Коментар фахівця

Через що влітку найчастіше виникають набряки?

— 25 липня 2012 —

Як поводитися у спеку? Що їсти, що пити, щоб не було набряків? Чи від надлишку рідини і виникають набряки? На ці та інші питання ми попросили відповісти фахівця - лікаря-дієтолога вищої категорії Олександра Ворошилова.


Профілактика кліщового енцефаліту і хвороби Лайма

— 18 липня 2012 —

Енцефалітний кліщ - смертельно небезпечне комаха. Укус кліща енцефалітного може викликати такі захворювання, як кліщовий енцефаліт і хвороба Лайма. Що ж потрібно робити, щоб уникнути укусу енцефалітного кліща? Про це ми розпитали у кандидата медичних наук, лікаря-інфекціоніста вищої категорії Марти Богданівни Дашо.


Лікар-кардіолог Олександр Пащенко: «Відчуття щастя - ліки для серця»

— 11 липня 2012 —

Серце - головний орган системи кровообігу, що забезпечує постачання поживних речовин і кисню клітинам усього організму. Поки серце здорове і працює нормально, ми зазвичай почуваємося комфортно. З появою патологій з боку серцево-судинної системи можуть порушуватися функції головного мозку, органів зору, слуху, внутрішніх органів. Що потрібно робити, щоб зберегти своє серце здоровим на довгі роки, радить лікар-кардіолог Олександр Пащенко.


Як і відпочити добре, і не захворіти сильно?

— 4 липня 2012 —

Останнім часом кожний сезон відпусток вінчає сплеск серцево-судинних і онкологічних захворювань. Причому у зовсім не старих людей. Скажімо, сорокалітні почувають у собі силу і абсолютно не в курсі, що в цьому віці гормональна перебудова організму починається не тільки у жінок, але і у чоловіків. Організм стає вразливим для будь-якого незвичного впливу. Існує навіть таке явище, як стрес акліматизації. На новому місці інше все: і геомагнітний фон, і рівень сонячної радіації, і час - організм змушений змінювати свої біоритми. Але ніхто цього не враховує.


Про користь червоного вина

— 26 червня 2012 —

Тільки не подумайте, що це - заклик до пияцтва. Мова саме про одну склянку червоного вина, що є еліксиром здоров'я і вічної молодості, або майже вічної. Хтось, звичайно ж, може засумніватися в справедливості такого твердження. Але давайте звернемося за допомогою і порадою до фахівця і дізнаємося з перших, так сказати, вуст: - Чи корисно випивати келих червоного вина за вечерею? Що крім релаксації може подарувати червоне вино? Отже, розповідає лікар-дієтолог Інна Володимирівна КРАВЧУК.


Кишкова інфекція, харчове отруєння: що робити?

— 20 червня 2012 —

У наш організм регулярно потрапляють різні бактерії. Але більшість з них вчасно знищується. Спочатку бактерії потрапляють під бактерицидний вплив слини, потім - під агресивну атаку шлункового соку, а шкідники, що залишилися, вступають у битву з кишковими бактеріями. Але, на жаль, найнебезпечнішим кишковим інфекціям «море по коліно» і вони, досягаючи шлунково-кишкового тракту (ШКТ), починають активно розмножуватися і виробляти токсини, які отруюють організм.


Голодування: що і як?

— 13 червня 2012 —

З давніх часів люди різних вірувань у певні пори року втримувалися від їжі. Дотримуючись такого посту, людина очищувала своє тіло і дух. Сьогодні ж люди голодують не тільки з релігійних спонукань. Деякі борються із зайвою вагою, а хтось очищує тіло від токсинів. Медики в основному виступають проти таких екстремальних заходів, і попереджають, що тривале голодування є величезним стресом для організму. У той час як прихильники голодування бачать лише плюси у відмові від їжі. Люди, що практикують голодування, вказують на те, що первісна людина мимоволі часто голодувала у пошуках їжі. Тому тривалий стан голоду закодований у наших генах. А що думає із цього приводу лікар-дієтолог Ірина Сергіївна Михайліченко, асистент кафедри гастроентерології, дієтології та ендоскопії НМАПО імені П. Л.Шупика?


Молоді сири дарують відмінний настрій і здоров'я

— 7 червня 2012 —

Про те, що молоді сири входять в оздоровчі дієти в багатьох середземноморських країнах, доводилося чути не один раз. Чим же вони такі гарні? Про це ми і попросили розповісти доцента кафедри гастроентерології, дієтології та ендоскопії НМАПО імені П. Л. Шупика Надію Дмитрівну Опанасюк.


Геронтолог: cтарість можна відстрочити і без еліксиру молодості

— 27 квітня 2012 —

Довгі роки життя та міцне здоров'я в старості людині можуть забезпечити батьки ще до того, як вона з'явиться на світ. Про те, як довше залишатися молодим, скільки хвороб люди накопичують до моменту виходу на пенсію розповів в інтерв'ю кореспондентові РІА директор філії Російського національного дослідницького медичного університету Мінздравсоцрозвитку РФ "НКЦ Геронтології", академік РАМН Володимир Шабалін.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс