Коментар фахівця

Що таке хронічне захворювання нирок? 12 березня - Всесвітній день боротьби із захворюваннями нирок

— 9 березня 2016 —

Цей день відзначається з  2006 року з ініціативи всесвітніх професійних асоціацій нефрологів. На думку медичної громадськості, це реакція на нинішню загрозливу ситуацію. А мета дня - підвищити поінформованість про те, як важливі наші нирки для загального здоров'я, і, відповідно, зменшити частоту та наслідки захворювань нирок і пов'язаних із цим проблем в усьому світі. 


Як уберегтися від хвороб навесні

— 2 березня 2016 —

Нестійка погода, нестача вітамінів і загострення багатьох хронічних захворювань - типове явище першої половини весни. У силу відразу цілого комплексу факторів відбувається весняне загострення ряду хвороб. Кому ж потрібно в першу чергу подбати про своє здоров'я, і що саме необхідно робити, ми попросили розповісти фахівця - лікаря-гігієніста, кандидата медичних наук Ігоря Дмитровича Геніка.


Як довше залишатися молодим і здоровим

— 24 лютого 2016 —

Хто не мріє не тільки прожити років до ста, але й зберігати при цьому бадьорість духу та міцність тіла? Як же досягти такого результату? І що ще варто робити для цього, крім постійного потакання власним слабостям і захопленням (не завжди здоровим)? Роз'яснити нескладні правила здорового способу життя ми попросили фахівця - кандидата медичних наук, лікаря-гігієніста вищої категорії Любов Михайлівну Кіцулу.


Як боротися зі стресом

— 17 лютого 2016 —

Стрес є невід'ємною частиною життя людини і супроводжує її з пелюшок і до останнього подиху. Останнім часом ми все частіше чуємо, наскільки небезпечно жити - то свинячий грип, то вірус Зіка, то війна... Ось він - благодатний ґрунт для стресу! Однак, задаючись питанням, звідки береться стрес, далеко не багато хто здатний відповісти щось виразне. Хоча, по суті, отут усе просто, на думку фахівця у будь-якому разі. Про стрес і як з ним боротися, ми вирішили розпитати  доктора медичних наук, професора Степана Степановича Пшика.


Як відрізнити грип від застуди?

— 10 лютого 2016 —

Наприкінці лютого очікується друга хвиля захворюваності грипом і ГРВІ. Про це заявили в Мінздраві України. Зазвичай вона не викликає значного збільшення кількості хворих. Однак епідпроцес цього року має свої особливості, тому точно спрогнозувати початок і хід другої хвилі грипу неможливо. Як же відрізнити численні сезонні нездужання від справжнього класичного грипу, розповідає фахівець - кандидат медичних наук Майя Миколаївна Ананьєва.


Як уберегти бронхи в мороз

— 3 лютого 2016 —

Хто ж не знає, що найчастіше бронхіт розвивається на фоні застудних хвороб, таких як грип, ГРВІ? Втім, він може виникнути і під дією хімічних, і фізичних подразників, наприклад, ацетону, пилу, парів бензину, а також при впливі атипових факторів. Однак, за твердженням медиків, у більшості випадків природа захворювання все-таки інфекційна. Як же діяти, якщо хвороба вже трапилася, і як запобігти такому розвитку подій? Про це ми поговорили з фахівцем - кандидатом медичних наук, доцентом Лідією Ільницькою.


Атеросклероз судин: що це за хвороба і як її лікувати?

— 27 січня 2016 —

Що собою являє атеросклероз судин? Чому це досить розповсюджене в наш час захворювання? Як захиститися від нього? Про це ми вирішили розпитати фахівця - доктора медичних наук, професора Максима Юрійовича Соколова.


Як відновитися після новорічних свят

— 20 січня 2016 —

Ось і пройшли новорічні та Різдвяні свята. Добре, якщо на згадку про себе вони залишили тільки подарунки, гарний настрій і приємні спогади. Але найчастіше після святкового марафону на пам'ять залишаються ще й набряки, мішки під очима, складки на боках, болі в шлунку, з'являється апатія та інші малоприємні сюрпризи. А все через гастрономічні надмірності та надмірні узливання. Однак засмучуватися не варто, адже відновити сили та здоров'я можна досить швидко і невимушено. А що саме для цього потрібно зробити, ми розпитали лікаря-гастроентеролога кандидата медичних наук Мар'яну Станіславівну Романенко.


Обережно: ожеледь! Або як допомогти тим, хто постраждав від зимових травм і морозу

— 13 січня 2016 —

Забите місце, розтягання, удари головою та переломи - найпоширеніші зимові травми. Лікарі попереджають: у кожному випадку важливо правильно надати першу допомогу, щоб потім не довелося розплачуватися за незнання правил. Чи можна обійтися без лікаря, якщо був удар головою? Що робити, якщо вивихнутий суглоб? Як розпізнати і як діяти при переломах? На ці та інші питання ми попросили відповісти фахівця - кандидата медичних наук, доцента Дарія Мартиновича Бідюка.


Грип і ГРВІ: лікування та профілактика

— 5 січня 2016 —

"Пік" рівня захворювання грипом, на думку фахівців, припаде на кінець січня та лютий. Грип до нас традиційно "докочується" пізніше. Це пов'язано і з погодою: чим тепліше та довше осінь, тим далі відсувається епідемія грипу. Однак, прогнози - справа невдячна... А от підготуватися до відбиття нападу "невидимого ворога" необхідно вже сьогодні. Тому ми звернулися за порадою до лікаря-інфекціоніста вищої категорії Юрія Жигарьова.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс