Коментар фахівця

Як залишатися здоровим: шість правил Амосова

— 3 грудня 2014 —

Золоті поради від геніального хірурга Миколи Амосова, як співіснувати з медициною, щоб довше жити і менше хворіти.


Гіподинамія: її симптоми, наслідки та профілактика

— 26 листопада 2014 —

Людина від народження перебуває майже не в постійному русі. Придивіться до немовляти або маляти-дошкільника - і перший (особливо), і другий - увесь час рухаються, щось роблять, намагаються схопити, підняти, віднести, розламати й т.д. і т.п. З віком фізична активність помітно падає, що обумовлено програмою розвитку організму, закладеною природою. Учені стверджують: якби доросла людина робила таку ж кількість рухів, що й дитина, то вже через пару годин загинула б від перенапруги.


Звідки береться хронічна утома?

— 19 листопада 2014 —

Хто з нас не зіштовхувався з перевтомою, коли сил немає і хочеться тільки «лягти й померти»? Добре, якщо це всього лише неприємний епізод, пов'язаний зі стресовим нервово-психологічним і фізичним перевантаженням, а якщо утома відчувається постійно? У такому випадку варто звернутися до фахівця. Що ми й вирішили зробити, запросивши до розмови про причини перевтоми кандидата медичних наук, лікаря-невролога Олександра Олександровича Дорошенко.


З інсультом не жартують!

— 12 листопада 2014 —

Нині все частіше серед причин раптової кончини наших співгромадян зустрічається діагноз-вирок: інсульт. Відомо, що інсульт виникає як ускладнення різних захворювань. Це - гостре порушення мозкового кровообігу, що може супроводжуватися різними  функціональними порушеннями. Іноді все починається із запалення легенів, а закінчується...  Одним словом, при підозрі на інсульт - усі «дріб'язки» небезпечні. Про це ми вирішили поговорити з фахівцем - кандидатом медичних наук, доцентом Сергієм Федоровичем Кобцем.


Як перемогти мікоз стопи?

— 5 листопада 2014 —

Грибок стопи й по сьогоднішній день - одне з найпоширеніших (і найбільш неприємних) захворювань. І позбутися його дуже складно. Із чим же пов'язані труднощі протимікозної терапії? Чи можна вирішити цю проблему швидко та назавжди? Про особливості сучасного лікування мікозу стіп ми розмовляємо з лікарем дерматологом - доктором медичних наук, професором Анатолієм Дмитровичем Дюдюном.


Поговоримо про гастрит. Причини, симптоми, лікування, профілактика

— 29 жовтня 2014 —

Усім відомо, що гастрит - запалення слизової шлунка. А те, що цим захворюванням страждає приблизно половина дорослих українців, легко з'ясувати, заглянувши в медичний довідник або енциклопедію. Там же з'ясуємо, що гастрит може бути виражений по-різному, починаючи невеликим почервонінням тканин і закінчуючи крайнім варіантом - виразковою хворобою шлунка. Які ж причини виникнення цього захворювання і як боротися з ним? Про це ми вирішили розпитати гастроентеролога - кандидата медичних наук, доцента Оксану Зіновіївну Венгрович.


Переведення годинників на «зимовий» час: як допомогти організму адаптуватися

— 22 жовтня 2014 —

26 жовтня, у ніч із суботи на неділю, Україна перейде на зимовий час. Такий перехід  для організму людини не проходить без наслідків. Як уберегти свій організм від несприятливих наслідків переходу на зимовий час розповідає сімейний лікар Олег Ломін.


Остеопороз. Як з ним боротися

— 15 жовтня 2014 —

Часто з екранів телевізорів нас лякають остеопорозом, пропонуючи різні препарати для його профілактики. Усі знають лише те, що пов'язаний він з порушенням кальцієвого обміну в організмі, і те, що кістки стають крихкими. Страх і жах, одним словом. А щоб всерйоз розібратися з остеопорозом, ми звернулися до фахівця -  доктора  медичних наук, професора  Андрія Валерієвича Калашникова.


Що таке стрес і як з ним боротися

— 8 жовтня 2014 —

Сучасне життя все частіше дарує усім нам постійне почуття напруги та тривожності. Мабуть, пояснювати нікому не потрібно, чому це так відбувається. А ось дізнатися, у чому отут небезпека для нашого здоров'я, дійсно варто. 


Бронхіт: шляхи подолання

— 1 жовтня 2014 —

Мабуть, знайдеться не так вже й багато людей, які живуть у великому загазованому місті, яким би не доводилося чути, як мантру, від свого сімейного лікаря або пульмонолога при профілактичному огляді: ось і бронхіт ваш загострився! Причому вимовляється цей діагноз медиками без усякої тривоги, начебто мова йде про невелику цятку від морозива на сорочці. Невже кожний міський житель просто зобов'язаний страждати хронічним бронхітом? Невже немає способу позбутися цієї недуги? Про це ми вирішили розпитати фахівця - кандидата медичних наук Уляну Богданівну ЧУЛОВСЬКУ.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс