Сад-город

Прогрійте насіння

— 13 лютого 2013 —

Замість того щоб купувати в магазинах стимулятори сумнівної якості для насіння, можна скористатися перевіреними способами підготовки його до посіву - і в першу чергу прогріванням.


Формування та обрізка персика

— 6 лютого 2013 —

Для одержання високого врожаю і великих за розміром плодів персик щорічно обрізають.


Тютюн проти шкідників

— 6 лютого 2013 —

Білокрилка - ворог домашніх квітів і тепличних рослин. Знайти її неважко. Це біла дрібна мошка, що злітає, якщо потривожити листя рослин. Вона висмоктує з листя і стебел всі соки та приводить якщо не до загибелі рослин, то до втрати декоративних властивостей і врожаю.


Плюси та мінуси хлору у грунті

— 6 лютого 2013 —

Чому кімнатні рослини не рекомендується поливати невистояною водою з-під крана? Усе - через хлор, що міститься в ній, який викликає у ґрунті так зване хлоридне засолення.


Суниця з насіння. Кілька правил вирощування розсади

— 30 січня 2013 —

Багато садівників замислюються про перехід на сучасні інтенсивні методи вирощування суниці. Найбільш придатні для цього, звичайно, сучасні ремонтантні сорти та гібриди. Але де ж дістати їхню розсаду?


Модель низькорослого інтенсивного саду створив волинський учений

— 30 січня 2013 —

800 кілограмів добірних яблук з п'яти соток одержує професор кафедри лісівництва та садово-паркового господарства Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки з Луцька Михайло Шевчук. Яблука добре зберігаються до весни. 


Готуй сани влітку, а насіння... взимку

— 23 січня 2013 —

На календарі - середина зими, але городники вже зайнялися підготовкою  до весни. Ми пропонуємо декілька порад, для вирішення цього питання.


Засіб для боротьби зі шкідниками саду з цедри

— 23 січня 2013 —

Хочу порадити нашим хазяєчкам, щоб вони не викидали шкірку мандаринів, апельсинів, лимонів. Якось я прочитала, що вона добре допомагає в боротьбі зі шкідниками рослин, і тепер я щороку її збираю та сушу. При необхідності у вас завжди буде готовий засіб від метелика плодожерки, попелиці, щитівки на рослинах.


Кілька слів про найскромнішого «короля всіх овочів» - шпинат

— 23 січня 2013 —

До прикрого рідко він зустрічається на наших грядках! За вмістом заліза шпинат посідає перше місце серед овочів, багатий мінеральними солями калію, кальцію, йоду. У ньому міститься багато білка. У їжу вживають розеточне листя до появи квіткового пагона.


І огірків стане набагато більше

— 16 січня 2013 —

Є відомості, що на початку минулого століття один клинський городник приїхав у Тимирязівську сільськогосподарську академію, щоб продемонструвати свій досвід «плідного» вирощування огірків. Для його здійснення він зажадав тільки одне - бочку із гнойовою рідотою.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс