Коментар фахівця

Як вчасно виявити хворобу?

— 31 серпня 2016 —

Багато людей вважає, що нема чого проводити повне обстеження організму в тих випадках, коли нічого не турбує і нічого не болить. Це цілком розповсюджена помилка, адже піклуватися про стан свого організму потрібно постійно, незалежно від того, хворі ви або здорові. З часом в організмі кожної людини накопичуються негативні явища, які заважають нормальному функціонуванню органів. Можливо, ви поки й не почуваєте цих змін, але з віком, зненацька для вас, вони починають проявлятися. Щоб у майбутньому не одержати неприємних сюрпризів з боку здоров'я, необхідно періодично проводити повне обстеження організму, щоб виявити негативні зміни в організмі, знайти їхні причини й вибрати оптимальні методи їхнього усунення. Про те, як саме має проходити профілактика, ми розпитали фахівця - доцента, кандидата медичних наук Аліну Володимирівну Циснецьку.


Учені розвінчали концепцію "здорового ожиріння"

— 25 серпня 2016 —

Шведські вчені визнали неспроможною концепцію метаболічно здорового ожиріння. Ця теорія одержала поширення приблизно 15 років тому і припускає, що в деяких випадках зайва вага є фізіологічно нормальною і не приводить до порушення обміну речовин.


Трохи спорту у швидкому ритмі

— 25 серпня 2016 —

Як би це не здавалося банально, але все в житті залежить від нас самих. Ось пригадайте, скільки мотиваційних цитат ми вже прочитали, скільки відео, що призивають "зараз же діяти", подивилися. Однак, незважаючи на все це, ми продовжуємо просто шукати відмовки і виправдання замість того, щоб взяти й почати займатися спортом або хоча б звичайною фізкультурою для підтримки тіла здоровим і гарним. Так як ж все-таки це зробити? Із цим питанням ми звернулися до фахівця - кандидата медичних наук, доцента Тетяни Миколаївни Амеліної.


Як зберегти засмагу: п'ять головних правил

— 17 серпня 2016 —

Що потрібно робити, щоб ваша літня засмага радувала вас як можна довше?


Що робити при зубному болі в подорожі

— 17 серпня 2016 —

Зубний біль з'являється завжди недоречно, особливо якщо ви на відпочинку. Як з'їздити у відпустку й не затьмарити її пошуками стоматолога?


Усього лише година для найголовніших справ

— 11 серпня 2016 —

Офісні працівники та інші люди, які протягом дня сидять вісім годин, можуть уникнути ризиків, пов'язаних зі здоров'ям, завдяки годині фізичної активності на день, припускається в новому дослідженні.


Як боротися з ожирінням?

— 10 серпня 2016 —

Якщо ж для вас стала проблемою значна зайва вага, якщо через це ви погано себе почуваєте і заробили проблеми зі здоров'ям - значить, настав час починати працювати над собою. Як же боротися з ожирінням у домашніх умовах? З цим питанням ми звернулися до фахівця - лікаря-дієтолога Мар'яни Миколаївни Мурдій.


Метеозалежність: що робити?

— 3 серпня 2016 —

Чи помічали ви, як змінюється ваше самопочуття або настрій залежно від погоди?! Начебто все чудово, а настрій різко погіршився, або ж, що ще гірше, слідом за похмурим світосприйняттям приходить головний біль, серцебиття, ну й, загалом, погане самопочуття.


Як сердечникам уберегтися в спеку?

— 27 липня 2016 —

Як стверджують медики, у спеку наш організм збезводнюється, відбувається згущення крові, а це підвищує схильність до виникнення інсульту і тромбів. Людина в спеку глибше дихає, більше потіє, збільшується робота багатьох органів. Для забезпечення нормальної роботи організму, серце збільшує частоту скорочень, а для людей із захворюваннями серця це небезпечно. Як гіпертонікам і сердечникам уберегтися в спекотну погоду, адже для таких людей критичною вважається така температура, коли на вулиці вище 25 градусів? Про це ми розпитали фахівця -  кандидата медичних наук,  доцента Ірину Вікторівну Окипняк.


Згоріли на сонці - що робити?

— 21 липня 2016 —

Улітку практично у всіх людей виникає непереборне бажання поніжитися в ласкавих променях сонця. Рівна засмага, підкреслюючи красу та здоров'я, завжди приємна і приваблива для очей. Дуже важливо в погоні за гарною засмагою не потрапити на прийом до лікаря із сонячним опіком і не заточити себе в приміщенні на кілька днів, оскільки після довгого перебування на сонці легко можна згоріти й  одержати сонячний або тепловий удар. На питання, як не згоріти на сонці і що робити, якщо це вже трапилося? - відповідає фахівець - доцент,  кандидат медичних наук  Ірина Володимирівна Шалько.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс