Сад-город

Щоб дерева не падали

— 14 серпня 2013 —

Падають у саду зазвичай карликові дерева. У них корені слабкі та тендітні. Легко рвуться при пересиханні і розтріскуванні ґрунту. Та й будь-який шквалистий вітер може повалити карлики, перетворивши сад у набір пизанських веж. Тому карликам при посадці забивають у основу посадкової ями двометровий стовп, що допомагає дереву утриматися на своїх корінцях.


Витікання камеді - плач дерев

— 14 серпня 2013 —

Багато власників присадибних і дачних ділянок скаржаться на незрозуміле явище, коли зі стовбурів дерев, особливо абрикоса або сливи, витікає липка густа рідина, що потім твердіє. Ці дерева згодом засихають. Що це може бути?


Заразиха капусти

— 14 серпня 2013 —

Як позбутися від заразихи? В основному заважає капусті. Щороку міняю місце капусти, все рівно дуже багато заразихи.
Єсюніна Т.М., м. Павлоград


Незабаром осінь, за вікнами серпень

— 7 серпня 2013 —

У серпні в саду відбувається багато змін. Одні рослини починають квітувати, інші - закінчують цикл вегетації, а треті - вступають у пору плодоносіння.


Боротьба з борошнистою росою смородини й агрусу

— 7 серпня 2013 —

Борошниста роса - одна з найпоширеніших грибних хвороб на садовій ділянці. Ця хвороба потрапила з Америки в Західну Європу ще в 1900 році і з тих пір широко поширилася. Якщо заздалегідь не запобігати поразці рослин борошнистою росою, то хвороба може не тільки позбавити городника врожаю, але й погубити самі рослини.


Чудовий серпень

— 7 серпня 2013 —

Ранки свіжі, дні щедрі, вечори запашні від запаху нічної фіалки. Нудьгувати на дачі ніколи. Прийшов час абрикосів, персиків, слив і ранніх яблук, а крім того, саме зараз самий час подбати і про врожай майбутнього року.


З любов'ю до сонячної ягоди. Ефективні методи підвищення врожайності винограду

— 7 серпня 2013 —

Обламування зелених пагонів - найбільш важливе з усіх зелених операцій, тому що дозволяє виправити помилки при обрізці, дає можливість правильно навантажити кущ урожаєм, підтримувати прийняте формування куща.


Чорна малина

— 31 липня 2013 —

За врожайністю чорна малина перевершує багато сортів звичайної малини. Під час дозрівання вона є винятково декоративною, її кущі буквально знизу доверху посипані гронами чорних блискучих ягід.


Чого не вистачає томатам?

— 31 липня 2013 —

Ґрунт для томатів повинен бути добре заправлений добривами, але не надмірно. Якщо навесні удобрити грядки свіжим гноєм, кущ пишно розростеться, а зав'язі майже не будуть розвиватися. Доведеться посадити помідори "на дієту": підсушити повітря та ґрунт, прибрати частину листя, провести кореневе та позакореневе підживлення добривами (фосфорними).


Щоб бути завжди з капустою

— 31 липня 2013 —

Багато рослин можна висаджувати так званим східчастим методом - зі зміщенням нових посадок на 10-15 днів. Так можна вирощувати квасолю. Правда, повторні посадки збирають в основному на лопатку. Повністю визріти врожай на них не встигає. Зовсім інша справа - капуста. Багато сортів білокачанної можна посадити по кілька разів, броколі ж взагалі - майже шість разів за сезон.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс