Кімнатні рослини

Рослини та «легка рука»

— 2 жовтня 2013 —

Багато аматорів рослин, імовірно, чули про явище з області магії за назвою «легка рука» (Wingardium leviosa).


Як виростити аравійську каву

— 2 жовтня 2013 —

У кожного в будинку або квартирі ростуть кімнатні рослини та квіти, а у декого балкон повністю забитий поличками із квітами. Сьогодні мова йтиме не про кімнатні квіти, а про кавове дерево. Це вічнозелене кімнатне деревце, густо покрите листям, колір яких нагадує глянець. І при зборі врожаю з нього виходить заспокійливий і тонізуючий напій.


Колумнея: особливості догляду

— 25 вересня 2013 —

Колумнея (Columnea, сім. Геснерієві) - ампельна рослина, батьківщиною якої є тропіки Центральної та Південної Америки. При правильному догляді колумнея щовесни буде радувати вас численними трубчастими вогненно-червоними або жовтогарячими квітками, що сидять у пазухах листя. 


Знайомтеся, кодонанта

— 25 вересня 2013 —

Кодонанта (Codonanthe, сім. Геснерієві) - прекрасна ампельна рослина зі шкірястим, еліптичним, супротилежним листям темно-зеленого кольору.


Очищаємо житло

— 25 вересня 2013 —

За даними міжнародних медичних досліджень, повітря в наших квартирах у 4-7 разів брудніше і у 8-10 разів токсичніше, чим на вулиці. У наших квартирах безліч, до 20, джерел екологічного забруднення. Цей хімічний коктейль вважається головним винуватцем виникнення більшості легеневих, онкологічних і серцево-судинних захворювань.


Переїжджаємо із саду додому

— 18 вересня 2013 —

Багато запеклих квіткарів при можливості виносять на все літо свої кімнатні рослини на вулицю: на балкон або веранду. Рослинам такі повітряні і сонячні процедури йдуть тільки на користь - у цей час вони починають активніше рости і квітувати. Однак коло носа вже осінь, подекуди от-от почнуться заморозки. Це значить, що настав час переїжджати додому. Тільки як допомогти рослинам пережити стрес? Адже в кімнатах їм буде не вистачати світла і простору.


Де розташовувати рослини у квартирі?

— 18 вересня 2013 —

У своїй любові до кімнатних рослин і прагненні розмістити в наших, часом невеликих, квартирах як можна більшу їхню кількість, ми часто забуваємо, що кожна квітка має певні біологічні властивості, а також потужну енергетику, з якими необхідно рахуватися. Для кожної частини квартири є рослини підходящі, а є небажані.


Усім знайомий сциндапсус

— 18 вересня 2013 —

Сциндапсус - повзуча рослина, темно-зелене листя якої покрите різними за величиною білими або сріблистими цятками. Зустрічаються рослини, у яких більша частина листя має біле або жовте забарвлення. Сциндапсус можна вирощувати як ампельну або повзучу рослину.


Пересаджуємо орхідеї

— 11 вересня 2013 —

Орхідеї - найчарівніші, найніжніші квіти. Якщо ваші прекрасні орхідеї раптом стали млявими, і незважаючи на те, що ви нічого не змінювали, листя у них пожовкло - можливо, прийшов час пересадження?


Чому у лимона обпадає листя?

— 11 вересня 2013 —

Кімнатні лимони - досить популярна у любителів домашнього квітництва культура. Відомо, що запах цитрусових має тонізуючу дію, а листя цих рослин виділяє речовини, що очищують повітря від деяких хвороботворних мікробів. Правда, може статися так, що у цієї гарної і корисної рослини почне жовтіти й обпадати листя. Причиною цього може бути порушення агротехніки або захворювання.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс