Кімнатні рослини

Гемантус. Догляд і розмноження

— 4 липня 2018 —

Подібна рослина належить до сімейства амарилісових. Але гемантус не настільки відомий, як його побратими: клівія, гіпеаструм і амариліс. Трапляється так, що аматор-квіткар доглядає й опікується про квітку навіть не знаючи її точної назви. А це дуже погано, адже для кожної конкретної рослини мають бути свої умови мікроклімату.


Чистимо листя рослин від пилу та бруду

— 26 червня 2018 —

Чищення листя можна здійснити різними способами. Його вибір залежить від розмірів і особливостей покриву листяної пластинки.


Драцена запашна – тропічна гостя

— 20 червня 2018 —

Драцена запашна (Dracaena fragrans) – це висока трав'яниста рослина, яка зростає у вигляді чагарнику й належить до роду Спаржевих. Місце її зростання – спекотливі тропічні країни західної Африки, де вона зберігає своє листя цілий рік. У дикій природі кущі драцени досягають висоти порядку 6 метрів, від товстого здеревілого стовбура відходять усього кілька окремих гілок. На верхівці крони росте густе вузьке листя. Його довжина може становити до 1 метра, а ширина – усього 1 см.


Літні канікули для кімнатних рослин

— 13 червня 2018 —

Літо – пора активного росту рослин, у тому числі й кімнатних квітів, тому з приходом тепла багато хто виносить вазони із квітами на балкон, у сад, а дехто навіть везе їх на все літо на дачу. Однак необхідно знати, що нові умови мікроклімату кімнатним квітам підуть на користь лише в тому випадку, якщо до них їх готували поступово й правильно.


Автополив кімнатних рослин своїми руками – для великих і маленьких

— 6 червня 2018 —

Наближається пора відпусток, і відразу виникає питання: що робити з рослинами? Просити родичів, знайомих або сусідів їх поливати?


Альсобія. Догляд у домашніх умовах

— 30 травня 2018 —

Альсобія – це багаторічна квітуча трав'яниста рослина, яка належить до ґрунтопокривних видів. У природі зустрічається в тропічному кліматі, віддає перевагу вологим лісовим ґрунтам. Рослина має невелике овальне злегка опушене листя світло або темно-зеленого кольору, цвіте білими квітками трубчастої форми.


Гарденія — примхлива красуня

— 23 травня 2018 —

Гарденія жасминова - ніжна і примхлива, але дуже гарна рослина. У домашніх умовах утворює невисокий кущик приблизно 45-50 см висотою з гарним темно-зеленим блискучим листям. Її великі білі махрові квітки схожі на троянди і можуть суперничати з ними по аромату. Квітує з липня по жовтень, при гарному догляді невеликі пагони гарденії суцільно посипані бутонами та квітами. Витончена гарденія добре вписується в будь-який інтер'єр, надаючи йому вишуканість.


Міні-бамбук погонатерум

— 16 травня 2018 —

Погонатерум просовидний (Pogonatherum paniceum) з погляду систематики родич нашим польовим злакам. Це споріднення підкреслене його приналежністю до сімейства Мятликових або Злакових. Родове ім'я рослини утворене від грецьких «pogo» і «ather», що означають «борода» і «квітка». І дійсно, колосовидні квітки рослини оточені, немов бородою, твердими остями.


Пересадження кімнатних рослин: корисні поради

— 8 травня 2018 —

Весна - час пересадження більшості кімнатних рослин. Залежно від виду рослин його виконують щороку або раз на кілька років. Ця процедура важлива тому, що рано чи пізно земля виснажується, її потрібно заміняти на свіжу. Крім того, це сприяє поліпшенню аерації землі в горщику. Необхідно пересаджувати рослини, якщо закисла земля або загнило коріння, коли земляна грудка пронизана корінням настільки, що воно пробилося через отвори внизу горщика.


Як урятувати залиту рослину

— 2 травня 2018 —

Надлишковий обсяг води при поливах плюс їх невиправдана частота може привести до того, що рослина буде перебувати немов у болоті. Її коренева система почне загнивати, на поверхні ґрунту та на рослині з'явиться цвіль. Усе це призведе до загибелі квітки.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс