Кімнатні рослини

Платицеріум

— 25 травня 2020 —

Платицеріум (Platycerium), або «Оленячий ріг», або Плоскоріг являє собою незвичайну папороть із сімейства Багатоніжкові. Завдяки своїй незвичайній формі листів він був у жарт названий людьми «оленячим рогом», або «плоскорогом». У природі папороть виростає в тропічних лісах Африки і Євразії. Незважаючи на оригінальний зовнішній вигляд і невибагливість у догляді, квіткарі чомусь рідко займаються вирощуванням платицеріуму.


Спатіфілум - «жіноче щастя»: Прості поради по вирощуванню

— 15 травня 2020 —

Спатіфілум, називаний у народі «жіночим щастям», здатний прикрасити кожен будинок. Полюбився він за ніжні листи, що ростуть безпосередньо з кореня, й довгасті білі суцвіття, що прикрашають рослину практично цілий рік. При дотриманні оптимальних умов вологості, своєчасному пересадженню й достатньому рівні освітленості рослина буде цвісти без перерви, даруючи господарці всю свою ніжність і красу.


Які квіти посадити на балконі

— 8 травня 2020 —

На балконі або лоджії в міській квартирі можна розбити невеликий квітник. Навіть якщо ви новачок у квітництві, зробити це не так вже й складно. Які ж саме квіти варто посадити на балконі?


Просте, натуральне й ефективне добриво з бананової шкірки

— 25 квітня 2020 —

Кімнатні рослини потребують догляду й своєчасного поливу добривами, адже згодом ґрунт виснажується. Якщо ви не любите купувати магазинні добрива, пропонуємо цікаве, натуральне, просте й у той же час ефективне добриво для будь-якої рослини, виготовленого на основі бананової шкірки.


Весняне пересадження кімнатних рослин

— 25 квітня 2020 —

Весна – пора змін не тільки для садових, але й для кімнатних рослин.


Як виростити імбир

— 18 квітня 2020 —

Самостійно вирощувати імбир нескладно й зручно. Після посадки від вас потрібно лише своєчасний полив і терпіння, щоб дочекатися дозрівання приємної пряності. Дані рекомендації стосуються їстівних видів, але майже всі квітучі декоративні види імбиру виростають у схожих умовах.


Фатсія японська: догляд у домашніх умовах

— 3 квітня 2020 —

У Японії – на батьківщині аралії, цю рослину називають фатсі. У нас вона відома як фатсія японська (Fatsia japonica). Це дерево з великими пальчасто-лопатевими блискучими яскраво зеленими листами. Існують і форми з картатим листям, наприклад, F. Variegata, що має зелені листи із кремовою облямівкою. Виглядає фатсія в інтер’єрі житлового приміщення достатньо ефектно.


7 порад по вирощуванню троянд у горщику

— 27 березня 2020 —

Троянда — королева квітів. Вона робить кожний сад більш гарним і чарівним. Однак, якщо у вас немає двору, де можна влаштувати розарій, ви завжди можете вирощувати троянд у горщику або в підходящому контейнері, дотримуючи нескладні правил агротехніки.


Кімнатні рослини для високих горщиків

— 20 березня 2020 —

Домашні рослини поліпшують повітря у квартирі, створюють затишну атмосферу, що розслаблює, пожвавлюють інтер’єр. Для кожного виду кімнатних квітів - своя форма горщика. Усе залежить від будови кореневої системи: в одних вона слабка, тоді потрібний низький, в інших корінь довгий і потрібна глибина ґрунту. Про другий випадок і піде мова.


Фікус бенгальський

— 13 березня 2020 —

Фікус бенгальський (Ficus benghalensis) належить до роду фікус, який у свою чергу належить шовковичним вічнозеленим рослинам. Культура часто зустрічається у вологих кліматичних зонах гірських районів Азії. Дикі насадження даного виду можна побачити в Малайзії, Бірмі, Індії й Таїланді.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс