Сад-город

Салат на грядці й у теплиці

— 23 березня 2016 —

Свіжі, охолоджені, хрусткі салати - чудове задоволення. Різноманітні за формою та листям і забарвленням, ці однолітні швидкоростучі овочі в основному використовують у свіжому вигляді. Практично на будь-якому городі знайдеться містечко для качанного салату. Він дуже невибагливий і росте практично в будь-якому ґрунті. Буде потрібно зовсім трохи знань, щоб знімати врожай салату протягом усього літнього сезону.


Город без хімікатів

— 23 березня 2016 —

Хімічні речовини, застосовувані для обробки саду й городу, не тільки вбивають хвороби, але й приносять шкоду людям. Тому сьогодні все більшим попитом користуються народні методи боротьби зі шкідниками та хворобами. 


Березень - час першого обприскування саду

— 16 березня 2016 —

Не упустіть час для першого обприскування. Обов'язково провести весняне обприскування перед розпусканням бруньок, щоб захистити свій сад від шкідників. Обприскувати необхідно й дерева, і чагарники, коли бруньки ще не розпустилися, а тільки трохи набрякли. Краще в суху безвітряну погоду, ранком або ввечері.


Як захистити розсаду від чорної ніжки

— 16 березня 2016 —

Городники бояться чорної ніжки і не побажають її появи навіть ворогу. Ця хвороба, що викликається патогенними грибками, підстерігає молоду розсаду будь-яких культур, і уражені нею саджанці, на жаль, у більшості випадків приречені на загибель.


Як виростити цукровими буряк і моркву?

— 16 березня 2016 —

Багато городників скаржаться, що, незважаючи на досить гарний урожай цих коренеплодів, їсти їх практично неможливо через неприємний смак. Якими прийомами можна підвищити цукристість буряка та моркви? 


Правильна обробка смородини навесні - щедрий урожай улітку

— 9 березня 2016 —

Одним з ефективних способів боротьби з садовими шкідниками є полив кущів смородини окропом. Цей прийом піднімає імунітет у рослин, прогріває ґрунт і є надійною профілактикою проти різних захворювань.


Роботи в саду навесні

— 9 березня 2016 —

Щоб одержати гарний урожай, боротьба зі шкідниками та хворобами в саду має бути планомірною і цілеспрямованою. Тільки за таких умов можна тримати плодові культури і ягідники в нормальному стані.


Десять правил гарного врожаю перцю

— 9 березня 2016 —

Щоб одержати гарний урожай солодкого перцю, не потрібні гори хімічних добрив, нескінченні розпушування та прополки. Виростити екологічно чистий перець без зайвих зусиль - цілком реально, якщо враховувати деякі особливості цієї рослини.


Що потрібно знати, відправляючись за саджанцями

— 2 березня 2016 —

Перш ніж купувати для саду посадковий матеріал, краще скласти список того, що вам дійсно необхідно та відповідає умовам, які ви реально можете створити. Чи є місце, куди саджанці можна посадити, не потіснивши інші кущі та дерева. Добре, якщо при цьому ви знаєте, якою рослина стане через років 10. Справжні господарі, створюючи стиль свого саду, все підряд у нього не садять. Ніколи не купуйте рослини, батьківщина яких кліматично відрізняється від наших широт. Навіть якщо продавець буде стверджувати, що в його саду це росте.


Підготовка теплиць до весни

— 2 березня 2016 —

Весна. Її наближення у багатьох садівників викликає асоціації зі стомлюючими, але приємними турботами, наприклад, підготовка теплиці до весни. По суті, це новий садово-городній сезон, котрий необхідно зустріти у всеозброєнні.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс