Коментар фахівця

Сьогодні варикозне розширення вен лікується швидко та безболісно

— 25 жовтня 2016 —

Років десь 30 тому моєму колезі необхідно було провести оперативне втручання з приводу варикозного розширення вен... Пам'ятається, що його скупі розповіді про випробування на всіх стадіях обстеження, підготовки та власне проведення операції я слухав, з зусиллям стримуючи сльози. Але ж колега не був занадто сентиментальним і вразливим, він навіть про те, як горів у своєму Іл-2, збитому під Курською дугою, завжди згадував з посмішкою і самоіронією. Одним словом, хірургічне лікування варикозу в ті часи було перевіркою на міцність духу та силу волі. Що ж змінилося з тих пір? Про це ми побесідували з судинним хірургом вищої категорії Сергієм Петровичем Щукіним.


Щоб міцним був кістяк, працювати будь готовий! 20 жовтня - Всесвітній день профілактики остеопорозу

— 20 жовтня 2016 —

За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я з 1997 року 20 жовтня оголошено Всесвітнім днем боротьби з остеопорозом. В 1998 році була заснована громадська незалежна організація Міжнародна асоціація з остеопорозу (International Osteoporosis Foundation (IOF)), яка поєднує медиків, учених, фармацевтів та інших фахівців, які займаються проблемами остеопорозу, а також пацієнтів, які прагнуть позбутися цього небезпечного захворювання.


Харчування дітей з ацетонемічним синдромом

— 12 жовтня 2016 —

Харчування дітей з ацетонемічним синдромом


Ацетон у сечі дитини

— 12 жовтня 2016 —

Якщо у дитини, без видимої причини, спостерігається: відсутність апетиту, слабість, млявість, головний біль, сонливість, нудота і блювота, біль у животі (зазвичай діти в таких випадках показують область пупка) або висока температура - це привід для того, щоб виміряти рівень ацетону в сечі. Тому що всі перераховані вище ознаки можуть говорити про наявність у сечі дитини ацетону.


Як не стати жертвою отруєння грибами

— 5 жовтня 2016 —

Осінь, звичайно, - грибна пора, і саме в цей час отруєння грибами трапляється найбільш часто. Як уникнути отруєння грибами? І що робити, якщо це вже відбулося? Про це й багато чого іншого ми розпитали фахівця - гігієніста кандидата медичних наук Світлану Теодорівну Зуб.


Як восени харчуватися, щоб підготувати організм до зими

— 28 вересня 2016 —

Осінь - прекрасна пора року. На жаль, саме в цей момент у нашому організмі починає накопичуватися жировий запас. Так відбувається, тому що з настанням осені, а надалі й зими, підвищується апетит. Ось чому нині самий час поговорити про те, як правильно харчуватися восени, не нашкодивши здоров'ю, а також, не набравши зайву вагу. Про це нам розповіла фахівець - лікар-гігієніст вищої категорії, кандидат медичних наук Любов Кіцула.


Як перемогти депресію?

— 22 вересня 2016 —

Якщо настрій поганий, фахівці Європейського наукового фонду радять помріяти про що-небудь дуже приємне. Уявити, що ваша заповітна мрія може здійснитися й хоча б на якийсь час зберегти це відчуття.


Здорове харчування при цукровому діабеті

— 21 вересня 2016 —

Харчування при цукровому діабеті грає дуже важливу роль, адже по своїй природі ця хвороба прямо пов'язана з порушенням процесу метаболізму. Правильне харчування й адекватне лікування - два фактори, які здатні впливати на самопочуття діабетика й на швидкість розвитку ускладнень хвороби. Правильно сполучаючи терапію і харчування, діабетик у стані контролювати рівень цукру в крові. Яким же має бути раціон при цукровому діабеті?


Як боротися з дистрофією сітківки ока

— 14 вересня 2016 —

"Відшарування сітківки", "дистрофія сітківки" - діагнози, здатні привести в жах навіть не дуже обізнаного громадянина. Ми здогадуємося, що сітківка ока - суть екран, на який транслюється весь оточуючий нас світ. По-науковому ж, "сітківка - це найтонший шар нервової тканини, що вистилає око зсередини в задній частині очного яблука. Вона складається з мільйонів світлочутливих клітин (фоторецепторів), які перетворюють світлові стимули на електричні, що передаються по нервових волокнах зорового нерва в головний мозок, де відбувається розшифровка і перетворення їх у зорові образи предметів саме такими, як ми їх бачимо". Як бачимо, без сітківки - і ні туди, і ні сюди. Загалом, її потрібно берегти.


Як перебудувати літній режим дня дитини

— 8 вересня 2016 —

Ось і пройшло літо. На зміну пекучим дням приходить помірна ранкова прохолода. Почувається легкий подих осені. Режим дня для школяра стає досить важливим. За час канікул дитина відвикає від шкільного режиму. Адже в ці місяці діти зазвичай насолоджуються повною волею: вони можуть пізно вставати й пізно лягати, довго гуляти, проводити час за улюбленими заняттями й розвагами. У них немає необхідності строго організовувати свій день. Тому не дивно, що перехід до нового режиму може виявитися складним для школярів. Як зробити його безболісним? Про це ми розпитали лікаря-гігієніста, кандидата медичних наук Наталію Володимирівну Москвяк.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс