Простий спосіб позбутися від бур'янів

27 квітня 2012

Бур'яни на дачній ділянці заподіюють шкоди більше, ніж хвороби та шкідники разом узяті. Вони висушують ґрунт, віднімають живлення та світло у культурних рослин, виділяють у землю токсичні речовини, у бур'янах знаходять притулок патогенні мікроорганізми і шкідники.

Позбутися від бур'янів на дачній ділянці не так просто. Вони надзвичайно плідні, їхнє насіння переносяться вітром, водою, на вовні тварин, одязі, взутті, зберігаючи схожість від 3 до 70 років. Багато багаторічних бур'янів легко відновлюються з маленького шматочка кореневища або паростка.

Але способи рятування від бур'янів існують. Найбільш простий і доступний - використати нетканий укривний матеріал чорного забарвлення, що пропускає воду і повітря, але не пропускає світло.

Укладіть матеріал на землю в тому місці, де вам потрібно (грядка, квітник і т.д.) і зробіть у ньому хрестоподібні надрізи на тих місцях, під якими опиняться потрібні вам рослини. Вони проб'ються на світло крізь надрізи, а бур'яни опиняться під матеріалом. При відсутності світла сила у бур'янів виснажується, вони не зможуть перебороти цю перешкоду і загинуть.

Зверху на матеріал, якщо це квітник, приміром, можна насипати здрібнену соснову кору. З її допомогою ви надасте квітнику більш декоративний вигляд. Тепер ви знаєте, як можна позбутися від бур'янів на дачній ділянці.

   Переглядів: 6164  

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс