Коментар фахівця

Серце. Як його зберегти

— 19 березня 2014 —

Серце - дуже важливий орган у нашому тілі. Саме завдяки його безперервній роботі всі органи й тканини постійно отримують кисень і живильні речовини. На жаль, ми не завжди дбайливо ставимося до свого серця, що в підсумку приводить до розвитку ряду захворювань, здатних порушити функції органа або привести до загибелі.


Опіки: що робити?

— 12 березня 2014 —

Одними з найпоширеніших травм є опіки. Часто вони стають результатом недбалості або незнання того, як поводитися з певними приладами й легкозаймистими речовинами. Іноді цьому причиною стають і інші обставини. Ми навіть не уявляємо, як часто можна отримати опік. Люди, які пережили опіки, зазвичай легше переносять сильний біль. Так відбувається тому, що опіки вражають шкіру, на якій знаходиться безліч нервових закінчень. Незалежно від причини подібні травми вимагають негайного лікування. Тому обов'язок кожного з нас - знати основи першої допомоги в таких випадках. Щоб опанувати цією наукою ми звернулися до фахівця - кандидата медичних наук, лікаря-комбустиолога Андрія Олександровича ЖЕРНОВА.


Хронічна зимова втома - як з нею впоратися?

— 5 березня 2014 —

Сьогодні таке явище як «зимова втома» не є ні для кого новиною. Вона проявляється виникаючим почуттям апатії, зниженням працездатності, сонливістю, загостренням хронічних захворювань внаслідок погіршення фізичного стану. 


Не лікувати гайморит небезпечно!

— 26 лютого 2014 —

Гайморит - це запалення верхньощелепних (гайморових) навколоносових пазух. Є формою синусита, що найбільш часто зустрічається. Більшість людей знає, що при цій хворобі часто роблять досить неприємний прокол (пункцію), більш точну інформацію мають лише ті, хто її переніс.


Чи такий страшний менінгіт?

— 19 лютого 2014 —

З дитинства пам'ятаю, з яким страхом і навіть жахом говорили про менінгіт у нашому будинку, хоча ніхто, наскільки мені відомо, у нас цією недугою ніколи не хворів. Однак саме словосполучення «запалення мозку» звучить досить зловісно, погодьтеся. Що ж таке менінгіт? Наскільки небезпечним є це захворювання сьогодні? Як лікують хворобу? На ці та інші питання ми попросили відповісти доктора медичних наук, професора Олександра Миколайовича Зинчука.


Як зберегти здоров'я школяра?!

— 12 лютого 2014 —

Існує безліч факторів, що впливають на здоров'я дитини: навколишнє середовище, харчування, спосіб життя, спадковість, навантаження в школі... Найчастіше вони негативно позначаються на незміцнілому дитячому організмі, що приводить до розвитку тих або інших хвороб. І одне з головних питань, що виникає у батьків у цьому випадку, - як вчасно розпізнати ту або іншу проблему й упоратися з нею?


Що робити, коли зникає сон?

— 5 лютого 2014 —

Сон дотепер залишається однією з найбільших загадок у медицині. За допомогою сканування людського мозку вчені дізналися дуже багато про природу сну. Але усе ще не можуть дати вичерпну відповідь на питання, чому ми спимо. Ясно одне: без сну наш організм починає працювати зі збоями.


Чому болять ноги?

— 29 січня 2014 —

«Через що ж так болять наші ноги?» - таким питанням ми задаємося досить часто. А з роками майже щовечора. Щоб не псувати настрій остаточно, заспокоюємо себе: находився, мовляв, уже - не хлопчик/дівчинка. Але болі в ногах можуть виникати не тільки від утоми. Про це добре знають фахівці. До них і звернемося за порадою. Розмову поведемо сьогодні з відомим лікарем-невропатологом Анатолієм Миколайовичем Пархоменко.


Правильне дихання - застава здоров'я

— 22 січня 2014 —

Правильне дихання - застава здоров'я серця, нормальної роботи головного мозку й усього організму, повідомили нещодавно американські дослідники на міжнародній конференції, що відбулася в штаті Міннесота.


Зимові загрози здоров'ю

— 8 січня 2014 —

Зима все-таки прийшла... Зі снігом, рвучким вітром, мінусовою температурою та ожеледдю. Як ні сумно, але щорічно Міністерством охорони здоров'я України реєструється сумна статистика травм, пов'язаних з ожеледдю: за небезпечний сезон лікарі надають допомогу тисячам громадян, що пострадали від ожеледі. Одночасно є й численні випадки обморожень, холодових травм, словом, різних неприємностей, які приносить зима. Як запобігти важким наслідкам зимових проблем, ми попросили розповісти кандидата медичних наук Ігоря Валентиновича Самусенко.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс