Коментар фахівця

Бронхіт: як його подолати і забути про кашель

— 7 грудня 2019 —

Восени багато людей застуджуються, хворіють на ГРЗ та грип. І коли лікування розпочато із запізненням та не доведено до кінця, застуда часто переростає у бронхіт. Починається сухий, докучливий кашель, який за кілька днів переходить у вологий і з часом сходить нанівець. Але так буде лише за умови, якщо хворий вчасно звернеться до лікаря і виконуватиме всі його вказівки. Які вони, правильні дії, по запобіганню бронхіту?  Про це ми розпитали фахівця – отоларинголога Галину Федотівну КРУТЕНЬ.


Інсульт тепер нам не страшний!

— 30 листопада 2019 —

За інформацією ЗМІ, установи спеціалізованої медичної допомоги з квітня 2020 року отримуватимуть кошти з національного бюджету за контрактом з НСЗУ. Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька у зв’язку з цим, зокрема, зазначила: «Ми запланували 113,3 млрд грн на медицину у державному бюджеті наступного року, з яких майже 64 відсотки підуть на програму медичних гарантій. Ця програма гарантує, зокрема, безкоштовні пологи, лікування інсультів, інфарктів і неонатальну допомогу».


Вірусний гепатит А: Як діяти українцям?

— 22 листопада 2019 —

«Четверо дітей захворіли на гепатит А в Одеській області. Симптоми жовтяниці у них помітили ще минулого тижня, однак зараз діагноз підтверджений лабораторно. У Харківській області - 9 інфікованих. Тим часом стало відомо, звідки хвороба Боткіна взялася в чернігівській школі, - її джерелом стала працівниця харчоблоку. Тепер у Чернігові вже 20 хворих на Боткіна». Це -  тривожні повідомлення з інформаційних стрічок українських агенцій новин. Невже гепатит А знову навідався до України? Що й до чого, ми вирішили розпитати фахівця – лікаря-інфекціоніста Григорія Михайловича СИДОРЕНКА


Чому болить голова?

— 21 листопада 2019 —

Періодично у кожного з нас болить голова. Але які типи головного болю ми знаємо? Тільки мігрень? На жаль, це далеко не повний список. Адже існує безліч різновидів головного болю. Про найбільш поширені з них ми попросили розповісти фахівця - лікаря-невролога Григорія Васильовича ГУНЬКА.


Найпоширеніші осінні хвороби: як бути?

— 8 листопада 2019 —

З настанням холодів українці все частіше почали хворіти. Особливо ті, хто не встиг накопичити вітаміни за літо. Чи можна уникнути осінніх хвороб та які вони бувають? Про це ми розпитали фахівця – сімейного лікаря Григорія Васильовича СМАЛІЯ.


Гіпотонія: що робити?

— 3 листопада 2019 —

Як часто ви відчуваєте запаморочення, особливо коли швидко встаєте з ліжка або крісла? Ви страждаєте на метеопатію? Ви відчуваєте сонливість, у вас холодні руки та ноги? Все це може бути виявом гіпотонії - низького кров’яного (артеріального) тиску. На щастя, подібне явище можна контролювати, але спочатку слід розібратися в причинах гіпотонії та зрозуміти, чому хтось до неї схильний, а хтось - ні. За порадами з цього приводу ми звернулися до фахівця – лікаря-кардіолога Галини Василівни АНДРІЄВСЬКОЇ.


Герпес: що й до чого

— 19 жовтня 2019 —

Дехто вважає, що “застуда” на губах лікується алое, льодом, корвалолом та зеленкою, а генітальний герпес - содовими ваннами. На жаль, це – міф. Розповісти, що спричиняє герпес, як його лікувати і чи можна позбутися герпесу назавжди, ми запросили фахівця – лікаря-інфекціоніста Галину Кирилівну ГУНЬКО


Алергія на холод: чого боятися та як її подолати

— 16 жовтня 2019 —

Хоча до першого снігу й справжнього морозу ще далеченько, втім навіть осінь здатна завдати клопоту. Йдеться про так звану алергію на холод. Про те, що це таке, як уберегтися і що робити, якщо ваш організм із незадоволенням відреагував на морози та снігові хуртовини, ми розпитали фахівця - лікаря-дерматолога Галину Федорівну ВАЦКО.


Знову про тонзиліт: Усе про симптоми, причини і лікування захворювання

— 6 жовтня 2019 —

З початком осінньо-зимового періоду багато хворих звертаються за медичною допомогою через біль у горлі, і з досить часто діагностується тонзиліт. Що ж провокує недугу? Як з нею боротися? Чи існує профілактика тонзиліту? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-отоларинголога Юрія Івановича ПЛАТОНОВА.


Ботулізм – це небезпечно!

— 26 вересня 2019 —

Хоча сезон харчових отруєнь давно у розпалі, він продовжується, як не прикро, й восени. Адже стихійні ринки на першому ліпшому людному місці нікуди не зникли із першим похолоданням. На отаких розкладках у переходах – весь асортимент постачальників харчових отруєнь: від домашніх закруток до в’яленої риби. Одна з найсильніших у природі отрут – ботулотоксин – теж у наявності. Що ж таке ботулізм, звідки ноги ростуть у нього, як вберегтися від недуги? На ці запитання ми попросили відповісти фахівця – лікаря-інфекціоніста Михайла Васильовича БУЦЬКА.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс