Коментар фахівця

Ревматоїдний артрит і остеопороз - небезпечний тандем

— 21 серпня 2013 —

Сьогодні в Україні, також як і в усьому світі, остеопороз стає одною з найбільш важливих проблем суспільного здоров'я, адже кожна третя жінка та кожний восьмий чоловік, починаючи з 50-літнього віку, страждають цим захворюванням. Соціальна небезпека остеопорозу обумовлена не тільки його значною поширеністю, але й тяжкими наслідками цієї підступної хвороби - переломами кісток.


Як бронхіт перемогти та собі не нашкодити

— 14 серпня 2013 —

У сьогоднішньому інформаційному світі, коли кожний може знайти відповідь на будь-яке запитання в Інтернеті, особливо важливо знати, як не нашкодити собі, використовуючи всезнаючу мережу. Особливо, якщо мова йде про наше здоров'я. Тому, порадившись з колегами, ми вирішили почати публікацію матеріалів про те, як можна займатися самолікуванням без шкоди. Адже однаково мало хто з кожного випадка нездужання біжить у районну поліклініку, де його чекають із «розпростертими» (ну, ви знаєте!) обіймами як рідного. Так що всі п'ють: від голови - кетанов, від печії - питну соду, а від поносу - вугілля в таблетках. Одним словом, використовуємо щосили не тільки рекламу з телеящика, але й бабусині рецепти. Починаємо з бронхітів. Чому? А під час спеки застуди - річ досить розповсюджена, як відомо. Отже, слово пульмонологу - доктору медичних наук, професору Миколі Миколайовичу Островському.


Боремося із заколисуванням

— 7 серпня 2013 —

Нарешті ви дочекалися довгоочікуваної подорожі. Вона може відбуватися в каюті корабля, автомобілі або літаку. Але затьмарює вас тільки одна думка - це можливість заколисування. Щоб такого не відбулося, озбройтеся декількома порадами.


Парадокси літа. Якщо ангіна заявила про себе

— 7 серпня 2013 —

Чомусь прийнято вважати, що ангіна - це зимове захворювання. Проте в літній період ангіна зустрічається не рідше. Причин багато та всі вони банальні - перегрілися на сонці, гарненько пропотіли, випили або з'їли холодненького, вийшли з магазина, де працював кондиціонер, на спеку і... горло ще довго буде першити, боліти, вимотуючи кашлем і нагадуючи, що саме влітку потрібно та важливо берегти мигдалини.


Діарея мандрівників: що варто знати кожному?

— 31 липня 2013 —

Влітку ми всі прагнемо до нових вражень і активного відпочинку, що, саме собою, веде й до зміни місця звичного проживання. Простіше кажучи, у відпустку ми їдемо до моря, у гори або далекі країни - за здоров'ям, новими знаннями і, чого гріха таїти, маленькими радостями зустрічі з прекрасним. Крім очікуваних труднощів переїздів і перельотів, на жаль, досить часто ми зіштовхуємося ще й з діареєю мандрівників.


Захворювання молочної залози лікуються вагітністю та пологами

— 25 липня 2013 —

Кожного місяця за кілька днів до менструації ви раптом відчуваєте, як ваші груди набухають, збільшуючись на розмір. З`являється біль у молочній залозі. Після місячних ці симптоми зникають, а значить, впевнені ви, так і треба, тим більше, що у більшості ваших подруг аналогічна ситуація. Але ви помиляєтеся.


60 простих порад для поліпшення роботи мозку

— 17 липня 2013 —

Всупереч виразу про те, що нервові клітини не відновлюються, учені довели: відновлюються, та ще як! Розумові здібності погіршуються не через відмирання нервових клітин, а внаслідок виснаження дендритів, через які проходять імпульси від клітини до клітини. Якщо зв`язки між клітинами періодично не включати, дендрити атрофуються як м`язи без фізичного навантаження.


Щоб не отруїтися їжею

— 10 липня 2013 —

Спека - година пік для кишкової інфекції. На сонці, та ще й у живильному середовищі - будь то молоко або сметана, яйця або торти, ковбаса або копчена курочка - бактерії розмножуються зі страшною силою. Достатньо людині з'їсти навіть маленький шматочок «фаршированого» збудником гострої кишкової інфекції (ГКІ) продукту, і, так звана, харчова інтоксикація забезпечена.


Літо приносить багато ризиків

— 3 липня 2013 —

Навіть якщо ви не збираєтеся проводити відпустку у спекотних краях, вам необхідно знати, що таке тепловий і сонячний удари й уміти від них захиститися. 


Лікування захворювань суглобів

— 26 червня 2013 —

Статистика свідчить, що від різних захворювань суглобів страждає третина населення Землі. Факторів, які сприяють розвитку хвороб подібного роду, декілька. У більшості хворих спостерігається генетична схильність до виникнення недуги. Також причиною розвитку патологічних процесів у суглобах можуть послужити порушення обміну речовин, гіподинамія, збільшення ваги тіла, нераціональне харчування й погана екологія.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс