Коментар фахівця

Кислотно-лужний баланс крові. Що це?

— 28 жовтня 2015 —

На думку деяких експертів з гігієни харчування, сучасне людство подібне ушкодженим кислотними дощами деревам. Точно так само, як ми забруднюємо планету, аналогічно «забруднюється» і організм людини. Причому, як правило, токсини навколишнього середовища є кислотами різної сили.


Головний біль - симптом багатьох захворювань

— 22 жовтня 2015 —

У наш час таке поняття, як "головний біль", стало повсякденним і звичним для багатьох людей. Ці два слова звучать дуже часто в житті кожного з нас. Від головного болю страждають абсолютно всі категорії населення. Але мало хто замислюється саме про причини появи головного болю. Але ж він найчастіше є основною скаргою при більш ніж 40 різних неврологічних захворюваннях. Як бути? Терпіти або бігти в найближчу аптеку та купувати препарати, щоб якнайшвидше усунути цю проблему? Про це ми поговорили з фахівцем - професором, доктором медичних наук Степаном Степановичем Пшиком.


Загострення хронічних захворювань ССС

— 15 жовтня 2015 —

Захворювання серцево-судинної системи - у числі найпоширеніших і часто загострюються в осінній і весняний періоди. Головне, вчасно підтримати свій організм і допомогти йому впоратися з недугою. Іноді пацієнти не відчувають порушень у роботі серця або не звертають на них уваги, однак потрібно уважно відноситися до факторів ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Про те, що це за фактори і якою має бути профілактика загострень, ми розпитали фахівця-кардіолога кандидата медичних наук, доцента Віру Іванівну ЗАЙЦЕВУ.


Щитовидна залоза: як протистояти її недугам?

— 7 жовтня 2015 —

За даними ВООЗ, серед ендокринних порушень захворювання щитовидної залози посідають друге місце після цукрового діабету.


Коли болять очі від перенапруги

— 30 вересня 2015 —

Нерідко в наш час можна зустріти людей, що скаржаться на біль в очах при перевтомі. У цьому випадку прийнято говорити, що перенапружилися очні м'язи. Як правило, біль очної напруги виникає при сильній утомі під час або після роботи за комп'ютером. Або в результаті довгого перегляду телевізійних програм. Про те, що ж робити, щоб не виникла перенапруга очей, і як лікувати цю хворобу, ми попросили розповісти фахівця-офтальмолога кандидата медичних наук Володимира Вікторовича Кірєєва.


Випадає волосся: що робити?

— 23 вересня 2015 —

Уже багато століть назад проблема облисіння стояла настільки гостро, що люди зайнялися пошуком засобів проти облисіння. Алопеція (цим терміном називають облисіння) - це патологічне випадання волосся та серйозна психологічна проблема для людини. Адже волосся завжди вважалося символом життєвої сили та енергії. У багатьох народів існував навіть звичай збривати волосся на голові в знак скорботи, а католицькі ченці в знак зречення від мирських спокус вистригали на голові кружок - тонзуру.


Карієс прокинувся. Як бути?

— 16 вересня 2015 —

Рекордна спека нарешті слабшає, і тепер багато хто вже може приділити більше уваги своєму здоров'ю, і зокрема - здоров'ю своїх зубів. Адже рекорди в липні та напочатку серпня були побиті не тільки температурні, але також і економічні - за обсягами продажів прохолодних напоїв, особливо солодких газувань. Скільки б не говорили медики про руйнівний вплив солодких газувань на здоров'я зубів, літо привносить свої корективи - відмовитися від спокуси у вигляді яскравих пляшок з кольоровими напоями і яскравих смаків можуть далеко не всі. Результатом же стають пожовтілі зуби, карієс, а також інші захворювання.


Як дожити до глибокої старості

— 10 вересня 2015 —

На думку більшості вчених, дисбактеріоз є не причиною, а наслідком інших захворювань. І в той же час дисбактеріоз вважають майже не джерелом практично всіх проблем зі здоров'ям. На думку експертів, нормальна флора травного тракту відіграє важливу роль у життєдіяльності людського організму, беручи безпосередню участь у роботі імунної системи, обміні речовин, синтезі вітамінів, ряду амінокислот і багатьох інших біохімічних сполук.


Грудний остеохондроз: симптоми, діагностика, лікування

— 2 вересня 2015 —

Грудний остеохондроз - це захворювання, що вражає міжхребцеві диски грудного відділу хребта. Хвороба зустрічається досить рідко. Остеохондроз грудної клітини схожий симптомами на інші захворювання та із зусиллям діагностується. За це його називають «хворобою-хамелеоном».


ЗПСШ або «Тільки не потрібно із мною про любов говорити!»

— 26 серпня 2015 —

Чи мав на увазі ЗПСШ (захворювання, що передаються статевим шляхом) Олександр Вертинський, коли попереджав в одній зі своїх балад: «Я дуже спокійний, але тільки не потрібно із мною про любов говорити!», стверджувати що-небудь напевно досить важко. Але те, що випадкові любовні, скажімо так, зв'язки чреваті неприємностями, відомо багато кому, на жаль, не з чуток. Що ж таке - ці ЗПСШ - з наукової, так сказати, точки зору? Про це ми поговорили з фахівцем - кандидатом медичних наук, доцентом Оленою Петрівною ШЕВЧЕНКО.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс