Коментар фахівця

Варикоз - «чума XXI століття»

— 30 серпня 2017 —

Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно оголосила варикоз однією з найнебезпечніших масових хвороб сучасності. Згідно даних статистики за останні 20 років - 57% хворих варикозом вмирають у перші 3-4 роки після захворювання, з них 29% - у перші 1,5 роки. Причини смерті відрізняються - від тромбофлебіту до трофічних виразок і викликаних ними ракових пухлин. Про те, як урятувати своє життя, якщо вам поставили діагноз «варикоз», ми сьогодні поговоримо з фахівцем - кандидатом медичних наук, доцентом Андрієм Івановичем Ковалем.


Артроз колінного суглоба: що робити?

— 23 серпня 2017 —

Темп сучасного життя, неправильне харчування, зневага руховою активністю - усе це веде до того, що усе більше людей скаржиться на болі в колінних суглобах. Ці симптоми є першими ознаками такого неприємного і виснажливого захворювання як артроз. Якщо раніше ця хвороба турбувала пенсіонерів, то тепер вона все частіше проявляється в досить молодих людей. Тому як же запобігти виникненню артроза колінного суглоба? І що робити, якщо вже захворювання вас наздогнало? За порадою ми звернулися до фахівця - кандидата медичних наук, доцента Юрія Ярославовича Серафіна.


Глисти – прихована загроза

— 16 серпня 2017 —

Літо, тепло, дачний сезон. Загалом, усі умови для того, щоб заразитися глистами. Саме в цю пору року паразити почувають себе особливо привільно, а люди, які копаються на грядках, пестять бездомних котів і поїдають погано прожарені шашлики, найбільше ризикують підчепити нежданих гостей, які, за похмурими оцінками деяких експертів, уже є майже у 90 відсотків українців. Найбільш популярні в нашій смузі паразити - аскариди й гостриці. Але зустрічаються й куди більш цікаві екземпляри. Про все це ми поговорили з фахівцем - доктором медичних наук, професором Катериною Ігорівною Бодней.


Якщо вас вкусила змія...

— 9 серпня 2017 —

Літо – сезон пекучої погоди й відпусток. Багато з нас не проти провести цей час у походах. Одна з небезпек, яка може підстерігати вас на природі, це змії, а точніше – отрутні змії. Щороку від укусів змій страждає більше 2 мільйонів людей. У цьому зв'язку дуже важливо розрізняти зміїні укуси, а також надавати першу допомогу потерпілому. Як це робити щонайкраще ми попросили роз'яснити фахівця – кандидата медичних наук Наталю Дмитрівну Лантухову.


Булімія: розлад харчової поведінки

— 2 серпня 2017 —

Дієтологи відзначають, що сьогодні булімія — навіть більш розповсюджене явище, чим анорексія (відмова від їжі) і компульсивне переїдання (споживання надмірної кількості їжі), які часто є провісниками булімії. Незважаючи на це, ми знаємо про захворювання недостатньо. Заповнити прогалини, які можуть мати життєво важливе значення, якщо мова йде про когось із ваших близьких, нам допоможе фахівець – доцент, кандидат медичних наук Людмила Володимирівна Рахман.


Третина продукції українських магазинів небезпечна для здоров'я

— 26 липня 2017 —

Провідний експерт Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ» Ніна Кільдій повідомила, що в Україні 30 відсотків  товарів є небезпечними для здоров'я, а новий закон, який гарантував би безпеку і якість харчових продуктів, може залишитися законом лише на папері.


Тепловий або сонячний удар

— 26 липня 2017 —

Часто можна почути влітку застереження: надягайте капелюх, чорні окуляри, не перебувайте на активному сонці, тому що одержите тепловий удар. Що ж таке тепловий удар? Які ознаки теплового удару? У чому різниця між тепловим і сонячним ударом? І як уникнути теплового удару? Про це ми поговорили з фахівцем - доцентом, кандидатом медичних наук Галиною Володимирівною Баштою.


Страхи: звідки вони беруться? Чому з'являється страх темряви

— 19 липня 2017 —

Ніктофобія (від грец. nyktos - ніч і phobos - страх) - нав'язливий страх перед темрявою, острах ночі й неосвітлених приміщень. Ця фобія вважається однією з найпоширеніших, якою, на думку вчених, страждає 10 відсотків населення планети, причому не тільки діти, але й дорослі. Чим же конкретно викликаний цей панічний жах перед ніччю і темними завулками? Про це ми вирішили дізнатися у фахівця вищої категорії - кандидата медичних наук, доцента Андрія Романовича Панаса.


Укуси комах: перша допомога

— 12 липня 2017 —

Літо в самому розпалі. І ми всі радіємо від спілкування із природою. Так ось тільки дрібні тварі кусючі, що жалять, досить сильно отруюють нам цю радість.


Посттравматичний синдром

— 5 липня 2017 —

Людина вміє пристосовуватися до різних обставин, тому зі зміною нашого життя змінюємося й ми самі. Зміни, що відбуваються в нас, допомагають вижити, у які б умови ми не потрапили. Однак деякі події, що особливо розтяглися за часом, здатні стати причиною серйозного розладу психіки, відомого за назвою «посттравматичний синдром» (ПТС). Як виникає проблема й що можна зробити для її вирішення?



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс