Кімнатні рослини

Стрелітція: догляд в домашніх умовах

— 6 червня 2019 —

Самою незвичайною ознакою цього багатолітника й відмінною рисою від інших рослин є суцвіття з жовто-блакитних квітів, що нагадує пташину голівку з гострим дзьобом, розташоване на високому й міцному квітконосі. Квіткові дизайнери й майстри по складанню букетів із задоволенням використовують у своїх композиціях стрелітцію, тому що вона надає своєрідний колорит і вишуканість.


Виростити лавр у себе у квартирі доступно кожному садівникові

— 27 травня 2019 —

Лавр шляхетний служить гарною прикрасою квартири й офісу. Однак основне його призначення – це використання в кулінарії як пряності. Він менш примхливий до умов росту, чим, наприклад, лимон або інші кімнатні рослини, може рости на північному вікні, хоча при гарному освітленні росте більш пишним кущем – утворює більше пагонів і листів.


Екологічна підгодівля для домашніх квітів

— 22 травня 2019 —

Якщо вам не подобається сама ідея купувати готові добрива в магазинах для квіткарів, завжди можна приготувати підгодівлі для улюблених рослин своїми руками.


Карісса: Догляд в домашніх умовах

— 2 травня 2019 —

Карісса (Carissa) – належить до роду Барвінкові, які включають кілька десятків різновидів карликових дерев і чагарників. Росте рослина в Азії, Африці й Австралії.


Пересаджуємо кімнатні троянди

— 2 травня 2019 —

Як правило, після придбання в магазині кімнатної троянди її дуже хочеться пересадити - ґрунт сухий, горщик некрасивий, квітка сумна. Не кваптеся! Трояндочці обов’язково потрібно отямитися після зміни обстановки й звикнути до нового місця.


Чому не цвіте зефірантес

— 19 квітня 2019 —

Зефірантес – гарна ніжна рослина сімейства Амарилісових. Батьківщиною зефірантеса вважається Центральна й Південна Америка, де його ще називають маленьким гіпеаструмом.


Клеродендрум - «дерево долі»

— 12 квітня 2019 —

Клеродендрум – це вічнозелена рослина, що виростає в тропічному кліматі африканських, азіатських і південноамериканських країн.


Яскраві зірочки піарантуса

— 10 квітня 2019 —

Піарантус – багаторічний сукулент, що належить до сімейства Ластівневі. Його батьківщина – південь і південний захід Африканського континенту. 


Вічнозелена брахея

— 29 березня 2019 —

Брахея (Brahea) належить до сімейства Пальмових. Чарівність цього дерева в тому, що воно вічнозелене. Пальму відкрив датський астроном Tycho Brahe, тому брахея має його ім’я. В природі даний вид пальми росте в США й Мексиці.


Весна - час пересаджувати кімнатні рослини

— 29 березня 2019 —

Залежно від виду рослин, їх пересаджують раз у кілька років або щороку. Така процедура дуже важлива, адже земля рано або пізно починає виснажуватися, і її потрібно міняти на свіжу. Рослини потрібно пересаджувати в тому випадку, якщо загнило коріння або закисла земля, а земляна грудка так пронизана коріннями, що вони навіть пробилися через отвори внизу горщика. Щоб кімнатні рослини себе добре почували, необхідно вибрати підходящий горщик, правильно пересадити в правильний субстрат.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс