Коментар фахівця

Відпочинок на дачі має бути безпечним

— 16 серпня 2018 —

Які асоціації у вас викликає слово «дача»? Нескінченно довгі грядки, боротьба з бур'янами, ломота в спині? Тоді вам терміново й радикально слід змінити своє уявлення про неї. Отже, як треба поводитися за містом на улюбленій, як тепер говорять, фазенді? Про це ми розпитали фахівця зі здорового способу життя - кандидата медичних наук Григорія Михайловича Сайко.


Апендицит: причини й лікування

— 8 серпня 2018 —

Усім відомо, що таке апендицит. Принаймні, нам так здається, адже з дитинства стикалися з цією проблемою, якщо не особисто, то операцію робили комусь із рідних або знайомих. Говорили, що всім космонавтам раніше, ще в радянський час, про всякий випадок видаляли апендикс, щоб ця штука не перешкодила в польоті. Хто знає, чи дійсно так було, однак навіть на землі апендицит здатний нанести серйозну втрату. Тому, щоб хвороба не застала нас зненацька, варто розібратися, що до чого. Отже, про причини виникнення й методи лікування апендициту ми розпитали фахівця - досвідченого хірурга Михайла Григоровича ЛАЙКО.


Купання у відкритих водоймах часом є небезпечним і недоречним

— 1 серпня 2018 —

Улітку мільйони людей спрямовуються на береги озер, річок і морів. Саме там наше здоров'я підстерігають численні небезпеки, і мова зовсім не про купання в нетверезому виді, сумні наслідки якого очевидні майже всім. У деяких людей купання у свіжій воді може викликати холодний шок, і для відновлення температури тіла вони почнуть прискорено дихати, що чревате зупинкою серця. Купання в річках може привести до виникнення хвороби Вейля, яка поширюється із щурячою сечею. Озера й річки здатні заразити нас норовірусом або бактеріями на кшталт кишкової палички. Чим ще небезпечні відкриті водойми? Ми розпитали фахівця - кандидата медичних наук Галину Фролівну Сафонову.


Мікоплазмоз знову набирає обороти?

— 26 липня 2018 —

Нині в ЗМІ все частіше говорять про нову мегаінфекцію, яка, нібито, загрожує людству незлічимими лихами. При ближчому розгляді з'ясовується, що мова йде про давно відому (з 80-х років минулого століття) інфекцію - мікоплазму. Що ж таке мікоплазмоз і чому він дійсно небезпечний? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-венеролога вищої категорії Василя Шульженко.


Як не занедужати, якщо під дощем промокли ноги?

— 19 липня 2018 —

Хто б міг подумати, але, виявляється, загроза застудитися влітку, є не набагато нижчою, чим узимку. У цю пору року можуть іти дощі, спека нерідко змінюється різким похолоданням. Люди носять відкрите взуття і ризикують сильно промочити ноги під час зливи й у підсумку занедужати. Сьогодні ми поговоримо з фахівцем про те, які хвороби загрожують людині в цій ситуації, і що робити, якщо ноги промокли? Поради дає кандидат медичних наук Віктор Іванович Соколенко.


Перелом хребта у дітей

— 12 липня 2018 —

Хто в дитинстві не стрибав з даху сараю або голуб'ятні у дворі, той не був маленьким і юним, був від народження старим!  На жаль, як виявилося, такі експерименти чреваті неприємностями, серед яких - компресійний перелом. Щоб краще розібратися із цією проблемою, ми вирішили розпитати фахівця. Що ж таке компресійний перелом і як з ним боротися? Отже, на наші питання відповідає лікар-травматолог Василь Якович Рязанов.


Як зупинити діарею?

— 4 липня 2018 —

Рідко можна зустріти людину, що жодного разу не страждала на діарею (понос). Вона може виникнути в будь-якому віці. Цей дискомфортний стан істотно погіршує якість життя та іноді навіть вимагає стаціонарного лікування через розвиток небезпечних ускладнень. При вираженій або діареї, що не припиняється, необхідно звернутися до лікаря, який підбере необхідне лікування, щоб зупинити діарею. Ми докладно розпитали про шляхи вирішення проблеми діареї у фахівця - кандидата медичних наук Сергія Павловича Головенко.


Найнебезпечніші літні хвороби

— 26 червня 2018 —

Літо не тільки час відпусток, турпоїздок і розваг, а також період, у який різко зростає число випадків небезпечних захворювань.  Ризик занедужати підвищується, ще й тому, що влітку людина найменше думає про те, що вона може занедужати. Однак часом це трапляється. Про те, які саме хворості підстерігають нас у спекотливий період року, ми поговорили з фахівцем - кандидатом медичних наук, доцентом Марією Василівною БУТКО.


Що робити при отруєнні?

— 20 червня 2018 —

Отруєння будь-якою речовиною - це сильний струс для організму. Деякі випадки отруєння закінчуються досить трагічно. Прояви - це, як правило, понос, нудота, біль у животі та блювота. Ці симптоми відомі всім. Що робити? Наскільки ваш випадок являє серйозну загрозу життя та здоров'ю? На ці та інші питання ми попросили відповісти лікаря-гігієніста - кандидата медичних наук, доцента Нелю Омелянівну Крупко.


Чому болять ноги і що робити?

— 6 червня 2018 —

Цими питаннями ми часто задаємося, особливо після 60-ти. Чому ж виникають такі проблеми і як з ними боротися? Про це ми розпитали фахівця  - флеболога, лікаря вищої категорії Олега Михайловича СЛАБОГО.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс