Кімнатні рослини

Дизиготека - витончена гостя з тропічних островів

— 1 лютого 2017 —

Дизиготека (Dizygotheca) - це одна з найкрасивіших декоративно-листяних рослин, які потрапляють у наші будинки. Належить до сімейства аралієвих і являє собою чагарники або невеликі дерева, що слабо гілкуються, з дуже гарним ажурним листям. Лист являє собою парасольку, що складається з 4-11 подовжених пильчатих по краю сегментів. Листя блискуче, темно-зеленого кольору. Квітує непоказно, у кімнатних умовах цвітіння зазвичай не буває взагалі.


Кімнатні рослини, що не викликають алергію

— 25 січня 2017 —

Плакали, чхали, але продовжували вирощувати кактуси - так можна перефразувати відому приказку для тих, хто страждає алергією на деякі види рослин. Якщо хтось із ваших домашніх страждає на цю недугу, не поспішайте позбуватися всіх рослин. Деякі з них мають дуже низьку алергенність, тобто є гіпоалергенними кімнатними рослинами.


Гіпеаструм - найпоширеніша кімнатна рослина

— 18 січня 2017 —

Гіпеаструм є найчастіше вирощуваною кімнатною рослиною, що міститься в домашніх умовах. Належить до сімейства амарилісових. Рід Гіпеаструмів складається з 75 видів, які переважно зустрічаються в тропіках Південної Америки. Окремі дикоростучі види ростуть на високогірних лугах, гірських схилах і плоскогір'ях у субтропічних районах Уругваю, Аргентини й Чилі. У країнах розташованих у спекотному і теплому кліматі гіпеаструми ростуть у відкритому ґрунті, а в країнах з холодним кліматом - це гарна кімнатна рослина.


Мединіла велична

— 11 січня 2017 —

Ефектний зовнішній вигляд цієї тропічної рослини з лишком компенсує вимогливість мединіли до температури й вологості.


Потужна ліана тетрастигма Вуаньє

— 4 січня 2017 —

Ліана тетрастигма в домашніх умовах вирощується не так часто, як інші кучеряві кімнатні рослини - монстера, філодендрон або сингоніум. 


Ялина в горщику на Новий рік

— 29 грудня 2016 —

Новорічна жива кімнатна ялина в горщику вирішує безліч передсвяткових проблем. Заощаджує час, зберігає бюджет, дозволяючи витратити призначені на покупку ялинки з лісу гроші на сюрпризи й подарунки коханим і близьким людям.


Інжир нескладно виростити вдома на підвіконні

— 21 грудня 2016 —

Ця досить невибаглива південна рослина буде радувати вас своїм екзотичним зовнішнім виглядом і смачними плодами, якщо грамотно за нею доглядати.


Зимова яскрава квітка декабрист

— 16 грудня 2016 —

Декабрист - кактус без колючок -  незвичайна, але досить популярна рослина . Як тільки не називають цього красеня - "різдвяний кактус", зигокактус Шлюмбергера або взагалі - "Варварина коса" (а що, членисті зелені пагони, що звисають з кашпо на зразок фонтана, дуже схожі на коси, прикрашені яскравими "бантами"-квітками!). А відрізняється дана рослина тим, що квітує в період зимових морозів - саме на новорічні свята. Так, так - декабрист - це один з тих кактусів, які мало того, що не мають колючок, та ще й дуже красиво квітують!  


Кімнатні рослини на стражі нашого здоров'я

— 14 грудня 2016 —

Вирощувати кімнатні рослини вже давно звичайне заняття. Практично в кожному будинку можна побачити кімнатні рослини, будь то кактуси, квіти та навіть декоративні деревця. Однак серед тисячі рослин можна виділити ті з них, які дарують людині не тільки красу і приємний запах, але й сприяють поліпшенню стану здоров'я. Чи дійсно це так? Чи можуть кімнатні рослини значною мірою впливати на людський організм?


Пелея - кнопкове чудо

— 7 грудня 2016 —

Унікальна мініатюрна папороть пелея дуже гарна й у якості горщикової рослини, і в ампелях. Її візерункове листя й елегантні вайї перетворюють кожну рослину в розкішний акцент. Свою назву пелеї отримали через темнозабарвлені черешки листя - від латинського "pellos" (темний). Але у нас цей вид більше відомий як кнопковий, а в Європі - як ґудзикова папороть.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс