Коментар фахівця

Як уберегтися від наслідків травми?

— 21 березня 2018 —

Якщо про наближення хвороби нас часом попереджають хоч якісь, нехай і неочевидні ознаки, то травма завжди відбувається зненацька. Невдале падіння на слизькому тротуарі, автомобільна аварія або незграбний стрибок на уроці фізкультури - усе це може привести до того, що ушкоджується якась частина тіла й виникає потреба негайного звернення до травматологічного пункту та навіть стаціонар.


Грип: вакцинуватися ніколи не пізно!

— 15 березня 2018 —

Чи можна захворіти повторно на грип протягом одного сезону? Чи захистить вакцина проти грипу від «свинячого грипу»? Чи дасть одне щеплення імунітет від вірусів на все життя? Чи можна вакцинувати маленьких дітей? На ці та інші актуальні в період зимових недуг питання ми попросили відповісти фахівця - кандидата медичних наук, доцента Людмилу Петрівну Козак.


Синдром хронічної утоми: що з ним робити?

— 7 березня 2018 —

За спостереженнями фахівців, синдром хронічної утоми - одна з найпоширеніших патологій нашого часу, головною ознакою якої є невмотивована виражена загальна слабкість, яка має місце тривалий час і перешкоджає активному повсякденному життю людини.


Глаукома. Як з нею боротися?

— 28 лютого 2018 —

Усі ми чули, що глаукома - невиліковна і підступна хвороба. Ця недуга придбала останнім часом вражаючі масштаби за поширенням у світі. Нині глаукома діагностована у 60 мільйонів землян. З урахуванням тенденції старіння населення до 2020 року очікується збільшення кількості пацієнтів із цим захворюванням до 80 мільйонів. Як бачимо, проблема існує. Що ж можна зробити, щоб запобігти розвитку глаукоми? Які сучасні методи лікування хвороби рекомендують нам фахівці? Отже, глаукома і як з нею боротися? - головна тема нашої бесіди з офтальмологом - доктором мед. наук, доцентом Андрієм Степановичем Гудзем.


Лямбліоз: 500 000 випадків щорічно

— 22 лютого 2018 —

На думку медичної статистики, одним з найпоширеніших захворювань у світі є лямбліоз, тобто поразка паразитом Giardia lamblia, який викликає поразку ШКТ і жовчовивідних шляхів. Однак природа виникнення лямбліозу була досі неясна. Недавно вчені зрозуміли, яким чином викликається це захворювання. Виявляється, паразити Giardia lamblia імітують функції людських клітин, потім проникають у кишечник і харчуються його клітинами.


Дифтерія - симптоми, лікування, профілактика

— 14 лютого 2018 —

Як свідчать спеціальні медичні видання, дифтерія - інфекційне захворювання, що має гострий перебіг. Вона переважно вражає дітей і характеризується запальним процесом найчастіше рота/носоглотки, явищами загальної інтоксикації, а також поразкою видільної, нервової та серцево-судинної систем. У нещеплених людей перебіг даного захворювання особливо тяжкий.


Що таке коклюш і як з ним боротися?

— 7 лютого 2018 —

Наш знаменитий теледоктор Євгеній Комаровський, улюбленець матусь, уже нас усіх попередив, що кір, звичайно, дуже погано, але ось коклюш без щеплень – просто катастрофа. Що ж таке коклюш, по суті, і як з ним боротися? Про це ми розпитали фахівця-епідеміолога кандидата медичних наук, доцента Ірину Байдалку.


Кір не дає спокою

— 31 січня 2018 —

Кір в Україні не вщухає - є нові численні випадки захворювання дітей і дорослих у Закарпатті, Одесі, Львові, Києві... Тільки в столиці за станом на 11 січня 2018 року було зафіксовано 66 випадків захворювання кором, з них 54 захворілих - діти. Як же зупинити інфекційну навалу на наші міста й села? Про це ми розпитали у фахівця - кандидата медичних наук Надію Михайлівну Прикуду.


Ротавірусна інфекція: звідки береться і що робити?

— 24 січня 2018 —

Як стверджує статистика, яка знає все, пік захворювань ротавірусною інфекцією доводиться саме на зимовий час, особливо на період із січня по березень. Це пов'язане з тим, вважають фахівці, що на відміну від інших гострих кишкових інфекцій ротавірус прекрасно почуває себе при низьких температурах. І підхопити його не складає великих проблем. Що ж треба зробити, якщо ротавірус уже атакував вас або ваших близьких? Про це нам розповідає кандидат медичних наук, доцент Мар'яна Миронівна Кондро.


Кому загрожує важка форма кору: коментарі інфекціоніста

— 18 січня 2018 —

Завідувачка кафедри інфекційних хвороб НМУ ім. Богомольця, заслужений лікар України професор Ольга Голубовська підкреслює, що кір - досить важке інфекційне захворювання, яке супроводжується зміною декількох періодів хвороби, що довгостроково протікає (це не грип, де за три-п'ять днів можна вже видужати) та має ряд найтяжчих ускладнень.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс