Сад-город

Народні способи зберігання цибулі та часнику

— 16 вересня 2015 —

Золоте правило - запаси часнику під'їдають, починаючи від найдрібніших до більших головок, оскільки швидше псується дрібний часник. Зберігати ж часник можна декількома способами:


Чому краще саджати восени

— 9 вересня 2015 —

Коли саджати дерева - навесні або восени? Абсолютно однозначна відповідь на це питання навряд чи існує: і рік на рік за погодними умовами не припадає, і ґрунти на кожній ділянці свої, та й будь-який саджанець, як усякий живий організм, відрізняється індивідуальністю. У кожного сезону є цілий набір плюсів і мінусів, які потрібно врахувати, ухвалюючи рішення щодо посадки. 


Відмінний урожай без хімії

— 9 вересня 2015 —

Більшість рекомендацій з догляду за овочевими культурами обов'язково містять приклади застосування хімічних препаратів, за допомогою яких можна боротися з тими або іншими проблемами городів. Однак вирощуючи культури «для себе», обов'язково замислюєшся: а чи не можна обійтися без хімії? І виявляється, можна! 


Карбування пагонів винограду

— 2 вересня 2015 —

Карбування пагонів, подібно прищипуванню, полягає у видаленні верхньої частини зелених пагонів. Однак під час карбування видаляють значно більшу частину пагона, чим при прищипуванні. 


Види грунтів, їхні особливості та способи поліпшення

— 2 вересня 2015 —

Кожний з нас, хто хоч трохи знайомий з біологією, розуміє, що успіх вирощування садово-городніх культур залежить відразу від сукупності безлічі різнобічних факторів. Кліматичні умови, строки посадки, сорт, своєчасність і грамотність агротехнічних прийомів - ось далеко не все, що впливає на врожай.


Молодим садівникам

— 26 серпня 2015 —

Плоди ранньолітніх сортів ви вже зібрали, але найбільш яблучний місяць, звичайно, вересень. Пропонуємо кілька порад фахівців про строки збирання врожаю яблук та їхнє зберігання.


Такий маленький і такий підступний ворог

— 19 серпня 2015 —

Цього року попелиці розвелося безліч. Шкоду, що наноситься рослинам цією комахою, часто недооцінюють, а даремно. Попелиця висмоктує рослинний сік зі стебел і листя, бутонів і бруньок. В ураженої рослини листочки скручуються, бутони й пагони деформуються, ріст сповільнюється, плоди не визрівають. Крім прямого збитку, попелиця переносить вірусні захворювання, на цукристих виділеннях попелиці поселяється чорний сажистий гриб (чорна сажиста роса). Ця напасть може оселитися практично на будь-яких садових і кімнатних рослинах, важливо не упустити момент і почати боротьбу вчасно.


Осіннє пересадження полуниці

— 19 серпня 2015 —

Для садівників, що бажають одержувати стабільні врожаї, пересадження полуниці восени, навесні або влітку - така ж необхідна операція, як полив або підживлення. Особливості цієї культури такі, що вона не може стабільно плодоносити на одному місці більше чотирьох років. Чому ж так відбувається?


Готуємо сад до зимових морозів

— 12 серпня 2015 —

Одне з найважливіших літніх завдань садівника - підготувати дерева до майбутньої зими. А все тому, що взимку нашим садам доводиться несолодко - морози вражають пагони деревних культур, тим самим наносячи серйозну втрату майбутньому врожаю.


Скільки років плодоносять кущі винограду

— 12 серпня 2015 —

Промислові щеплені виноградники експлуатують в основному вісім років. Це пояснюється тим, що під час укриття та розкриття машинами сильно ушкоджуються кущі, і до восьмого року на винограднику виходить багато залисин.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс