Сад-город

Чому не плодоносить груша

— 26 жовтня 2016 —

Будь-яка плодова рослина, навіть якщо вона посаджена в декоративних цілях, має приносити плоди. Це її головне призначення. Однак бувають випадки, коли посаджене в саду дерево ніяк не бажає радувати своїх господарів соковитими плодами. Розглянемо основні причини відсутності плодів на груші.


Сіємо овочі "під мороз"

— 26 жовтня 2016 —

Ось і підійшов до кінця черговий дачний сезон, уже спорожніли овочеві грядки, зеленіють тільки посіяні сидерати, особливо озиме жито. Але роботи на ділянці як і раніше вистачає.


Натуральні стимулятори утворення коренів

— 19 жовтня 2016 —

При розмноженні рослин живцями іноді виникає проблема з коренеутворенням. Для прискорення процесу можна вдатися до стимуляторів промислового виробництва, найпопулярніші з них - кореневин і гетероауксин. Але є й кілька перевірених часом народних способів.


Копати чи не копати?

— 19 жовтня 2016 —

Кожному садівнику й городнику відомо, що ґрунт потрібно готувати з осені, тому що осіння обробка є значно кориснішою, ніж весняна. Це важка робота, але останнім часом усе частіше лунають голоси прихильників органічного землеробства, які призивають від неї відмовитися.


Посадка ягідних кущів і плодових дерев

— 19 жовтня 2016 —

Як рекомендують фахівці, осінню посадку варто починати з моменту пожовтіння листя і закінчувати за 15-20 днів до настання стійких морозів. Тому що корені плодового дерева восени зупиняються в зростанні значно пізніше надземної частини, то це забезпечує підживання поранених при посадці коренів і навіть утворення мички ще до морозів. Дерева, висаджені восени, починають рости навесні раніше посаджених у весняний термін. 


Устрій теплої грядки

— 12 жовтня 2016 —

Теплі грядки - це природні "грілки" для теплолюбних овочевих культур. Вони повністю складаються з рослинних залишків і влаштовуються таким чином, щоб органіка, що розкладається, виділяла тепло, підігрівала знизу коріння рослин, допомагаючи їм перенести нічні заморозки, літні перепади температур, холодні роси.


Синоптики розповіли, якою буде зима в Україні в 2017 році

— 12 жовтня 2016 —

В останні роки в нашій країні зими були досить м'якими, сильних морозів не спостерігалося. Але за прогнозами синоптиків у цьому сезоні нас очікують люті холоди, яких не було останні 30 років.


Готуємо виноград до зимових холодів

— 5 жовтня 2016 —

Практично кожний дачник вирощує виноград на власній ділянці, і дуже задоволений у тому випадку, якщо одержує гарний урожай. Восени актуальне питання як підготувати виноград до зими, щоб і наступного року ви одержали максимум задоволення, зрізуючи налиті грона з лози.


Як зберегти яблука до зими

— 5 жовтня 2016 —

Яблука мають здатність довго не втрачати свої властивості, якщо правильно подбати про зберігання врожаю. Щоб узимку не купувати магазинних фруктів: заощадити й насолоджуватися добірними плодами, необхідно розібратися з тим, як зберегти яблука на зиму. Є кілька секретів, які допоможуть зберегти врожай яблук аж до наступної весни! Ну, до Нового року - точно.


Збирання столового буряка

— 5 жовтня 2016 —

Коренеплоди прекрасно зберігаються. Тому дуже багато городників заготовлюють буряк на зиму. Він досить невимогливий до умов зберігання. Можна зберігати врожай у засіках насипом. Найбільш підходящі сорти для тривалого зберігання це Підзимовий, Незрівнянний і Бордоіль.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс