Сад-город

Якщо цукіні дають мало плодів...

— 17 липня 2013 —

Майже всі вважають, що головні запильники в саду - бджоли. Це зовсім не так. Наявність пасіки поруч підвищує врожай, але головні «трудівники» найчастіше - не зовсім приємні мешканці саду.


Цибульна лушпайка - кращі ліки для огірків

— 17 липня 2013 —

Огірки можна збирати хоч щодня. Чим раніше зберемо зеленці, тим швидше наростуть нові. Треба лише періодично їх підживлювати розчином коров’яку або пташиного посліду з добавкою невеликої кількості нітрофоски. І конвеєр зеленців, що не припиняється, забезпечений!


Щоб захистити майбутній урожай суниці

— 17 липня 2013 —

До кінця збору врожаю на листях рослин третього року життя (другий рік плодоносіння) і більш старих з'являються плямистості – біла і бура.


Бамія - дієтичний овоч з Африки

— 10 липня 2013 —

Ця овочева культура поки мало знайома нашим дачникам. У різних країнах рослина має різні назви - бамія, гомбо, дамські пальчики, окра.


Вирощуємо кавуни правильно

— 10 липня 2013 —

Насамперед, варто трохи зупинитися на характеристиці баштанних культур і особливостях їхнього вирощування. Щоб виростити кавуни, дині, гарбуз, необхідно виконати ряд технологічних вимог. У противному випадку плоди не порадують вас смаком, виростуть виродливими, дрібними, не наберуть належної кількості цукру, самі рослини будуть хворіти.


Як позбутися від колорадського жука?

— 10 липня 2013 —

Багато городників замислювалися над цим питанням. Багато хто намагався позбутися від нього за допомогою багатьох методів. Але віз і нині там. Ні вчені, ні практики так і не змогли домогтися успіху в боротьбі з цим шкідником. Виявилося, що він дуже живучий і ніякі хімікати на нього не діють. 


Гарбуз: цар городу

— 10 липня 2013 —

Перші американські поселенці наповнювали порожнину гарбуза молоком, спеціями й медом і запікали в гарячій золі, а індіанці просто смажили скибочки на багатті, а зі смужок в’яленого гарбуза робили килимки. 


Посадіть в саду чорноплідку

— 3 липня 2013 —

Спочатку чорноплідку вирощували як декоративну культуру. Поки на неї увагу не звернув Мічурін. Здатність переживати найсуворіші зими, невибагливість і стійкість до хвороб - все це зацікавило селекціонера. Він виписав насіння з Німеччини й почав схрещувати рослини. У результаті одержав те, що зараз ми називаємо чорноплідною горобиною.


Чистотіл у боротьбі зі шкідниками

— 3 липня 2013 —

Давно відомі цілющі властивості чистотілу. Здатний він не тільки бородавки припекти, але, як стверджують деякі травники, може вирішити й інші проблеми зі здоров'ям. Але для садівників-квіткарів чистотіл до всього іншого є й ефективним засобом проти садових шкідників і деяких хвороб наших зелених вихованців.


Верхівкова гниль помідорів

— 3 липня 2013 —

Дозріли перші красені-помідори. Як приємно відчути в долонях його прохолодний, пружний плід. Але що це? На його верхівці величезна суха пласка сіра пляма. Звідки б узятися їй? – Утримується спекотна погода. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс