Коментар фахівця

Харчове отруєння: як з ним боротися?

— 24 червня 2015 —

Сумнівного вигляду пиріжок на вокзалі, чебурек на пляжі, будь-який прострочений продукт - може стати причиною харчового отруєння. Особливо влітку в спеку, коли продукти псуються дуже швидко. Як же боротися з харчовим отруєнням і максимально швидко піти на одужання? З цими питаннями ми звернулися до фахівця - кандидата медичних наук Олени Володимирівни Вінницької.


Як не занедужати у відпустці

— 17 червня 2015 —

Ось і наступило літо, котре ми так довго чекаємо взимку і не тільки. На жаль, як і все інше гарне, воно пролетить непомітно. А тому варто скористатися відпускним теплим періодом з користю для здоров'я. Однак курортні будні приносять часом не одні лише радості. Що робити, щоб не занедужати у відпустці? Про це нам розповість фахівець - кандидат медичних наук, доцент Сергій Миколайович Федоров.


Рефлюксна хвороба. Це небезпечно?

— 10 червня 2015 —

Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба (ГЕРХ), що часто зветься також рефлюкс-езофагіт, є на сьогоднішній день найпоширенішою патологією стравоходу, через яку страждає кожний третій житель нашої планети. 


Бурхливе всецвітіння може викликати сінну лихоманку

— 3 червня 2015 —

Весна й літо - час сезонних алергійних ринітів і ринокон’юнктивітів (полінозів), які викликаються пилком квітучих рослин. Поліноз – захворювання, що здавна відоме в народі як сінна лихоманка. На жаль, але за даними ВООЗ, від цих проблем у світі страждають близько 10 відсотків людей, так що нескладно уявити, скільки наших земляків зазнають дискомфорт у цей період року. Про сінну лихоманку і шляхи її подолання ми попросили розповісти алерголога - доктора медичних наук Інну Володимирівну Гогунську.


«У саду чи на городі». Аптечка та безпека робіт на присадибній і дачній ділянках

— 3 червня 2015 —

З наближенням літа усе більше часу доводиться проводити на своїх городах і садових ділянках. Незважаючи на користь подібних занять, ніхто з нас не застрахований від непередбачених травм, які можна одержати. Саме тому, щоб уникнути подібних ситуацій, необхідно дотримуватися деяких запобіжних заходів, перебуваючи на городі, а також мати під рукою предмети першої допомоги, які можуть знадобитися при найпоширеніших травмах. Одним словом, щоб ця робота була в радість, варто пам'ятати про правила безпеки й уміти надати першу допомогу. Які вони, ці правила? Про це ми вирішили поговорити з фахівцем в області гігієни й екології - кандидатом медичних наук, Наталією Володимирівною Москвяк.


Поговоримо про інсульт

— 20 травня 2015 —

Інсульт - друга за частотою причина смерті людей старше 60 років (після гострих захворювань серця), п'ята - серед людей від 15 до 59 років. Інсульти розвиваються навіть у дітей, включаючи немовлят. Щорічно у світі від інсультів вмирає майже 6 мільйонів чоловік. Ця хвороба вбиває більше людей, чим СНІД, туберкульоз і малярія разом узяті. Але, виявляється, кожна людина може звести ризик інсульту до мінімуму. Як цього домогтися, ми попросили розповісти фахівця - доцента, доктора медичних наук Божену Володимирівну Задорожню.


Середній отит: діагностика й лікування

— 13 травня 2015 —

Середній отит у дітей є однією з найбільш частих причин звертання за медичною допомогою. Приблизно 80 відсотків дітей до досягнення шкільного віку переносять хоча б один епізод гострого середнього отиту (ГСО). Та хіба тільки діти стають жертвами отиту?


Головний біль при застуді та нежиті

— 6 травня 2015 —

Головний біль часто супроводжує застуду і нежить. У багатьох випадках до інфекційного захворювання приєднується нежить, що сам по собі також може супроводжуватися головними болями. Насправді, такий неприємний симптом, як головний біль, може бути ознакою серйозних захворювань, які приховуються за банальними застудою та нежитем. Про це ми розпитали фахівця - кандидата медичних наук, доцента Олександра Анатолійовича Чернокура.


Нейродерміт: що це? Як позбутися неприємного захворювання

— 29 квітня 2015 —

Нейродермітом називається хронічне шкірне захворювання, що проявляється висипаннями та сильною сверблячкою. Як стверджують медики, у походженні нейродерміту величезне значення мають не тільки алергізація організму, але й різні розлади функцій нервової системи. Часто характерна алергійна висипка з'являється на нервовому ґрунті. Щоб розібратися в проблемі більш докладно ми звернулися за допомогою до фахівця - кандидата медичних наук Галини Гірняк.


Хронічний тонзиліт. Що будемо робити?

— 22 квітня 2015 —

Хронічний тонзиліт - це хронічне запалення піднебінних мигдалин. Можна сказати - хронічна ангіна. Що ж відбувається з мигдалинами при їхньому хронічному запаленні? Про це ми попросили розповісти фахівця - кандидата медичних наук, доцента Андрія Васильовича Цимара.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс