Як підготувати кімнатні рослини до весни?

27 лютого 2013

Які процедури необхідно провести з кімнатними квітами навесні?

Зазвичай період спокою закінчується наприкінці лютого - початку березня. Як тільки ви помітите перші ознаки росту рослин, поступово збільшуйте полив.

Коли земельна суміш достатньо зволожиться, пересадіть у свіжий ґрунт рослини, яким це необхідно, а також кореневища і цибулини, що зимували в темному місці. Потім, через небагато часу, починайте підживлювати рослину та виконайте омолоджуючу обрізку.

Приблизно з середини травня починайте в теплі дні на кілька годин виносити на балкон рослини, які влітку тримаєте на свіжому повітрі. Коли мине загроза заморозків, переселіть їх на балкон до осені.

ГІГІЄНІЧНІ ПРОЦЕДУРИ ДЛЯ КІМНАТНИХ РОСЛИН

Пил і бруд на листочках не тільки псують зовнішній вигляд рослини, але й перешкоджають роботі устячок, не даючи рослинам дихати, затримують сонячні промені. Велике неопушене листя протирають вологою тканиною або обприскують очисником для листя. Увага! У жодному разі не робіть цього при яскравому сонці. Рослину з дрібним неопушеним листям можна промити, обережно обертаючи її в тазі з чистою водою або поставивши під теплуватий душ. По закінченні процедури дайте зайвій воді стекти і поставте рослину сохнути, але не під прямими променями сонця.

Бруд і пил з опушеного листя і колючих кактусів видаляють невеликим м'яким пензликом. Сильно подуйте на листя, одночасно діючи пензликом, - це допоможе видалити пил. Не забувайте вчасно видаляти зів'ялі квітки, а по закінченні цвітіння - і квітконоси. Загиблі квітки, залишені на рослині, сприяють загниванню інших, і гниль може поширитися на листя. Видалення зів'ялих квіток стимулює утворення нових.

ОЧИЩУЄМО ҐРУНТ І ГОРЩИК ВІД МІНЕРАЛЬНИХ СОЛЕЙ

Багато факторів, у тому числі й полив недостатньо м'якою водою, приводять до того, що у горщиковій суміші накопичується надлишок мінеральних сполук.

Найпростіший спосіб звіль-нення земляної грудки від мінеральних домішок - помістити горщик з рослиною в таз або раковину, дуже рясно полити її та дати надлишкам води стекти.

Якщо є така можливість, рослину можна виставити під теплий літній дощик - тоді звільнення від солей відбудеться природно. Хоча водопровідна вода прекрасно розчиняє мінеральні солі, ви можете зробити цей процес більше ефективним, якщо додасте у воду для поливу трохи оцтової кислоти.

У звичайних умовах потрібно звільняти ґрунт від лугів, що накопичилися, приблизно раз на три місяці.

Якщо вода у вашій місцевості жорстка, переважно поливати рослини знизу або раз на місяць повністю змінювати їм ґрунтову суміш.

Іноді мінеральних солей накопичується стільки, що вони осідають на стінках горщика, на ґрунтовій суміші та на основі стебел. Крім зовнішньої непривабливості, надлишок мінеральних солей ще й токсичний. Він ушкоджує стебла, листя та, особливо, корені рослин. Солі обпалюють кінчики коренів. У результаті корені відмирають. Щоб стримувати відкладення мінеральних солей, необхідно регулярно пересаджувати рослини у свіжий ґрунт. При цьому ретельно промивайте старі горщики від сольових відкладень.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 5949 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс