Коментар фахівця

Як гра перетворюється на хворобу

— 18 січня 2018 —

Залежність від ігор є психічним захворюванням, стверджують учені, і незабаром вона буде визнана ВООЗ, як захворювання. Ігровий розлад уведуть у міжнародний список хвороб у наступному році.


Як уникнути переїдання і його наслідків

— 4 січня 2018 —

«Я до столу тільки сів і відразу переїв». Цей рекламний слоган часто звучить із наших телеприймачів, коли фармацевти намагаються збути нам, споживачам, які-небудь ліки для поліпшення травлення. Чи дійсно тільки таблетки - ефективний засіб подолання наслідків переїдання? Чи існують інші надійні і головне здорові методи боротьби з обжерливістю? Про це ми попросили розповісти фахівця-дієтолога - кандидата медичних наук, доцента Михайла Йонду.


Новорічний стіл: як не постраждати через достаток

— 28 грудня 2017 —

Секрет збереження здорового шлунка у свята не тільки в кількості з'їденого й випитого, але й у правильній комбінації страв і напоїв. Це знають, практично, усі, але «диявол» криється в деталях. Тому за докладними рекомендаціями на предмет, що й скільки їсти та пити у свята, щоб не мати потім проблем, ми звернулися до фахівця – лікаря-гігієніста, кандидата медичних наук Наталі Володимирівни Москвяк.


Як правильно харчуватися взимку?

— 20 грудня 2017 —

Морози кидають виклик нашому організму - він стає слабкішим і більш схильним до хвороб. Головне, чим можна допомогти - добре одягатися й правильно харчуватися. І якщо з гардеробом усе зрозуміло, то збалансована зимова дієта - річ непроста. Узимку на прилавках усе менше й менше натуральних і свіжих продуктів. Тому існує реальний ризик порушити нормальний обмін речовин і набрати зайву вагу. Тому варто розібратися із принципами харчування в зимову пору року. Допомогти в цьому нам погодився фахівець - кандидат медичних наук, доцент Валерій Іванович Слободкін.


Найпоширеніші травми на ожеледі

— 14 грудня 2017 —

Найпоширеніші травми на ожеледі


Ожеледь: як уникнути травм

— 14 грудня 2017 —

Ось уже й минула перша хвиля нападу ожеледі на Україну. Як завжди до цієї напасті виявилися не готові не тільки комунальні служби, щоб вчасно очистити дороги й тротуари наших міст і селищ, але й ми самі - рядові пішоходи, які за недоброю традицією кинулися в травмпункти із забитими місцями та переломами різного ступеня важкості.


Вірусний гепатит А нагадав про себе

— 7 грудня 2017 —

Цього року вірусний гепатит А знову нагадав про себе українцям. Спалахи цієї хвороби вже зафіксовані на Харковщині, Запоріжжі, Рівненщині... Мова йде про «хворобу Боткіна» - вона ж жовтяниця або гепатит А. А що вам відомо про це захворювання? Чи знаєте, як воно передається? Які симптоми і як лікувати цю недугу, якщо ви все-таки занедужали? За поясненнями ми звернулися до фахівця - кандидата медичних наук, доцента Ігоря Олексійовича Кіселіка.


Кір - хвороба дитяча, але небезпечна по-дорослому

— 29 листопада 2017 —

Фахівцями відзначається, що цього року захворюваність кором в Україні виросла на 70 відсотків, у порівнянні з торішніми показниками. Правда, експерти стверджують, що це сезонне й абсолютно нормальне явище для дитячих колективів. З настанням холодів і заморозків кір має відступити. Дай то бог, звичайно. Але ми теж, мабуть, не повинні сидіти, склавши руки. Давайте дізнаємося у фахівця, що і як робити при цьому недузі? Отже, розмовляємо з педіатром - кандидатом медичних наук Вікторією Орестівною Боднарчук.


Осіння депресія: як бути?

— 22 листопада 2017 —

Настання осінньо-зимового сезону приносить деяким людям поганий настрій і ряд інших депресивних симптомів. Відзначається недолік енергії, зниження активності, збільшення сонливості. У деяких людей ці симптоми настільки серйозні, що вони не можуть нормально працювати, страждають особливою формою депресії, викликаної змінами в сезонах, що має назву сезонний афективний розлад. Що ж провокує виникнення осінньої депресії і як протистояти цьому афективному розладу? Про це ми розпитали фахівця  - досвідченого психіатра і психотерапевта, доцента, кандидата медичних наук Богдана Володимировича Куліка.


Як вибрати сімейного лікаря: Мінздрав оприлюднив інструкцію

— 15 листопада 2017 —

Українці можуть уже шукати собі лікаря первинної ланки, у якого будуть обслуговуватися з початком медичної реформи. Вибрати фахівця можна незалежно від місця реєстрації пацієнта, проживання або сплати за обслуговування. Приписна кампанія пацієнтів до лікарів уже йде в пілотному режимі, повідомляє сайт Міністерства охорони здоров'я.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс