Кімнатні рослини

Орхідея: усе, що потрібно знати про вирощування однієї з прадавніх рослин на планеті

— 12 вересня 2021 —

Орхідеї (Orchidaceae) - одні з найбільш декоративних домашніх квітів. Вони належать до однойменного сімейства, представники якого входять до числа найбільш прадавніх рослин планети.


Проблеми при вирощуванні фікуса

— 7 серпня 2021 —

Деякі квіткарі включають фікус у список примхливих рослин. Досвідчені квіткарі не вважають його таким, але не варто заперечувати, що при вирощуванні цієї рослини у квіткарів можуть виникати деякі труднощі.


10 правил вирощування заміокулькаса в домашніх умовах

— 19 липня 2021 —

Розкішне листя, що більше схоже на гілочки з ідеальними листочками, м'ясиста текстура, коріння, що робить запаси та супервитривалість зробили заміокулькас загальносуспільним улюбленцем. При цьому рослина потребує найпростішого догляду.


Дифенбахія в будинку – добре або погано?

— 11 липня 2021 —

Дифенбахія – вічнозелена рослина, що росте в тропіках Південної й Північної Америки. Свою назву одержала на честь ботаніка І.Ф.Дифенбаха.


Як правильно пересадити монстеру

— 4 липня 2021 —

Екзотична рослина монстера має тропічне походження й зустрічається в природі в регіонах з жарким кліматом. Сьогодні досить часто її можна зустріти в великих приміщеннях у якості заднього фона (наприклад, у вестибюлі, фойє або офісі). Цій рослині в молодому віці приділяють багато уваги, але при швидкому рості красуня-ліана починає займати багато місця і її разом з діжкою переставляють у далекий кут з недостатнім освітленням і харчуванням. Монстера згодом втрачає свою привабливість, листи-опахала жовтіють, а стовбур стає облисілим. Найчастіше це відбувається через те, що квітка не одержувала належного догляду й не була вчасно пересаджена. Саме через це вона почуває себе некомфортно в тісній квітковій ємності.


Палюдаріум своїми руками

— 27 червня 2021 —

Палюдаріум – міні-куточок природи, у якому поєднуються оранжерея, акваріум і тераріум. У такому приміщенні втримуються різні представники флори й фауни. Для їхнього повноцінного існування необхідні особливі умови утримування, при яких буде підвищена вологість і висока температура повітря.


Ґнотовий полив для фіалок

— 20 червня 2021 —

Нерідко у квітництві зустрічається таке поняття, як «ґнотовий полив». Часто цей спосіб поливу застосовується, якщо ви маєте намір виїхати на якийсь час із будинку.


Добрива для лимона

— 13 червня 2021 —

Лимон у домашніх умовах виглядає як маленьке деревце із щільними темно-зеленими листами із блискучою поверхнею. Кімнатний лимон цвіте протягом тривалого періоду часу й дає плоди, які по розміру є небагато меншими за магазинні, але такі ж корисні, ароматні й приємні на смак. З одного такого деревця при правильному догляді й ідеальних умовах утримування можна зібрати 18-20 плодів.


Полив орхідей: ідеальні методи догляду за кімнатною квіткою

— 5 червня 2021 —

Орхідеї - ідеальна рослина, яку можна як подарувати своїм близьким, так і поставити її в себе у квартирі. Так, багато квіткарів стверджують, що догляд за орхідеями - нелегка робота, але володіючи невеликими знаннями, можна помітити, що це не так важко й навіть цікаво. В основному, найстрашніше, що відлякує від покупки цієї квітки - полив орхідей, тому що найпоширеніший спосіб нашкодити квітці - надмірна волога.


Вігна каракала

— 27 травня 2021 —

Вігна Каракала (Vigna caracalla) являє собою ошатну багаторічну рослину із сімейства бобові. У перекладі з португальської її назва означає «виноградний равлик». Таким незвичайним порівнянням ліана зобов’язана своїм вигадливим квіткам, закрученим, немов раковина равлика.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс