Коментар фахівця

Найчастіші медичні помилки

— 21 травня 2014 —

Страх перед лікарськими помилками є, напевно, у кожного потенційного пацієнта. Але це, як правило, лише одиничні, майже анекдотичні випадки. До серйозних наслідків для здоров'я звичайно приводить цілий ряд помилок і недоглядів. Але ось парадокс: ви самі іноді шкодите своєму здоров'ю, роблячи справжні і воістину медичні помилки.


Що дасть чоловікові відмова від паління?

— 14 травня 2014 —

Мало хто всерйоз замислюється: не про абстрактну шкоду від паління, а про конкретне горе для себе. Запеклий курець, побачивши заголовок статті зі словами “відмова від паління”, швидше за все, не стане її читати. І дарма, адже переважна більшість і зовсім не знає, яку реальну втрату здоров'ю і якості життя наносить нікотин. Щоб прояснити питання з усіх боків, ми звернулися за допомогою до фахівця. Отже, на питання відповідає кандидат медичних наук Галина Зіновіївна КОРЖ.


Невидимий ланцюжок... гемофілії

— 12 травня 2014 —

Думка про те, що гемофілія - хвороба винятково «аристократична» існує дотепер, тому що саме в царських і князівських родинах вона зустрічалася найчастіше. Наскільки поширене це захворювання в наш час? Як лікують його сьогодні? На ці питання ми попросили відповісти професора кафедри гематології та трансфузіології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика Станіслава Володимировича Видиборца.


Нехай буде весна без застуд

— 29 квітня 2014 —

А пережити весну і не застудитися, слабко? Фахівці стверджують: цілком реально, якщо знати фактори ризику і намагатися їх уникнути. Адже хворіти навесні, коли нарешті минули зимові холоди і радість буття усім наповнює жили, особливо неприємно. Однак у цю пору року наш організм часто ослаблений, тому частіше звичайного «чіпляються» застуди. Давайте розберемося, які ж причини сприяють появі застуди, і яку стратегію поведінки варто вибрати, щоб не підхопити хворобу в цю пору року? Про це ми розмовляємо з лікарем-отоларингологом В'ячеславом Федоровичем Котом.


Причини безсоння та дієві засоби його лікування

— 23 квітня 2014 —

Депресія, зловживання алкоголем, прийом психостимуляторів, паління веде до серйозних порушень сну...


Як правильно вийти з Великого посту

— 16 квітня 2014 —

У неділю, 20 квітня, у православних найбільше свято - Світле Христове Воскресіння, Великдень! Після семитижневого посту у вашому організмі змінився обмін речовин, тому повернення до звичайного раціону має бути поступовим. Інакше проблем зі здоров'ям не уникнути! 


Сезон полювання кліщів на людину розпочато: як убезпечитися

— 16 квітня 2014 —

Звичайно, у природі активність кліщів спостерігається з березня по листопад та протягом року має два виражених піки активності – у квітні - травні та серпні - вересні.


Як лікувати гастрит: причини, симптоми, діагностика

— 9 квітня 2014 —

Якщо ви дивитеся телевізор, то знаєте, що шлунок має форму гачка або англійської літери J. Він збирає всю їжу та рідину, що ви проковтнули, і потім методично перемелює їжу на дрібні шматочки та малими порціями впорскує у 12-палу кишку, яка є початком тонкого кишечнику.


Рак: міфи та правда

— 2 квітня 2014 —

Голова Комітету з питань охорони здоров'я ВР Тетяна Бахтєєва розповіла УНІАН про міфи, пов'язані з онкологічними захворюваннями.


З чого починається ішіас?

— 26 березня 2014 —

Різкий біль пронизав ногу - від попереку до кінчиків пальців! Потім почуття оніміння не проходить кілька хвилин. А ось уже й відпустило. - Що це було? - задаємо собі питання. - Защемлення сідничного нерва, - відповідає лікар-невролог. Як бути в таких випадках? З чого починати самооборону від недуги? Знайти відповіді на ці питання нам погодилася допомогти Тетяна Анатоліївна Довбонос, кандидат медичних наук, лікар вищої категорії.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс