Коментар фахівця

Цей бридкий докучливий кір

— 30 жовтня 2018 —

До цієї дитячої, здавалося б, хвороби у мене цілком доросле серйозне відношення. І це не випадково, адже перехворіти кором в 33 роки, як трапилося зі мною, не занадто виявляється приємно. До того ж кір підкосив мене у відрядженні - у славному місті Полтава. Хворобу здолали протягом тижня місцеві фахівці-інфекціоністи при моєму щирому бажанні видужати в найкоротший термін - адже редакційне завдання потрібно виконувати за будь-яку ціну... Тоді все склалося, як хотілося, але, на жаль, і сьогодні дізнаємося з повідомлень ЗМІ про спалахи кору - то на Івано-Франківщині, де занедужали одночасно 53 дитини, то на Вінниччині, де занедужали більше 30 маленьких наших співгромадян. Отже, кір не переможений на українських просторах остаточно і безповоротно, тому саме час нагадати, що таке кір і як з ним боротися. За допомогою в цій справі ми звернулися до фахівця - лікаря-інфекціоніста Галини Валентинівни ДОЦЕНКО.


Новий епідсезон: що він нам готує?

— 25 жовтня 2018 —

Епідемічний сезон, або простіше період грипу, в нашому домі став уже звичним як, наприклад, початок сезону відпусток для всіх трудящих або початок футбольного сезону для вболівальників. Словом, рутинна справа. Втім епідемія ще не настала, а народ уже щосили хворіє. Уже у вересні українці масово стали скаржитися на погане самопочуття, застуди, кашель і подібні нездужання. Доморослі «фахівці» вважають, що це ранній початок епідемії грипу. Лікарі заспокоюють - зараз період ГРВІ, тому одягаємося по погоді. А грип прийде не раніше чим через місяць. "Виходить, хворіємо застудами і чекаємо справжній грип?", - з таким питанням ми звернулися до фахівця - сімейного лікаря Галини Миколаївни Устенко.


Псоріаз: захворювання, що стало актуальним в Україні

— 17 жовтня 2018 —

Про цю хворобу говорять не дуже часто, адже вона вважається не смертельною. Втім, фактори, що провокують загострення цього неприємного захворювання - стресові ситуації, шкідливі звички, вірусно-інфекційні захворювання, незадовільна екологія, незбалансоване харчування - стають для українців усе більш актуальними.


Мігрень - що з нею робити?

— 11 жовтня 2018 —

Запитайте в будь-якої людини: «Що таке мігрень?». Якщо вам не зустрінеться той, хто сам страждає мігренню і знає про цю хворобу все, то найчастіше у відповідь ви почуєте: «Це головний біль». Це й правильно, і неправильно одночасно. Адже фахівці вважають, що мігрень - це досить серйозне неврологічне захворювання, яке супроводжується головним болем. Але в той же час далеко не будь-який головний біль можна назвати мігренню. Давайте розберемося, що ж таке мігрень і чи можна з нею якось боротися. За допомогою ми звернулися до фахівця - лікаря-невропатолога Георгія Васильовича Гаркавенко.


Ефективне лікування простатиту

— 3 жовтня 2018 —

З кожним роком усе більше чоловіків зіштовхуються з розповсюдженим захворюванням – простатитом. Ще недавно вважалося, що ця проблема виникає тільки у людей похилого віку, але за останні десятиліття кількість зовсім молодих чоловіків, у яких спостерігаються ознаки запальної поразки передміхурової залози, суттєво зросла. Давайте спробуємо розібратися, що це за хвороба, які її симптоми, способи діагностики, методи ефективного лікування. У цьому нам погодився допомогти фахівець – лікар-уролог Михайло Васильович Падалка.


Як запобігти слабоумству?

— 26 вересня 2018 —

Усі бояться стати жертвою деменції - пригадайте, як ми засмучуємося, коли не можемо щось згадати, або знайти річ, що тільки-но була в наших руках? Що ж таке слабоумство і як запобігти його? Про це ми розпитали фахівця – невропатолога Григорія Івановича Сіренко.


Гіпертонія: як не стати жертвою високого тиску

— 12 вересня 2018 —

Гіпертонія – підвищений артеріальний тиск. Цим захворюванням сьогодні страждають близько 40 відсотків дорослого населення Землі. Причому, багато хто і не підозрює, що перебуває у смертельній небезпеці.


Як не занедужати в офісі?

— 5 вересня 2018 —

На наш організм день у день впливає безліч несприятливих факторів, які можуть підірвати імунітет і привести до набагато більш серйозних захворювань, чим банальний кашель. І все-таки в наших силах захистити своє здоров'я на роботі. Які ж основні ризики для здоров'я існують на роботі? Про це ми розпитали лікаря-гігієніста Марію Федорівну Голець.


Увага: осіннє загострення!

— 29 серпня 2018 —

Ось і закінчується спекотливе літо. Наближаються похмурі осінні дні. Не за горами й похолодання. Усе частіше тугу та смуток стануть наганяти - дощ за вікном, низьке сіре небо і пронизуючий вітер. Та ще й здоров'я починає давати про себе знати: наші організми реагують на такі погодні зміни далеко не в найкращий бік. Внаслідок цього з приходом осені традиційно загострюються різні хронічні захворювання, у тому числі психічні, серцево-судинні, шлунково-кишкові та інші недуги. Наш імунітет, посилений за літо фруктами й овочами, багатими вітамінами, не завжди може захистити організм і протистояти вітрам, дощам і холоду. Нежить, горло, температура... Знайома картина. Чому ж так відбувається і що робити? Про це ми розпитали фахівця - кандидата медичних наук Георгія Івановича Проненко.


Гігрома: що з нею робити?

— 22 серпня 2018 —

Якщо суглоб болить і пухне, рідиною наповнюється, говорять про гігрому. Щоб розібратися, як поводитися в такому випадку і що робити конкретно, ми звернулися по допомогу до фахівця - лікаря-хірурга вищої категорії Василя Івановича Клєткіна.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс