Коментар фахівця

Новини про вплив акваріумних рибок на психічний стан людини

— 22 серпня 2015 —

Кожна людина, у якої в домі є тварина, знає, що це не лише справжній член сім'ї, але й власний домашній лікар. Тварини здатні лікувати від багатьох хвороб, покращувати настрій і навіть зміцнювати відносини між членами сім'ї.


Простатит? Можна обійтися без операції Консервативна терапія захворювань передміхурової залози

— 19 серпня 2015 —

Запалення передміхурової залози приводить до уролога кожного третього чоловіка у віці після 30 років. З віком відсоток захворілих збільшується. Дуже часто літнім пацієнтам доводиться чути пропозицію медиків: давайте її видалимо.


Ларингіт: як повернути голос Особливості протікання хвороби у дітей

— 12 серпня 2015 —

Ларингіт у маленьких дітей особливо небезпечний, тому що він сприяє ускладненню дихання через звуження гортані. Лікар-отоларинголог вищої категорії Роман Карлович Слюсарчик дає поради батькам.


Діарея - це серйозно

— 12 серпня 2015 —

Багато хто знає, що означає діарея... Але ось про те, що це неприємне явище, яке виникає в кишечнику, є ще й однією з провідних глобальних медичних проблем, більшість не здогадується. Незважаючи на те, що кожний з нас зіштовхувався з діареєю, нам складно уявити її загальний масштаб: тільки офіційна статистика реєструє 1,7 мільярда випадків на рік, а смертність від неї і сьогодні залишається високою. Одним словом, з діареєю варто розібратися докладніше. Для цього ми звернулися за допомогою до фахівця – кандидата медичних наук, доцента Людмили Петрівни Козак.


Ларингіт: як повернути голос

— 5 серпня 2015 —

Ларингіт - це запалення слизової оболонки гортані та голосових зв'язок, що звичайно супроводжується втратою голосу. Ларингіт може виникнути разом з ГРВІ, грипом і будь-яким іншим захворюванням дихальних шляхів. Докладніше про недугу, фактори ризику, ускладнення і загрози здоров'ю поговоримо з лікарем-отоларингологом вищої категорії Романом Карловичем Слюсарчиком.


Найкращий тренажер - власне тіло

— 29 липня 2015 —

Хто зі справжніх уболівальників не зустрічав з радісним захватом швидке повернення в стрій своїх кумирів після важких травм і захворювань? Завдяки видатним досягненням вітчизняної спортивної медицини за лічені тижні після ушкоджень знову поверталися в стрій відомі футболісти, атлети, тенісисти... Але чи обмежуються завдання сучасної спортивної медицини лише обслуговуванням професіоналів?


Лептоспіроз - це серйозно!

— 22 липня 2015 —

Колись, давненько вже, довелося полежати в Інституті інфекційних захворювань імені Громашевського, біля Лаври в Києві. У нашому відділенні, не рахуючи грипозних та інших, було багато хворих лептоспірозом. Пам'ятаю, що у них була висока температура, сильні болі в усьому тілі, а ще час від часу їм робили пункцію спинномозкової рідини. Видовище не для слабонервних, скажу я вам. Одним словом, відклалося тільки, що лептоспіроз - це серйозно! А от, що це за недуга з наукового погляду, постараємося з'ясувати сьогодні за допомогою фахівця-інфекціоніста. Отже, що таке лептоспіроз? Про це ми поговорили з кандидатом медичних наук, доцентом Мариною Олександрівною Крижанською.


Комахи атакують: як захиститися від кліщів, комарів і тарантулів

— 15 липня 2015 —

Літо - пора цвітіння, буйства фарб і мальовничих прогулянок на природі, але не тільки квіти та птахи можуть зустрітися нам на шляху... а й кліщі, комарі, тарантули та інші комахи-паразити. За порадою, як уникнути неприємностей при цих "зустрічах" і що робити, якщо небажаний контакт уже трапився, ми звернулися до фахівця-токсиколога, кандидата медичних наук Світлани Теодорівни Зуб.


Як правильно харчуватися у спекотну пору року

— 9 липня 2015 —

Прийшло літо - час відпусток, подорожей, відпочинку на природі. Але з приходом літа прийшла і спека. А в літню спеку не те що працювати важко, але навіть відпочивати.


Мігрень: незвичайний головний біль з нападами...

— 1 липня 2015 —

Напади мігрені можуть початися в дитинстві або в підлітковому віці, але найчастіше хвороба заявляє про себе у 20-30 років. А після 50-ти, як правило, напади проходять. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс