Кімнатні рослини

«Біла вата» на квітах. Що це?

— 13 березня 2013 —

Це борошнисті червці - серйозний шкідник на кімнатних квітах. При незначній поразці допоможуть збір шкідників або обрізання уражених частин рослин. 


Як пересадити алоказію

— 6 березня 2013 —

Алоказія - один з представників сімейства Ароїдних. Цю тропічну рослину квіткарі полюбили за її величезне листя з яскравими прожилками, що володіють великою декоративністю. Щоб алоказія радувала соковитою зеленню, її необхідно вчасно пересаджувати. Як правило, це потрібно робити щорічно і бажано навесні. Пересадження цієї рослини має свої нюанси, яких варто неухильно дотримуватися.


Як підготувати кімнатні рослини до весни?

— 27 лютого 2013 —

Які процедури необхідно провести з кімнатними квітами навесні?


Як змусити фіалку квітувати? План дій

— 27 лютого 2013 —

Пересаджуємо фіалку у свіжий пухкий ґрунт, при необхідності в менший горщик. Під час пересадження обірвіть весь нижній ряд листя. Не бійтеся, фіалка спокійно переживе втрату 4-5 листочків.


Вирощуємо ківі вдома

— 20 лютого 2013 —

Ківі - це ліана, що досягає довжини 8-10 метрів, плід якої має ніжну м'якоть з кисло-солодким смаком і ароматом ананаса. Поява ківі - це результат роботи селекціонерів з Нової Зеландії. Але не дивлячись на прихильність до субтропічного клімату та підвищеної вологості повітря, сьогодні існують види ківі, здатні зростати в помірному поясі, при цьому зберігаючи свої смакові та корисні якості. Сьогодні щеплені саджанці ківі можна купити в магазині, але вирощування ківі в домашніх умовах також ніхто не скасовував, тим більше, що така процедура є набагато цікавішою та приємнішою.


Фейхоа в домашніх умовах

— 13 лютого 2013 —

Вирощування фейхоа в домашніх умовах найчастіше починають з посіву насіння. Одержати насіння досить легко, для цього потрібний бажано свіжозірваний стиглий плід. Якщо плоди переспіли або довго зберігалися насіння може не зійти, або буде вже пророщеним.


Як допомогти впалим у горщику квітам

— 6 лютого 2013 —

Упав горщик з рослинами, і земля з коренів повністю обсипалася - для більшості квітів і кімнатних рослин це ще не проблема.


Невибагливий олеандр. Особливості вирощування

— 6 лютого 2013 —

Розкажіть, будь ласка, як вирощувати рослину олеандр. Мій за літо виріс до 1,5 м. Його, напевно, потрібно пересаджувати у великий горщик, а як? Який догляд йому потрібний у зимовий час?


Чи можна виростити японську айву у квартирі

— 30 січня 2013 —

Я посадила кілька кісточок японської айви в горщики. Всі вони зійшли. Але я не знаю, чи буде рости хеномелес у кімнатних умовах? Розкажіть про це детальніше.


Кава з підвіконня

— 29 січня 2013 —

Виростити каву на підвіконні зовсім нескладно. Навіть не сортові рослини з насіння швидко ростуть і на п'ятий рік починають плодоносити. Вже тоді можна зібрати та підсмажити каву власного виробництва.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс