Кімнатні рослини

Мирт - символ процвітання, миру та любові

— 24 лютого 2016 —

Мирт - рослина з історією, що почалася ще в епоху Древньої Греції та Рима. У ті часи мирт був символом процвітання, миру й любові. Вінки з гілок мирта носили як вінець правителі та герої тих часів, а також ними прикрашали голови молодята на весіллях. Дотепер у європейських країнах гілки мирта використовують у букетах і вінках для традиційної прикраси весіль.


Катарантус: вирощування та догляд

— 17 лютого 2016 —

Катарантус - це багаторічна вічнозелена рослина, що належить до сімейства Кутрових. Ця рослина - своєрідний космополіт у зеленому царстві, визначити її батьківщину дуже важко. 


Пустельна троянда аденіум

— 10 лютого 2016 —

Кімнатну квітку аденіум часто називають пустельною трояндою, тому що за красою цвітіння ця рослина не поступається королеві саду, а стовщене стебло - каудекс надає цій рослині оригінальний екзотичний вигляд.


Запашний жасмин

— 3 лютого 2016 —

Аромат квітучого жасмину неможливо поплутати з іншим запахом, а назва рослини з перської мови перекладається «запашний». Жасмин часто називають квіткою наречених і любові, а також королем ароматів. Кімнатний жасмин при сприятливих умовах може квітувати цілий рік, наповнюючи будинок тонким ароматом.


Мандаринове деревце: символ процвітання та достатку

— 27 січня 2016 —

Мандарин у східній культурі означає процвітання й достаток, тому мандаринове деревце з «золотими» плодами часто підносять як подарунок.


Ахіменес: той, що не переносить холоду

— 20 січня 2016 —

Ахіменес – яскрава кімнатна рослина, що красиво, рясно та тривало квітує. У перекладі з грецької мови її назва означає «той, що не переносить холоду», тому що в природі ахіменеси ростуть у тропічних районах і бояться зниження температури нижче +15°С.


Радермахера - зміїне дерево

— 13 січня 2016 —

Радермахера в природі досягає висоти 30 м.  Через красу листя рослину радермахера в народі називають смарагдове дерево.


Алоказія: догляд за тропічною гостею

— 5 січня 2016 —

Алоказія - розповсюджена кімнатна рослина. Багато хто вирощує алоказію для лікувальних цілей, інші вибирають декоративно листяні види, захоплюючись екзотичною красою листя цих рослин.


Чим замінити ялинку - гідні альтернативи

— 23 грудня 2015 —

Традиційно ми прикрашаємо свої будинки на Новий рік хвойними деревами - ялинами або соснами. Але не завжди є можливість поставити вдома дерево - не вистачає місця, маленькі діти, а іноді просто дуже шкода, що гарне дерево, яке росло багато років, рубається просто для того, щоб простояти тиждень у людському житлі й бути викинутим через непотрібність. 


Як позбутися мошок у квіткових горщиках

— 16 грудня 2015 —

Аматори кімнатних рослин рано чи пізно зіштовхуються з проблемою появи шкідників - комах, які поселяються на самих рослинах або живуть у землі. Вони харчуються соком і тканинами рослини, через що квітка перестає рости і квітувати, а масове розмноження шкідників може викликати загибель рослини. Квіткарям завжди потрібно уважно оглядати листя, стебла рослин і землю, при виявленні комах не відкладаючи вживати заходів з їхнього знищення.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс