Сад-город

Повторні посіви: що посадити на грядки, які звільнилися

— 29 червня 2016 —

Уже в червні на наших городах збирається перший урожай, а значить і звільняються перші грядки - з-під редису, цибулі на зелень, ранніх салатів. Не встигнемо озирнутися, як прийде час забирати горох, часник, ранню пучкову моркву й ріпчасту цибулю.


Удобрюємо помідори правильно

— 22 червня 2016 —

Підживлення томатів - така справа, з якою у городників немає повної визначеності. Як часто підживлювати томати? Чим підживлювати: органікою, мінералкою або чергувати? Коли поливати під корінь, а коли обприскувати? Питань маса, і кожний садівник вирішує їх по-своєму: універсальної схеми або розкладу підживлень помідорів не існує.


Хвороби і шкідники суниці та боротьба з ними

— 15 червня 2016 —

Посадивши в саду суницю або полуницю, ми з нетерпінням очікуємо смачного врожаю, уже смакуючи насолоду божественним суничним смаком. Але що це? В один непрекрасний день, прийшовши на грядки, ми виявляємо, що листочки суниці згорнулися, проїдені або затягнуті павутиною, а ягідки стемніли і скулилися або ж покриті дивним нальотом. Що ж робити? Як урятувати врожай? 


Чи потрібно обривати листя помідорів?

— 15 червня 2016 —

Виявляється в деяких випадках у томатів обривати листя просто необхідно, незважаючи на те, що листя відповідає за живлення і дихання рослини. Адже здоровий, зелений і добре освітлений сонцем лист - друг і помічник. Це такий же повноправний орган рослини, як і корінь або стебло. Але згодом він замість користі приносить шкоду. 


Чи таке корисне прищипування, як про нього говорять, і як його провести

— 8 червня 2016 —

Прищипування - процедура, про потребу якої дачники не перестають сперечатися. Але при цьому більшість фахівців в області сільського господарства стверджують: цей агроприйом - один з найголовніших, і від нього залежить родючість куща.


Рукола - смак Середземномор'я на вашій грядці

— 8 червня 2016 —

Рукола - вона ж індау, вона ж ерука, рокет і гусеничник. Ця пряна зелень завжди була популярна. Адже смак гірчиці, горіха й перцю просто не міг залишитися непоміченим.


Малинове дерево: незвичайний спосіб формування і вирощування малини

— 1 червня 2016 —

Збирати врожай штамбової малини одне задоволення, кущі виростають високими, практично не хворіють, і мають високу врожайність. Ми розповімо про переваги малинового дерева, сорти, правила вирощування, обрізку і формування штамбової форми.


Перець вижене попелицю з вашого городу

— 1 червня 2016 —

Деякі з нас спочатку і не помічають, що рослини іноді стають "зеленішими" чим звичайно. Придивіться, можливо на ваших рослинах оселилася попелиця, що почуває себе на них як у себе вдома. Якщо це так, то необхідно терміново приймати міри!


Баклажани: секрети відмінного врожаю

— 25 травня 2016 —

Вирощування баклажанів у багатьох моментах схоже з доглядом за томатами, хоча і є ряд відмінностей.


Скляниця на смородині

— 25 травня 2016 —

Зрізуєш навесні або восени гілку на смородині і бачиш, що вся серцевина в неї чорна. Справа погана, на ділянці завелася смородинна скляниця - шкідник потайливий і практично непереможний.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс