Коментар фахівця

Скільки часу можна зберігати салати та закуски після свят

— 28 грудня 2015 —

Дієтологи стверджують, що бактерії, які активно розмножуються в салатах, особливо в заправленнях, можуть завдати шкоди організму.


Застілля - гарно, здоров'я - краще. Що робити, щоб сполучити?

— 28 грудня 2015 —

Святковий стіл - невід'ємна частина будь-якого свята, а вже у Новий рік і Різдво кожна господарка вважає своїм обов'язком поставити на стіл найсмачніші страви, більшість яких можна охарактеризувати, як гострі, жирні та важкі. У результаті святкові застілля можуть стати серйозним випробуванням для шлунка, печінки, нирок і навіть серця. Щоб свято запам'яталося вам тільки своїми приємними моментами, потрібно обов'язково підготувати до застілля свій організм. А як це зробити ми розпитали лікаря-гастроентеролога - кандидата медичних наук, доцента Наталю Миколаївну МІХНЄВУ.


Кон’юнктивіт або «кролячі очі»

— 16 грудня 2015 —

«Кролячі очі» - так у народі називають кон’юнктивіт - одне з найпоширеніших офтальмологічних захворювань. У більшості випадків хворіють ним діти, адже вони часто труть очі немитими руками і хворіють на застудні захворювання. І в тому, і в іншому випадку на слизову очей потрапляють бактерії і віруси. Втім, і люди середнього віку також можуть «підхопити» кон’юнктивіт. Які ж види та симптоми цього захворювання, як лікувати цю недугу? Про це ми розпитали фахівця-офтальмолога - кандидата медичних наук, доцента Галину Ярославівну Павловську.


Рожевий лишай: про що не завадить знати?

— 10 грудня 2015 —

Зниження імунітету після перенесених застудних або вірусних захворювань може привести до розвитку пітиріазу або рожевого лишаю. Найчастіше ця хвороба вражає жінок, чим чоловіків. Рожевий лишай зустрічається у дорослих людей старше 40 років і у дітей, яким більше 10 років. Як виникає і протікає пітиріаз? Які методи застосовуються для лікування та профілактики цієї хвороби? Про це ми розпитали у фахівця - кандидата медичних наук Галини Євгенівни Горняк.


Поліомієліт: будьте пильними!

— 3 грудня 2015 —

Давно переможене в нашій країні захворювання недавно знову заявило про себе. Пару місяців тому Мінздрав одержав з женевської лабораторії ВООЗ підтвердження двох випадків захворювання поліомієлітом у Закарпатській області. На момент виявлення паралічу одній дитині було чотири роки, другій - 10 місяців. Обидві дитини не були вакциновані від поліомієліту.


Ангіна: наскільки вона небезпечна?

— 26 листопада 2015 —

Фахівці стверджують, що 99 відсотків населення поняття не має, що таке ангіна, незважаючи на те, що червоне горло, яке болить, рано чи пізно, буває в усіх. Сперечатися не будемо, а будемо розбиратися. Отже, ми звернулися за допомогою до фахівця - кандидата медичних наук, доцента Андрія Васильовича Цимара.


Якщо у вас заболів поперек

— 18 листопада 2015 —

Головне питання, яке встає перед кожним, у кого виникли  проблеми в попереково-крижовому відділі хребта - робити хірургічну операцію або звернутися до мануального терапевта? Дехто впевнений, що не існує таких проблем з хребтом, які були б не підвладні справжньому майстру-мануальщику і радять у таких випадках звернутися спочатку до мануальної терапії. Тому за більш докладними роз'ясненнями ми звернулися до відомого лікаря-вертебролога Володимира Миколайовича Глушака.


Як кинути курити?

— 16 листопада 2015 —

Курити нині вже не модно. Та й законодавці в Україні взялися за боротьбу з цим соціальним злом, схоже, всерйоз. От і в нашій організації в місцях для паління тепер з'явилися таблички «Курити в будинку «Укрінформу» заборонено». І тепер, проходячи повз, я щораз згадую слова Марка Твена: «Немає нічого простішого, ніж кинути курити. Я кидав раз 30». Вони як і раніше, мабуть, гріють мені душу, як і мільйонам курців по усьому світі. Однак мало хто пам'ятає і іншу сентенцію великого гумориста: сигарета – палиця з двома кінцями, у якої з одного боку - вогник, а з іншого дурник. Втім, за тверезим міркуванням ми всі - і курящі, і не дуже - розуміємо: потрібно кидати! Втім, як це зробити професійно, нам допоможе розібратися доктор медичних наук Володимир Пилипович Левшин.


Гепатит С: що робити, щоб не загинути від нього?

— 11 листопада 2015 —

За даними ВООЗ, Україна посідає перше місце в Європі за темпами поширення інфекції. У нашій країні гепатитом С інфіковано більше 1 мільйона осіб, що складає 3 відсотки від загальної чисельності населення.


Як не постраждати від низьких температур

— 4 листопада 2015 —

Як стверджують медики, постраждати від переохолодження можна навіть при плюсовій температурі. Оскільки погодні умови з температурою нижче +7°С  уже прийнято вважати такими, при яких можуть виникнути проблеми зі здоров'ям. Тому температура, при якій можна переохолодитися, може бути навіть плюсовою. При переохолодженні температура тіла знижується до 35 градусів і нижче. А це вже реальна загроза вашому життю. Як же поводитися в період істотного похолодання та напередодні морозної зими, ми вирішили розпитати фахівця - лікаря-гігієніста, кандидата медичних наук Ігоря Дмитровича Геніка.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс