Кімнатні рослини

Різдвяна зірка. Як виростити пуансетію

— 9 грудня 2015 —

Пуансетію не дарма називають «різдвяною зіркою»: адже вона квітує в грудні, коли в Західній Європі зустрічають це свято. Але останнім часом ця ефектна кімнатна рослина полюбилася нашим аматорам квітництва.


Пора «декабристів». Як домогтися цвітіння?

— 2 грудня 2015 —

Декабрист або Різдвяник одна з найулюбленіших наших рослин. Важко знайти людину, яка залишилася б байдужою до цих надзвичайних кактусів. Вони декоративні навіть без квітів. Але коли вони починають квітувати - дух захоплює від цієї досконалої краси! На жаль, дуже багато хто скаржиться, що не може домогтися цвітіння від своїх вихованців. Насправді «змусити квітувати» декабриста легко, потрібно тільки розібратися - із чим ми маємо справу.


Кімнатні рослини: сезонні роботи в грудні

— 26 листопада 2015 —

Узимку у квартирі сухо й темно. Тому всі кімнатні рослини вимагають особливої турботи й уваги з нашого боку.


Повний сюрпризів оленячий язик

— 18 листопада 2015 —

Гемантус - скромна крихітка, у якій усе кричить про нестандартність. Ця невелика і не дуже примхлива рослина із сімейства амарилісових може здивувати навіть досвідченого квіткаря.


Альтернативні добрива. Чи варто сприймати їх всерйоз?

— 11 листопада 2015 —

Квіткарі всіх країн регулярно підживлюють своїх кімнатних «мазунчиків» як гранульованими, так і рідкими добривами. Квіти, одержавши черговий «вітамінний коктейль», ростуть швидше. Але, на жаль, склад ґрунту в горщиках з вашими улюбленцями від цього не зміниться.


Кімнатний перець - справжня прикраса підвіконня

— 4 листопада 2015 —

Дрібні, але численні перчинки жовтого, бордового, червоного і яскраво-фіолетового, майже чорного кольорів, зроблять веселішим вид у квартирі.


Кімнатні троянди: догляд і розмноження

— 28 жовтня 2015 —

Троянди одні з найромантичніших квітів, особливо приємно дарувати або отримувати в подарунок мініатюрні горщикові троянди, які будуть квітувати дуже тривалий період, а при правильному догляді не один рік. Для кімнатних умов вирощують троянди низькорослих сортів висотою до 50 см з компактною формою куща та рясним цвітінням протягом 5-6 місяців, кожний пагін може дати до 80 квіток.


Очиток: невибаглива прикраса будинку

— 21 жовтня 2015 —

Якщо ви хочете прикрасити свій будинок невибагливими та цікавими рослинами,  зверніть увагу на рослини з роду Очиток або Седум (Sedum). Усі очитки - сукуленти, це значить, вони здатні запасати вологу в листях і стеблах, щоб переживати посушливі часи.


Як змусити орхідею квітувати?

— 15 жовтня 2015 —

Існує ряд діючих способів стимулюючих цвітіння орхідей.


Пересаджуємо кімнатні рослини восени

— 15 жовтня 2015 —

Подивіться – чи немає серед ваших кімнатних рослин таких, які ніяк не можуть напитися: скільки не поливай, земля миттєво пересихає? Це відбувається тому, що корені у них розрослися і швидко поглинають вологу. В інших - ґрунт вологий, але вигляд жалюгідний. Схоже, рослину залили і її коріння загнило. Буває й по-іншому: квітка зелена і здорова, а рости чомусь не хоче. Швидше за все, земля, у якій вона сидить, занадто ущільнилася й у ній стало мало кисню, необхідного корінням для нормального розвитку.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс