Сад-город

Пасинкування огірків, як правильно?

— 29 травня 2013 —

Поговоримо сьогодні про те, як правильно пасинкувати огірки. Якщо з пасинкуванням помідорів починаючі городники ще бідно знайомі, то необхідність пасинкування огірків для них - відкриття.


Добрива з... бур'янів

— 29 травня 2013 —

Виполоті бур'яни можна вжити з користю: квасити у діжці разом з квітками та корінням. Через два тижні буде готове зовсім безкоштовне та дуже корисне добриво для рослин.


Чим нагодувати лозу

— 29 травня 2013 —

Запилення винограднику пройшло, але це не означає, що можна розслабитися та чекати врожаю! Тепер він повністю залежить від нашого догляду.


Відкрийте для себе базилік

— 22 травня 2013 —

Незвичайний аромат цієї рослини відомий людям з найдавніших часів. Щіпка листя базиліку надає приємний смак будь-якій страві, особливо ця пряність облагороджує смак салатів. У народній медицині базилік використовують для полоскання горла, п'ють настій при головному болі, він корисний для шлунка.


Щоб огірок був молодець

— 22 травня 2013 —

Вирощують огірки у нас давно, як тільки завезли насіння з Візантії. Що складного у вирощуванні огірків? Навіть раніше селяни з цим завданням легко справлялися! Але далеко не завжди огірочки радують нас гарним урожаєм. Для успішного вирощування необхідно знати особливості цієї культури.


Чорнозем на вашій ділянці

— 15 травня 2013 —

Для створення 1 см чистого чорнозему природі потрібно не менше двохсот-трьохсот років. Сучасні біотехнології справляються з цим у сто разів швидше.


Борошнисте лихо

— 15 травня 2013 —

Білий наліт на листях навесні - ознака борошнистої роси. Це дуже небезпечна хвороба, що швидко прогресує та при пасивності господарів саду може завдати величезної шкоди врожаю смородини, аґрусу, персикам, цибулі, огіркам і навіть яблуням...


Завдання на травень

— 15 травня 2013 —

Не потрібно забувати про силу Місяця, його ритми. Використовуйте їх і отримаєте гарний урожай. Адже на ваших грядках вже зеленіють багаторічні цибулі, розростається ревінь, зійшли редис, салати, які дуже добре озиваються на рясний полив. Загартовуйте розсаду томатів, перцю, баклажанів, капусти, підживіть її. А розсаду томатів настав час обробити препаратом «Оберіг» від фітофтори, тому що минулого літа багато городників не дорахувалися врожаю.


Лікнеп з добрив

— 7 травня 2013 —

Добре, коли на ділянці ґрунт родючий і врожай на радість вам і вашим родичам. А от що робити, якщо рік у рік ґрунт виснажується? Підживлювати й удобрювати!


Зелені шила пирію

— 7 травня 2013 —

Ця трава знайома кожному садівникові та городникові. Тут, на ділянці, вона - злісний бур'ян. Прополка, скошування, перекопка, як би ретельно вони не велися, повністю не звільняють ґрунт від пирію. Через тиждень-інший, дивишся, тасьмове листя знову з'явилося. Особливо багато пирію буває в посадках картоплі. І тут допоможуть лише ретельна прополка й підгортання.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс