Сад-город

Всі відходи - у городи?

— 8 серпня 2012 —

Вдома і на дачній ділянці завжди утворюється багато різних відходів, які досвідчені садівники не викидають, а збирають і привозять на грядки або засипають у квіткові горщики. Чи потрібно це робити, чи варто возитися з різним сміттям, і куди його підсипати?


Август. Збір врожаю

— 8 серпня 2012 —

Головна турбота в серпні - безумовно, збір і переробка врожаю. Тому продовжують збирати літні сорти яблук і груш, а також сливи, аличу, абрикоси та персики. І звісно ж, зібраний врожай потрібно переробити на повидло, джем, желе, варення, сік і т.п.


Як знайти свій секатор

— 1 серпня 2012 —

При всій розмаїтості секаторів, що представлені у магазинах, знайти «свій» інструмент не так вже і легко. На що варто звернути увагу? На які деталі дивитися в першу чергу?


Картопля. Зберегти - не в купу звалити

— 1 серпня 2012 —

Без сумніву, найважливіша робота наприкінці літа - це збирання картоплі та відбір насінного матеріалу. Картоплю для зберігання на зиму зазвичай збирають у серпні-початку вересня. Але розташування вашої ділянки, сорт картоплі і, головне, примхлива погода можуть внести серйозні корективи у строки збирання.


Амарант. Посадка і догляд

— 25 липня 2012 —

Стародавні лікарі та цілителі говорили: «на всяку хворість своє зілля виростає». У природі на кожну отруту є протиотрута. Це закон рівноваги, баланс природи, без якого все живе на землі вимерло б. Про одну з таких рослин, здатну вступити в боротьбу з недугами, піде мова.


Вирощування огірків за всіма правилами

— 25 липня 2012 —

Існує думка, що огірки - овочі дуже примхливі та одні з найбільш трудомістких у вирощуванні. Насправді це не так. Огірки - найпростіша у догляді та врожайна культура. На одній-двох невеликих грядках можна виростити стільки зеленців, що і вам, і сусідам вистачить запастися консервацією на пару років вперед. Головне - знайти до цього овочу правильний підхід.


Свій серед бур'янів, чужий серед овочів

— 25 липня 2012 —

Портулак садовий багато кому з нас добре відомий. Його охоче вирощують садівники на клумбах і дачних ділянках через його розсип дуже милих і яскравих квітів. А от його найближчого родича багато хто звик вважати докучливим, хоча і не дуже агресивним бур'яном.


Причини поганого врожаю винограду

— 18 липня 2012 —

Головна причина поганих врожаїв винограду - поступове ущільнення ґрунту. Особливо чітко ця закономірність проявляється на залужених виноградниках. Перші роки кущі ломляться від численних грон, а потім з кожним роком ягід на лозах усе менше й менше. Та й самі ягоди дрібніють.


Просто черв'яки?

— 18 липня 2012 —

«Ну, черв'яки, ну і що?» Типова реакція городянина, який і стикається-то з ними лише після дощу, – що виповзли на асфальт, коли дощові черв'яки покидають свої нірки, щоб не потонути. Городник стикається з черв'яками частіше і чудово знає – наявність черв'яка в грунті – застава її родючості. Так чим же нам, працюючим на землі, цікавий цей невидимий помічник?


Поливати виноград чи ні?

— 11 липня 2012 —

Є різні думки. Одні виноградарі стверджують, що виноград - рослина посухостійка і його можна практично не поливати. Інші впевнені, що без регулярних поливів врожаю не бачити...



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс