малину, смородину, картоплю. 


Зберегти до весни: правильне зберігання ріпчастої цибулі взимку

— 1 листопада 2017 —

Ріпчаста цибуля — незамінний овоч, який вирощується у великих кількостях та потребується щодня. Цибуля настільки розповсюджена і звична, що вирощувати її може кожний, а от зберегти без втрат лише «знавці». У більшості городників ріпчаста цибуля починає псуватися відразу після збирання, тому основне завдання для багатьох — своєчасне відбраковування зіпсованих цибулин. Зберігати ніде, та й не знаємо, як правильно зберегти. Предки, от, у коси плели. Але, було це в сільській місцевості, а як зберігати у квартирі, льоху ж немає?


«Жива вода» для живців: досвід городника

— 1 листопада 2017 —

Усі живці я вкорінюю у «живій воді» – розчині, який роблю за нашим сімейним рецептом. У ній у живців ніколи не буває загнивання стебел. Швидше, чим у простій воді, з'являється коріння. Коли саджаю живці в ґрунт, я поливаю їх цим же розчином, який залишився в банці, і вони прекрасно приживаються.


Де взяти ґрунт для весняної розсади?

— 1 листопада 2017 —

Для того щоб одержати врожай якомога раніше, практично всі дачники висаджують навесні на грядки розсаду, а не висівають насіння. По-перше, це дозволяє уникнути невдач, пов'язаних з несхожістю насіння прямо на грядці. По-друге, ви будете заздалегідь підготовлені до приходу весни і зможете висадити найкращі, міцні рослини.


Як зробити тирсу добривом

— 26 жовтня 2017 —

Відомо, що вносити свіжу тирсу в ґрунт не рекомендується. На такому ґрунті гарний урожай не виросте. Якщо тирси багато, її неважко перетворити на чудовий компонент для поліпшення структури ґрунту, його повітропроникності.


Вирощуємо полуницю й суницю

— 26 жовтня 2017 —

Якщо полуницю вирощують на одній ділянці протягом тривалого часу, якість і кількість урожаю падає. Для вирішення цієї проблеми підбирають нові ділянки для вирощування або оздоровлюють старі. Щоб підготувати ґрунт перед посадкою полуниці садівники використовують сидерати, які поліпшують склад ґрунту та підвищують його родючість. Їх також вирощують поруч із полуницею для захисту і притінення.


Як посадити хрін, щоб не довелося його позбуватися

— 26 жовтня 2017 —

Хрін належить до багаторічних рослин сімейства хрестоцвітних. У нього потужна коренева система, що гілкується, з великою кількістю сплячих бруньок. Кореневища хріну здатні проникати в ґрунт на глибину до 2 метрів. Сплячі бруньки здатні рушити в ріст практично з будь-якої глибини. Саме завдяки такій неймовірній живучості та потужній кореневій системі хрін став найстрашнішим бур'яном на ділянці. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...