Сад-город

Карликовий сад на дачі: переваги та недоліки

— 16 жовтня 2013 —

В останні роки, карликові дерева отримали небачене визнання, і тепер широко використовуються не тільки у фермерському садівництві, але й на приватних дачних ділянках. Причиною тому є ряд переваг, завдяки яким карликові сади мають особливу агротехніку і можуть давати гарний урожай.


Діагностика по... осінньому листю!

— 16 жовтня 2013 —

Багато хто вважає осінь найкрасивішим сезоном за «багрець і золото» лісів, садів і парків. Але «золота осінь» не тільки зачаровує - вона допомагає... провести діагностику загального стану плодових дерев. 


Доглядаємо за садом

— 16 жовтня 2013 —

Більшість власників дачних ділянок виділяють достатню площу під плодові дерева різних культур і сортів. Отриманий з них урожай за своїми якостями значно перевершує покупні плоди. 


Копати чи не копати?

— 16 жовтня 2013 —

У багатьох садівників-городників на цей рахунок немає ніяких сумнівів: осінь прийшла, треба ділянку в зиму перекопати, і якнайглибше. Запитайте: «Навіщо?» - здивуються. Розкажуть про бур'яни, про личинки і лялечки шкідників, які разом із шаром землі опиняться нагорі та взимку вимерзнуть.


Хрін на дачній ділянці

— 9 жовтня 2013 —

Городній хрін - багаторічна рослина з товстими, сильно розвиненими кореневищами і великим довгастим листям. Рослина холодостійка, добре перезимовує в ґрунті, рідко дає насіння, тому розмножують його переважно вегетативним способом - діленням кореневищ.


Навіщо потрібний сучок заміщення

— 9 жовтня 2013 —

Тим, хто робить обрізку винограду, у довідковій літературі обов'язково потрапляла інформація про необхідність залишити сучок заміщення на плодовій ланці. На сучку заміщення звичайно вирощують два пагони: плодоносіння і заміщення. Для цього сучок підрізають на три вічка, а краще - на чотири або навіть п'ять. Надто рідко на сучку виростають сильні пагони.


Як узимку зберегти врожай яблук і груш

— 9 жовтня 2013 —

Як часто ми зазнаємо розчарування, коли, виростивши та уклавши на зберігання врожай найсмачніших ненітратних яблук, через деякий час виявляємо згнилі плоди. Розглянемо деякі методи збереження врожаю яблук.


Сівозміна на дачі. Давайте грунту набратися сил

— 9 жовтня 2013 —

Обробляючи ті самі культури на тому самому місці, господарі переконуються, що врожай з кожним роком зменшується. Це явище отримало назву ґрунтовтома. Досвід показує, що зняти його не можна навіть високою агротехнікою. Внесення мінеральних і органічних добрив, а також обробка ґрунту при беззмінних посівах лише частково відновлюють його родючість.


Вибір саджанців плодових дерев

— 2 жовтня 2013 —

«Від поганого насіння не чекай доброго племені» - говорить народна приказка. І це цілком вірно. Адже майбутній урожай цілковито залежить від якості посадкового матеріалу, і якщо ви вирішили купити саджанці плодових дерев або кущів, то зробити це потрібно вміло. Адже дуже часто буває так, що покупець не має ніякого уявлення про те, що він збирається купити.


Закриття тепличного сезону

— 2 жовтня 2013 —

Літо пішло в минуле, і тепер ми можемо підвести підсумки. Хтось скаже, що нині теплиці себе не виправдали, у когось - навпроти, огірки, томати та перець на відкритих грядках згоріли, а в тіні тепличної покрівлі більш-менш благополучно плодоносили.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс