Коментар фахівця

Як позбутися наслідків зимової сплячки?

— 30 травня 2018 —

Весна закінчується, на порозі літо, але багато хто ще не готовий до інтенсивних випробувань  і навантажень найактивнішого періоду року - до купань-пірнань, сонячних ванн до відвалу, пивних чемпіонатів, ігр у футбол і волейбол на пляжних майданчиках, трудових подвигів на честь товаришів, що відправилися у відпустку... А як швидко, і головне без шкоди для здоров'я, можна набрати «бойову» літню форму? Про це ми розпитали фахівця-гігієніста - кандидата медичних наук, доцента Любов Михайлівну Кицулу.


Як урятувати зуби?

— 23 травня 2018 —

За оцінками експертів, переважна більшість захворювань у стоматології пов'язані з інфекційно-запальними процесами, що відбуваються в зубах, тканинах периодонта, пародонта, слизовій оболонці порожнини рота. Словом, запальні процеси в зубі і тканинах, що його оточують, - розповсюджене явище. При відсутності лікування ці захворювання провокують втрату зубів. Як же врятувати зуби? Про це ми розпитали фахівця - кандидата медичних наук, доцента Вікторію Віталіївну Довганик.


Чим лікувати забиті місця, синці й гематоми?

— 16 травня 2018 —

Прийшло тепло, а з ним почалися виходи й виїзди на природу, дехто вивів із прикомірка велосипед, хтось дістав з комори кросівки, щоб бігати навколо рідного мікрорайону, а то й у сусіднє село на побачення... Словом, ожили майже всі громадяни, але активний спосіб життя не дозволяє повністю виключити одержання травм. При зіткненні з будь-яким твердим, тупим предметом отримуємо забите місце м'яких тканин і може з'явитися гематома, лікування якої вимагає розумного підходу.


Кліщі: як уберегтися від паразитів?

— 8 травня 2018 —

Настало довгоочікуване тепло. Усе частіше ми відпочиваємо на природі, біля водойм, у лісі або парку. Але не варто забувати про небезпеки які підстерігають нас. Одна з них - це кліщі. На думку фахівців, найбільш небезпечне те, що кліщі - це «резервуар» таких захворювань, як кліщовий вірусний енцефаліт або кліщовий системний борреліоз (хвороба Лайма). Які саме загрози несуть кліщі? Як уберегтися від укусів паразитів і їх наслідків? Про це ми розпитали фахівця - кандидата медичних наук Оксану Богданівну СЕМЕНІШИН.


Камені в нирках: причини й лікування

— 2 травня 2018 —

Якщо вас турбують болі в поперековій частині спини, не варто відкладати похід до лікаря, адже це може привести до негативних наслідків. Цілком імовірно, що причина проблем полягає в каменях у нирках. Як стверджують фахівці, сьогодні існують методи, за допомогою яких проводять лікування цієї хвороби. Що ж це за методи? До кого саме з медиків треба звертатися? Чи можливо захистити себе від утворення каменів в нирках? На всі ці питання нам погодився відповісти фахівець - кандидат медичних наук, доцент Олександр Боржиєвський.


Хронічна кропивниця: причини й методи лікування

— 25 квітня 2018 —

Як свідчить медична наука, у клінічній практиці кропивниця зустрічається порівняно часто. Протягом усього з життя цим захворюванням зіштовхується 20 відсотків людей у популяції. Що ж таке хронічна кропивниця? Які її прояви? Що робити, щоб уникнути проблем при зустрічі з нею? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-алерголога, кандидата медичних наук, доцента Христину Олександрівну ЛІЩУК-ЯКИМОВИЧ.


Рак шкіри або меланома. Як відвернути небезпечну хворобу?

— 18 квітня 2018 —

Нещодавно за вікном була заметіль і сніг летів горизонтально та вертикально, однак не встигнемо озирнутися, як почнеться спека, а значить, ми потягнемося до води - на пляж засмагати! Але чи варто мріяти про цю небезпечну, як виявилося, розвагу для душі й тіла? Про можливі наслідки надмірної інсоляції (опромінення сонячними променями) ми попросили розповісти фахівця - лікаря-онколога, кандидата медичних наук Ярослава Васильовича ШПАРИКА.


Доброякісна гіперплазія простати не привід для переживань

— 17 квітня 2018 —

Ми всі намагаємося робити все можливе, щоб наше тіло почувало себе добре. Проте, з віком воно змінюється, і ми не можемо вплинути на цей процес. Для більшості чоловіків однією з таких змін стає збільшена простата.  Це природня частина старіння, але в якийсь момент вона може привести до розвитку стану за назвою доброякісна гіперплазія передміхурової залози (ДГПЗ). Що ж це таке - доброякісна гіперплазія передміхурової залози? Які причини її та симптоми? Про це ми розпитали фахівця – кандидата медичних наук, члена Європейської асоціації урологів Костянтина Анатолійовича Владиченко.


Сверблячка: як з нею боротися?

— 4 квітня 2018 —

Сверблячка – одна з найчастіших скарг, з якими доводиться мати справу дерматологам. А ще - найпоширеніша неприємність для пацієнтів. Якщо говорити простими словами, це бажання чесати, дряпати й терти шкіру. Існує величезна кількість причин сверблячки, і вони можуть бути найрізнішими – від шкірних захворювань до невротичних розладів. Що ж таке сверблячка? Які причини й типи сверблячки? Як проводиться діагностика? На ці та інші питання про сверблячку ми попросили розповісти фахівця – кандидата медичних наук, доцента Вікторію Олександрівну Савоськіну.


Нейропатія: що робити?

— 29 березня 2018 —

Чи доводилося вам чути про нейропатію, яка істотно знижує якість життя хворих нею? Можливо й ні, а ось відчувати оніміння та слабість рук і ніг, незрозумілий біль у кінцівках, на жаль, звичайна справа для багатьох літніх людей. Що приводить до таких проблем? Як упоратися з цією недугою? Про це ми порадилися з фахівцем - кандидатом медичних наук, доцентом Наталею Леонідівною Боженко.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс