Коментар фахівця

Топ-5 продуктів для суглобів, поради дієтолога

— 11 лютого 2015 —

У наші дні малорухомий спосіб життя став нормою! Ми сидимо на роботі, не займаємося фізичним навантаженням, харчуємося калорійною їжею і вже у 25 років мучимося через хворобу суглобів! Хворі й опухлі суглоби - більше не проблема лише старих, зараз і молоді люди страждають через це. Але рішення є, і воно у звичайних продуктах, про які повідала дієтолог Світлана Фус, пише dobre.stb.ua.


Босоніж по снігу. Як лікуватися холодом?

— 4 лютого 2015 —

Багато хто з нас не любить холод взагалі і зиму зокрема. Тим часом, зиму часто називають святом природи і справжнім подарунком для здоров'я. Як же так виходить? Хто б міг подумати, що за допомогою морозу та снігу можна не загубити, а поліпшити здоров'я! Медики наполягають: варто пуститися босоніж по снігу, і проблеми зі здоров'ям зникнуть.


Щоб не застудитися, потрібно тримати ніс і ноги в теплі

— 28 січня 2015 —

Рекомендації прості: тримайте в теплі та сухості ноги, а також не забувайте про ніс, адже саме там створюється ідеальне температурне середовище для розмноження патогенів.


Як не постраждати через переохолодження. Поради лікарів

— 28 січня 2015 —

Постраждати від переохолодження можна навіть при плюсовій температурі. Зокрема, погодні умови з температурою нижче +7°С можуть викликати проблеми зі здоров'ям.


Як уникнути старечого слабоумства

— 21 січня 2015 —

Хто не чув розхожого виразу «старечий маразм»? Але ж він лякає не тільки літніх, але й людей середнього віку. За твердженням фахівців, перші дзвіночки звучать, коли вам ще немає й сорока. Що ж робити, щоб уникнути в майбутньому старечого маразму? Про це ми попросили розповісти фахівця - кандидата медичних наук, доцента Наталію Карвацьку.


Чи варто лікувати кашель самостійно

— 14 січня 2015 —

Неприємний «сезон застуд» досаждає сьогодні багато кому. Організм, ослаблений холодною погодою, легко «ловить» хвороботворні мікроби, які часом просто «кишать» у повітрі, і вже незабаром маємо -  нежить, біль у горлі, кашель.


Як лікувати синусит?

— 29 грудня 2014 —

З легким нездужанням або нежиттю навряд чи хтось із нас побіжить у поліклініку. Навіщо - ми ж розумні, самі все знаємо, самі собі лікарі, аптека ж через дорогу. А там, на вітринах, препаратів скільки завгодно! Але проходить тиждень, інший, а стан не поліпшується, дискомфорт дратує і ми починаємо розуміти, що тут щось не так. Візит у поліклініку стає неминучим. Лікар задає пару питань, потім - огляд, обстеження, і ось вердикт - синусит! Що ж це таке? Ангіна, грип, ГРЗ, гіпертонія... Цим нас не здивуєш, але ось це слово - загадка. Одним словом, давайте розберемося, що таке синусит, які його симптоми та причини виникнення, і, головне, як його лікувати?


Профілактика серцево-судинних ускладнень при діабеті

— 24 грудня 2014 —

На жаль, діабетом хворіє порядку трьох відсотків землян. Тобто більше 200 мільйонів чоловік. А ще ця противна болячка дає високий відсоток смертності від ускладнень з боку серцево-судинної системи. Загалом, варто бути пильним, щоб не постраждати фатально. А тому ми звернулися за роз'ясненнями із приводу оптимальної поведінки, щоб уникнути цих самих ускладнень, до фахівця - кандидата медичних наук, доцента Оксани Миколаївни Дидушко.


От перший сніг і перший лід! Як не відправитись в політ?

— 17 грудня 2014 —

Статистика свідчить, що взимку жінки найчастіше ламають щиколотку, чоловіки - руку, а діти - ключицю. А от кількість травм особливо збільшується у вихідні дні. Однак для тих, хто не готовий миритися з таким положенням справ, ми запросили до розмови ортопеда-травматолога, кандидата медичних наук Ігоря Валентиновича Самусенко.


Грип уже на порозі. Як захиститися?

— 10 грудня 2014 —

Експерти переконані, що цього року грип в Україні не буде відрізнятися креативністю. Не чекаємо додаткового адреналіну і від грипу свинячого або курячого. Хоча трохи незвичайно, так? Не переживайте: грип таки буде. Можливо, не такий масовий, як завжди. Адже цього року погода не сприяє інтенсивному розмноженню вірусу і його масованим атакам. Втім, до чого статистика, коли хвороба наздожене? І, як завжди, у найбільш невідповідний момент (начебто бувають моменти підходящі для такої напасті?). Тому проблема щеплень від грипу - знову актуальна. Поговоримо про неї. А до розмови ми запросили доцента, кандидата медичних наук Григорія Івановича ГРАДИЛЯ.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс