Коментар фахівця

Цистит - осіннє загострення

— 31 жовтня 2020 —

Відповідно до статистичних даних циститом хворіють восени практично у 3 рази частіше, ніж у будь-яку іншу пору року. При цьому, вісім випадків з десяти «осінніх циститів» - це загострення захворювання саме у жінок, а не у чоловіків. Чому так відбувається, чому запалення слизової оболонки сечового міхура відбувається саме восени і частіше у жінок, ніж у чоловіків? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-уролога Григорія Петровича КРАСЬКА.


Осіння алергія і як з нею боротися

— 24 жовтня 2020 —

Настання осені, для якої характерна свіжа прохолода і прілий запах опалого листя, пов’язано і з загостренням сезонної алергії. Кашель, чхання, сльозяться очі - стан добре знайомий алергікам, незважаючи на те, що осінні алергени відрізняються від весняних і літніх. У чому ж причини цих проблем і як протистояти їм? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-алерголога Федора Сергійовича ШВЕЦЯ.


Осінь - час загострення виразки шлунку і 12-палої кишки

— 17 жовтня 2020 —

Хто не чув про виразку шлунку? Багатьом вона набридла гірше гіркої редьки, на жаль, решті поки що пощастило. Утім не варто розслаблятися, виразка - річ підступна. Як твердять фахівці, найбільш часто виразка дає про себе знати навесні та восени. На дворі жовтень, отже, саме на часі розібратися у темі детальніше. По допомогу ми звернулися до фахівця - лікаря-гастроентеролога Георгія Петровича СЛИНЬКА.


Здуття живота - причини, лікування, профілактика

— 9 жовтня 2020 —

Як стверджує медична енциклопедія, здуття живота - симптом багатьох станів і захворювань, який проявляється збільшенням обсягу черевної порожнини. Часто супроводжується відчуттям розпирання, переповненості, а також больовими відчуттями. Чому це відбувається? З цим питанням ми звернулися до фахівця - лікаря-гастроентеролога Федора Васильовича ГУЦУЛА.


Давайте нирки берегти!

— 4 жовтня 2020 —

Останнім часом в Україні збільшилася кількість різних захворювань, серед них і недуг нирок. Через, що це відбувається? Чому часом уже у молодому віці наші краяни вимушені звертатися до нефролога? Як уникнути таких недуг? Про це ми розпитали у фахівця - лікаря-нефролога Ганну Петрівну СОЛОВЕЦЬ.


Гіпертонічний криз стає актуальним восени

— 25 вересня 2020 —

В осінню пору загострюються усі хронічні захворювання, зокрема, й серцево-судинні. Восени на нас “полюють” не лише нежить та застуда, погіршується також перебіг багатьох хронічних захворювань, зокрема, серцево-судинних. У багатьох відбувається загострення такого поширеного захворювання як артеріальна гіпертензія — гіпертонічний криз. Що ж робити? Як діяти, аби не зашкодити здоров’ю у перспективі? Про це ми поговорили із фахівцем  — лікарем-кардіологом Петром Васильовичем ЗАГОРУЙКОМ.


Як виникає простріл у попереку

— 20 вересня 2020 —

Багато людей на особистому досвіді знають, що таке «простріл у спині». «Простріли» можуть виникати і в поперековому, і в шийному, і в грудному відділах хребта. Гостро виникаючі, сильні болі у попереку в медицині називають люмбаго. Що ж викликає цю недугу, як з нею боротися і що робити, щоб вона не трапилася? Розповісти про це ми запросили фахівця - лікаря-вертебролога Петра Сергійовича ГРАЧОВА.


Полінейропатія. Чому виникає і що робити далі?

— 13 вересня 2020 —

Усім нам доводилося, напевне, чути діагноз «полінейропатія». Але далеко не кожен усвідомлює, що захворювання може торкнутися і його вельми безпосередньо. Так хто ж хворіє полінейропатією частіше і що робити? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-невролога Григорія Васильовича ШУЛЬГУ.


Туберкульоз не дає спокою. Чому?

— 5 вересня 2020 —

У липні цього року в Україні зареєстровано 1 530 випадків туберкульозу. Загалом у липні 2020 року від туберкульозу лікувалися 15 219 людей. Про це повідомляли у пресі. Як відомо, з 1995 року в Україні зареєстрована епідемія туберкульозу. Сьогодні епідемічний стан спостерігається не тільки в Україні, але й у багатьох країнах світу, насамперед у тих, де низький рівень життя. Здавалося б, ще у 70-80 роки минулого сторіччя у нас ця недуга була подолана остаточно. Та ж ні. То чому ж туберкульоз не дає нам спокою? Про це ми поспілкувалися із фахівцем   лікарем-пульмонологом Сергієм Петровичем СИРЕНКО


Від чого страждають наші нирки

— 29 серпня 2020 —

Усе більшої актуальності у сучасному світі набувають хвороби нирок. Вони виводять із сечею надлишок рідини і продукти життєдіяльності організму, шкідливі та отруйні речовини, прийняті у вигляді ліків, алкогольних напоїв, наркотиків. Нирки регулюють в організмі людини концентрацію мікроелементів і солей, виробляють гормони, які контролюють артеріальний тиск, утворення кров’яних тілець і зберігають міцними кістки.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс