Коментар фахівця

Чому високий рівень холестерину небезпечний для здоров`я

— 30 жовтня 2013 —

Учені припускають, що високий рівень певного виду холестерину в крові навіть у людини з нормальною вагою - прямий шлях до інсульту та інфаркту, оскільки такий холестерин відкладається на стінках судин, що живлять різні органи. Останнім часом слово "холестерин" все частіше зустрічається в розмовах. Дуже модно стало стежити за своїм ліпідним профілем. І це правильно. Що ж таке холестерин і як часто необхідно перевіряти його рівень в крові?


Як побороти осінню депресію

— 23 жовтня 2013 —

За статистикою, в другій половині вересня у 40% людей раптово з`являється поганий настрій, нудьга і депресивні думки. У декого на цьому грунті відбувається знесилення, пропадає бажання працювати і навіть жити. Gazeta.ua поцікавилися у спеціаліста, чому ж виникає осіння депресія і як з нею боротися. На наші питання відповіла Лариса Кухар — практичний психолог, член Всеукраїнської "Асоціації Екологічної допомоги".


Бережи нирки від смачненького!

— 16 жовтня 2013 —

Сечокам’яна хвороба відома з глибокої давнини. Сечові камені знаходили у єгипетських мумій людей, які вмерли і поховані ще до нашої ери. У останній час намітився явний ріст даної патології у всіх куточках світу. За даними різних експертів, сечокам’яна хвороба зустрічається не менше чим у 2-3 відсотків населення. Чому ж утворюються камені в нирках? І що робити, якщо проблема вже виникла? На ці та інші питання нам допоможе відповісти кандидат медичних наук, доцент кафедри урології НМАПО імені П.Л.Шупика Андрій Іванович БОЙКО.


Як уникнути ГРЗ

— 9 жовтня 2013 —

У цьому році природа нас обділила бабиним літом, поступившись місцем у вересні майже що листопадовим холодам. А отут ще й початок навчального року. Різке похолодання вкупі зі зміною режиму дня провокує велику кількість застудних захворювань.


Люди не бажають миритися зі смертю

— 3 жовтня 2013 —

Тисячі років тому людина усвідомила обмеженість свого існування. Але при цьому інстинктивно прагнула до довгого життя, до самозбереження.  Щоб розібратися, наскільки сьогодні актуальна проблема довголіття і збереження активності в старості, ми звернулися за допомогою до академіка НАМН України, директору Інституту геронтології Національної академії медичних наук України Владиславу Вікторовичу Безрукову.


Гіпотонія не така вже і необразлива

— 25 вересня 2013 —

Гіпотонія - стан, при якому знижуються цифри артеріального тиску на 20 відсотків і нижче від нормальних показників (90/60 мм рт. ст. і нижче). Найчастіше зустрічається у жінок (у 5 разів частіше, ніж у чоловіків) від 20 до 40 років. При невеликих зниженнях тиску захворювання не є небезпечним для здоров'я, практично немає клінічних змін. При більш значному зниженні здоров'ю заподіюється шкода, і потрібне лікування у лікаря терапевта або кардіолога. Наскільки небезпечна гіпотонія, у чому причини такого стану? Розібратися в цих проблемах нам допоможе кандидат медичних наук, доцент Наталія Володимирівна ТХОР.


Здоров'я жінки в дійсності тендітне

— 18 вересня 2013 —

У численних наукових дослідженнях, що проводилися в ХХ столітті та у недавній час, отримало підтвердження спостереження античного медика Галена, який жив в ІІ столітті н.е., про те, що у життєрадісних представниць прекрасної статі рідше розвиваються захворювання молочної залози, чим у жінок, для яких подавлений стан - практично норма... 


Що відбувається в нашому організмі при захворюванні нирок?

— 11 вересня 2013 —

Сьогодні дедалі частіше доводиться чути скарги на нефрози, простіше кажучи, на хвороби нирок. Адже саме зараз  ми вживаємо набагато більше, ніж звичайно, рідини, що збільшує навантаження на цей орган, до того ж в овочах і фруктах, особливо у баштанних, міститься значна кількість нітратів, які провокують ниркові патології. Що ж таке нефрози і як діяти, якщо... Відповісти погодилася фахівець-нефролог - кандидат медичних наук Олена Іванівна Таран.


Поліпшення функції нирок позбавить болю у суглобах

— 4 вересня 2013 —

Нирки - парний орган, основна функція якого - очищення крові від токсичних речовин різного походження. Нирки видаляють з організму одні з найбільш токсичних продуктів обміну речовин - білкові токсини або "трупні отрути". Якщо ця функція нирок задіяна не належною мірою або функція нирок знижена в результаті раніше перенесених захворювань, прийому медикаментів - продукти обміну білків накопичуються в певних органах, викликають специфічну патологію. У тому числі провокують біль у суглобах, що відображає наявність запального процесу.


Щоб був не страшний перший клас

— 28 серпня 2013 —

Як летить, однак, час - не встигнуть мами і тати дошкільнят оглянутися, як їхня дитина вже йде в перший клас. За всіма звичайними переживаннями з приводу того, чи повезе їй з класним керівником і однокласниками, як вона буде засвоювати шкільну програму і перебудовуватися на інший розпорядок дня, багато хто забуває заздалегідь подумати про здоров'я дитини, про те, як маленький організм упорається з новими навантаженнями. Але ж замислитися є про що.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс