Коментар фахівця

Усі ми в тривозі, тому що грип на порозі

— 8 листопада 2017 —

Щорічно в осінньо-зимовий період українців морозить від грипу. І не тільки грип циркулює на нашій території взимку. Відомо більше 200 різних збудників хвороб, які називають гострі респіраторні вірусні інфекції - ГРВІ. Грип відрізняється тим, що він швидше поширюється, при цьому інфікує більшу кількість і дітей, і дорослих, а головне - грипом хворіють ті, у кого організм ослаблений хронічними недугами. Лікарі радять робити щеплення, рядові громадяни, як завжди, сумніваються.


Звідки беруться необґрунтовані страхи й недобрі передчуття

— 2 листопада 2017 —

Постійна тривога й страх віднімають багато енергії, позбавляють спокою та сну, радості і задоволення від життя.


Осінь прийшла - застуда у дверях. Як швидко вилікувати захворювання?

— 26 жовтня 2017 —

Дощова осінь, морозна зима, весна, що утомилася від снігу - час сезонних застуд. Часто застуда трапляється зовсім недоречно. Саме в цей час виникає питання: як швидко вилікувати застуду і, звичайно, без ускладнень? За порадою ми звернулися до фахівця - доцента, кандидата медичних наук Ірини Володимирівни ШАЛЬКО.


Що таке констипація і що з нею робити?

— 19 жовтня 2017 —

«Хто не має проблем зі стільцем, той - щаслива людина», - стверджував великий Авіценна. Але в пристойному суспільстві не прийнято вести мову про звичайний закреп, тому лікарі придумали науковий синонім цього явища – констипація. Він уживається для визначення утрудненої або ж систематично недостатньої дефекації (спорожнювання кишечнику). Лікарі переконані, що кожній людині дуже важливо стежити за правильною роботою шлунково-кишкового тракту, оскільки порушення в цій сфері приводять до серйозних негативних наслідків для здоров'я. Тому не варто запускати проблему констипації. Чим же загрожує констипація і звідки вона виникає? На ці й подібні навколозакрепні питання ми запросили відповісти фахівця – доцента, кандидата медичних наук Зоряну Орестівну Гук-Лешневську.


П'яткова шпора: що робити?

— 12 жовтня 2017 —

При виникненні болі в п’ятці, ми часто спочатку не звертаємо на неї уваги, списуємо на утому або підвищення фізичних навантажень. Однак такі болі можуть бути ознакою п'яткової шпори, яка, у свою чергу може бути симптомом інших небезпечних захворювань. Так що ж таке п'яткова шпора? Звідки береться і що робити? На ці  питання відповів фахівець - лікар-ортопед, доцент, кандидат медичних наук Андрій Ярополкович ЯЦКЕВИЧ.


Коли потрібна допомога ендокринолога?

— 4 жовтня 2017 —

«Bcі пpoфecії потрібні» - говорять нaм рядки відомого дитячого віршика. Ocoбливo вoни aктуaльні в мeдичниx cпeціaлізaціяx. Навчання лікарів триває дуже довго, майбутнім фахівцям нeoбxіднo засвоїти величезну кількість знaнь. І oдна людина вже тoчнo нe змoжe зaпам’ятати вce. Тому є і тpaвмaтoлoги, і xіpуpги, і гінeкoлoги. Taкож у будь-якій лікарні мoжна піти нa пpийом і до ендoкpинoлoга. Oднaк багато хто нe знaє, хтo це тaкий і що він лікує. Роз'яснити нам це ми попросили фахівця - кандидата медичних наук, доцента Аліну Урбанович.


Що таке правець?

— 27 вересня 2017 —

Уже більше місяця в обласній дитячій клінічній лікарні у відділенні анестезіології й інтенсивної терапії лікарі борються за життя п'ятирічного хлопчика, жителя Тернополя, який хворіє на правець. На щастя, зараз стан дитини покращився, криза минула, дитина видужує. А все почалося з незначних саден обличчя, які виникли після падіння... Що ж таке правець? Як не занедужати ним і як діяти, якщо лихо все-таки трапилося? На ці питання нам відповів фахівець - кандидат медичних наук, доцент Людмила Петрівна Козак.


Гіпотонія: що до чого

— 21 вересня 2017 —

Усі ми чули про гіпертонію, дехто навпаки - скаржиться на знижений тиск, так звану гіпотонію, але якщо всім відомо, як збити підвищений тиск, то яким чином підняти тиск до норми, знають далеко не всі. Та й чи варто до цього прагнути, а можливо, не всім слід мати класичні 120/80? На ці та інші подібні питання ми запросили відповісти фахівця - кардіолога, кандидата медичних наук Павла Олександровича Гарькавого.


Як відновитися після відпустки

— 14 вересня 2017 —

Здавалося б, у відпустці людина має набиратися сил і заряджатися позитивною енергією для нових здійснень. Тобто теоретично на роботу ми повинні виходити бадьорими, енергійними і готовими звернути гори. Чому ж часто виходить зовсім навпаки? Після відпустки на робочих місцях ні-ні та з'являються не стільки повні сил працівники, скільки бліді тіні. У чому ж справа? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-невролога вищої категорії, кандидата медичних наук, доцента Наталію Володимирівну Васильєву.


Захворювання зубів – періодонтит. Види, ускладнення, лікування

— 6 вересня 2017 —

На думку стоматологів, періодонтальними захворюваннями (хворобами навколозубної сфери) страждає кожний третій українець. За останні 10 років зростаючий обсяг наукових даних показав зв'язок між періодонтальними захворюваннями і хронічними захворюваннями інших частин тіла, таких як серцево-судинні захворювання, діабет, інсульт і передчасні пологи з появою на світ недоношеної дитини... Що ж таке періодонтит? Чим він небезпечний і як з ним боротися? Про це ми розпитали фахівця - кандидата медичних наук Наталію Котелевську.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс