Коментар фахівця

Тепер не треба боятися людини з бормашиною

— 24 вересня 2014 —

Я дотепер боюся панічно зубного лікаря. Точніше його вірного помічника - бормашину! І як і раніше до останнього відкладаю відвідування стоматолога. У цьому я, на жаль, не самотній. Багато хто йде до нього лише тоді, коли біль уже стає нестерпним.


Прощавай, літо! Здрастуй, ГРЗ?

— 17 вересня 2014 —

Закінчилося літо - готуємося до зими, котра, як звичайно, приносить низку різних застуд. І хоча до зими ще далеко, уже зараз, у зв'язку з помітним похолоданням і встановленням мінливої погоди, кількість респіраторних інфекцій істотно зросте.


Судоми м'язів: чому та що робити?

— 10 вересня 2014 —

Майже в кожної людини хоча б раз у житті траплялися судоми м'язів. М'яз скорочується мимоволі та виникає різкий пронизуючий  біль. Найпротивніше в цій справі те, що судомний спазм може відбутися в будь-якому м'язі: і литковому, і в діафрагмі, і в кишечнику.  У мене, приміром, досить часто трапляються судоми м'язів стіп. До чого б це? Втім не станемо ворожити, а звернемося за роз'ясненнями до фахівця. Отже, сьогодні у нас в гостях кандидат біологічних наук, доцент Ольга Богданівна Кунінець.


Основні симптоми вірусного гепатиту

— 3 вересня 2014 —

Гепатит - це запалення печінки, в основному, вірусної етиології. Існує п'ять основних типів вірусів гепатиту - A, B, C, D і Е. Причиною гепатиту А і Е зазвичай є вживання в їжу забруднених харчових продуктів або води. Гепатит В, С і D, як правило, виникає в результаті парентерального контакту з інфікованими рідинами організму людини.


Як полегшити перехід від літніх канікул до навчання

— 27 серпня 2014 —

Незабаром початок навчального року - знову зошити, домашні завдання, контрольні з математики і не тільки. Одним словом, знову трудові шкільні будні зі своїми радостями й навантаженнями. Тому давайте поговоримо про те, як полегшити перехід нашим школярам від літніх канікул до навчальних занять. 


Як знизити рівень «шкідливого» холестерину в крові

— 14 серпня 2014 —

Холестерин являє собою жироподібну речовину, що входить до складу клітинних оболонок. Так само він бере участь у виробленні статевих гормонів. З цього витікає, що і зниження холестерину нижче норми є теж шкідливим, адже недолік холестерину теж приводить до розвитку захворювань.


Скажіть безсонню «До побачення!»

— 6 серпня 2014 —

Безсоння так чи інакше знайоме майже 70 відсоткам населення Землі. Не є виключенням і українці. Зрозуміла справа, особливо ця проблема актуальна сьогодні - тривожні новини зі Сходу, зовсім трагічні події в зоні АТО, передчуття нових проблем у нашому житті не можуть не спровокувати порушення в діяльності ЦНС багатьох наших земляків. 


Алергія на сонце: що робити?

— 30 липня 2014 —

При фотосенсибілізації алергену як такого не виявляється: сонце палить шкіру, і виникають подразнення та почервоніння шкіри. Це явище спостерігається у тих, у чиїй шкірі мало захисних клітин (меланоцитів), що охороняють від надмірного сонячного опромінення.


Лямбліоз. Боротьба з паразитами

— 29 липня 2014 —

Лямбліоз - досить розповсюджене захворювання, що розвивається в результаті поразки печінки і тонкого кишечнику однойменними паразитами, які потрапляють в організм людини через рот з їжею та водою.


Як не отруїтися влітку

— 22 липня 2014 —

Отруєння влітку - справа звичайна: спека, харчування за принципом «де доведеться», відсутність часом умов для підтримки санітарно-гігієнічних норм буття. Нічого дивного тому отут немає: рік у рік улітку люди поодинці або масово чимсь отруюються. І причиною тому - спека, через неї їжа й починає швидко робитися непридатною. Не можу забути ординарний, взагалі, випадок, як один мій знайомий отруївся, просто з’ївши на вокзалі солодку ватрушку із сиром. Справа була в липні, самі розумієте. Одним словом, як уникнути схожої долі, ми попросили розповісти фахівця-гастроентеролога Ігоря Ярославовича ЛОПУХА, кандидата медичних наук, доцента.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс