Коментар фахівця

Як запобігти кишковим інфекціям

— 13 липня 2016 —

Улітку збільшується захворюваність сальмонельозами і гострими кишковими інфекціями - дизентерією, харчовими токсикоінфекціями, гастроентероколітами. Усі ці захворювання мають схожі прояви - понос, блювоту, болі в животі та інші ознаки отруєння організму. 


Як не стати жертвою інсульту?

— 6 липня 2016 —

За твердженням експертів, інсульт уже перестав бути діагнозом лише людей похилого віку, лікарі все частіше фіксують це захворювання й у 25-30-літніх українців, і в дітей. З недавніх пір пацієнтів з діагнозом "інсульт" стало майже не в півтора рази більше, ніж хворих з інфарктом міокарда, особливо у великих індустріальних містах. Пов'язано це зі збільшенням стресових навантажень і наростанням екологічних та інших несприятливих факторів. Жертвами інсульту щорічно стають більше 400 тисяч осіб, багато хто з них вмирає, більше половини - залишається інвалідами.


Неускладнені цистити: антибіотики чи фітопрепарати?

— 29 червня 2016 —

Як стверджує медична статистика, інфекції сечовивідних шляхів (ІСШ) є другими за поширеністю захворюваннями бактеріального походження у жінок. Переважна більшість з них (80 відсотків) протікають без ускладнень, характеризуються відсутністю структурних і функціональних змін. Як лікуватися, що робити з рецидивами циститу, антибіотики чи фітопрепарати? На ці питання, що хвилюють кожного з тих, хто зіткнувся з проблемою, ми попросили відповісти фахівця - кандидата медичних наук, доцента Олександра Анатолійовича Боржиєвського.


Атеросклероз - вирок або займемося здоров'ям?

— 23 червня 2016 —

Як стверджує статистика, серцево-судинна патологія є основною причиною захворюваності, інвалідності та смертності в Україні. 40% населення нашої країни страждають серцево-судинними захворюваннями, які, до того ж, є причиною 62 смертей зі 100. 


Як не захворіти під час відпустки?

— 15 червня 2016 —

Ось і наступила пора літніх канікул і відпусток. Законні місяць-інший без роботи і справ. Часу повно, але хочеться, щоб не валятися в постелі в томлінні порожньому або з якоюсь недугою, а щоб кожний день був наповнений прекрасними, новими враженнями та радісними емоціями. Однак, саме в цей період особливо не хочеться, щоб тебе наздогнали які-небудь хвороби або дали про себе знати колишні болячки. Адже тоді вся радість від відпустки, звичайно ж, пропаде. Як же убезпечити себе від хвороб під час відпустки і не занедужати? З цим питанням ми звернулися до спеціаліста-гігієніста - кандидата медичних наук, доцента Любові Михайлівни Кіцуле.


Як боротися з діабетом без уколів і таблеток

— 8 червня 2016 —

Усім, хто знайомий з діабетом 2-го типу, відомо, що це - хронічне захворювання, при якому порушується обмін вуглеводів, а рівень цукру (глюкози) у крові у хворого тримається вище норми. 


Алергія залишається проблемою

— 1 червня 2016 —

Ну, хто ж з нас не чув про алергію? А дехто і зовсім добре з нею знайомий, на жаль. Звідки ж така популярність? На думку медиків, значна поширеність алергійних захворювань (ними страждає більше 20 відсотків населення планети) говорить про алергії як про глобальну медичну проблему. В останні 30 років поширеність алергійних захворювань подвоюється кожне десятиліття. Зараз в Україні різними видами алергій страждають у середньому 15-35 відсотків жителів. Як боротися з цими захворюваннями і як мінімізувати їхній шкідливий вплив на наше життя? Про це ми порадилися з фахівцем - кандидатом медичних наук, алергологом вищої категорії Людмилою Забродською.


Глаукома: як захищатися?

— 25 травня 2016 —

Звідки береться глаукома? Як трактують визначення глаукоми медики? Як боротися за збереження зору при глаукомі? Чи існують методи профілактики цього захворювання? Про це ми вирішили поговорити з фахівцем - хірургом-офтальмологом кандидатом медичних наук, доцентом Андрієм Степановичем Гудзем.


Синдром роздратованого кишечнику: як бути?

— 18 травня 2016 —

Напевно, у світі неможливо знайти людину, якій би кишковий дискомфорт жодного разу не порушував звичний ритм життя. Пронос, закреп, кишкова колька або здуття хоча б раз у житті були у кожного. Але не всі знають, що причиною таких непорозумінь можуть бути зовсім не кишкові інфекції й органічні захворювання шлунково-кишкового тракту. 


Фізичні навантаження сприяють роботі мозку

— 11 травня 2016 —

Постійні фізичні вправи в поважному віці стимулюють активність мозку і допомагають тримати його в тонусі. До таких висновків прийшли американські вчені, повідомляє Daily Mail.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс