Коментар фахівця

Гастрит: лікувати обов'язково!

— 15 квітня 2015 —

Гастрит усього лише - запалення слизової оболонки шлунка. Сьогодні він є найпоширенішим діагнозом у практиці гастроентеролога. Але чи такий вже гастрит необразливий, розпитаємо фахівця - кандидата медичних наук, доцента Ірину Мирославівну Гойдаш.


Сколіоз. Як з ним боротися?

— 8 квітня 2015 —

Хто не чув про сколіоз? Наївним, здається, питання. Але не поспішайте стверджувати, що вам не потрібні роз'яснення. Не все так просто і легко, тому ми звернемося за порадою до фахівця-ортопеда - доцента, кандидата медичних наук Андрія Ярополковича ЯЦКЕВИЧА.


Як довідатися про стан свого серця та судин

— 1 квітня 2015 —

«Болить серце» - така скарга майже не найпоширеніша сьогодні серед українців. Можливо її причина - у проблемах. І ці проблеми озиваються болями в серці, за грудиною, задишкою, запамороченням і тому подібним. Хворі часто звертаються до лікаря не за тим, щоб їм призначили лікування, а просто, щоб їх заспокоїли, що у них нічого серйозного із серцем не відбувається. Як вибрати оптимальний варіант для визначення стану серцево-судинної системи? Про це погодилася нам розповісти кардіолог вищої категорії Галина Миколаївна Фесюк.


Галітоз: чи варто звертати на це увагу?

— 25 березня 2015 —

Медичний термін «галітоз» позначає неприємний запах з рота. Хто знав про це ще п'ять хвилин тому? Отож-то. Загалом, я не самотній у неуцтві своєму. Але ж із цим досить розповсюдженим явищем багато хто з нас зіштовхується щодня. Часто неприємний запах з рота стає серйозною психологічною проблемою і є перешкодою в спілкуванні між людьми. Чому ж виникає галітоз, як з ним боротися і як проводити профілактику цього неприємного явища? На ці та інші питання по темі ми запросили відповісти фахівця - кандидата медичних наук Олену Едуардівну Бережну.   


Як перемогти весняний авітаміноз

— 18 березня 2015 —

Настала довгоочікувана весна, а разом з нею прийшли такі неприємні речі, як ламкість нігтів і волосся, тьмяна бліда шкіра, кровоточивість ясен, тріщинки на губах, стійке відчуття апатії, роздратування та млявості... Крім того, у багатьох саме навесні загострюється багато хронічних захворювань, та й банальна застуда може тривати нескінченно.


Перелом носа: симптоми, перша допомога, лікування

— 11 березня 2015 —

Ніс є найбільше травмонебезпечною частиною обличчя. За статистикою велика частина травм обличчя доводиться саме на перелом кісток носа. Чим небезпечна така травма? Як надати першу допомогу людині, що постраждала від цієї неприємності? Яке лікування варто призначати людині, що зіткнулася з даною недугою?


Біоритми мозку: коли що краще робити

— 4 березня 2015 —

Стимулювати мозок, правильно його живити, розвивати ті або інші інтелектуальні здатності, стимулювати розумову працю - потрібно і важливо. Але для початку дізнаємося про особливості працездатності мозку протягом дня.


Лікування пневмонії. 6 важливих правил

— 4 березня 2015 —

Запалення легенів - хвороба серйозна, тому що смертельна. Тому пневмонією потрібно вміти правильно хворіти. Ця хвороба не потерпить людської дурості і за легковажність обов'язково покарає.


Правильне харчування для здоров'я вашого хребта

— 25 лютого 2015 —

Бернар Макфаден, батько фізичної культури, часто говорив, що кожна людина настільки молода, наскільки молодий її хребет. Кожний чоловік і кожна жінка можуть скинути 30 років, підсилюючи та розтягуючи хребет, вважав він. Втім, міцність будь-якого хребта залежить не тільки від фізичних навантажень, яким він піддавався протягом всього життя, але ще й від того матеріалу, з якого він зроблений.


Цілюще слово матері

— 18 лютого 2015 —

Мама для хворого маляти – ліки, що сильніші таблеток, порошків і мікстур. Мама може допомогти своєму маляті впоратися з будь-якою, навіть найважчою хворобою. Один з найвідоміших дитячих психіатрів і психотерапевтів, професор Борис Зіновійович Драпкін, який створив унікальну психотерапевтичну методику лікування дитячих недуг - Мама-терапія.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс