Коментар фахівця

Як уникнути проблем від святкового застілля?

— 25 грудня 2013 —

Ось і наступила черга новорічних свят, а це, насамперед, застілля з величезною кількістю всіляких страв, які ми неодмінно намагаємося вжити за кілька днів, улаштовуючи серйозне випробування для нашого шлунка, печінки та нирок. А чи можна зробити так, щоб новорічне застілля стало не тільки смачним, але ще й корисним для нашого здоров'я. З таким питанням ми звернулися до лікаря-дієтолога Галини Завалової.


Екстрена профілактика: залишитися здоровим, коли навколо вже хворіють

— 18 грудня 2013 —

У період різкого зниження температури, що супроводжується вітрами, кількість хворих ГРВІ незмінно зростає. У кожної здорової людини ризик зустрітися з вірусом усе вище і вище. Що робити, якщо вірус підібрався зовсім близько, і комусь із близьких уже поставили діагноз ГРВІ? Як підвищити свій шанс не розболітися самому? 


Повноцінне життя після інсульту можливе

— 11 грудня 2013 —

На жаль, але від інсульту ніхто не застрахований. І справа тут, як говориться, не в тому, що це може трапиться з кожним, а в тому, що відбувається все зненацька. Адже ні для кого не секрет, що серцево-судинні захворювання знаходяться у трійці найбільш розповсюджених причин летальності, а інсульту серед цих причин приділяється майже перше місце.


Сім способів відновити працездатність після обіду

— 4 грудня 2013 —

Почуття сонливості, млявості, апатії та небажання працювати - знайомі кожному офісному працівнику пообідні симптоми. Причому ці напасті переслідують як працелюбів, так і людей, що не звикли перенапружуватися на робочому місці. Психологи з'ясували, що рівень енергії працівників після обіду прямо залежить від об'єму роботи.


Особливості риніту при ГРВІ

— 27 листопада 2013 —

Гострі респіраторні вірусні інфекції сьогодні часто йдуть пліч-о-пліч з алергійними проявами. Одним з таких неприємних супутників ГРВІ часто стає алергійний риніт, а попросту виснажливий нежить. Який ж взаємозв'язок цих захворювань і як з ними боротися? Про це ми розпитали Лілію Іванівну Романюк, доктора медичних наук, доцента кафедри клінічної, лабораторної імунології та алергології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика.


Дитячі інфекції: головне - правильно поставити діагноз

— 20 листопада 2013 —

Інфекційні недуги як і раніше не поступаються провідними позиціями серед показників дитячої захворюваності в Україні. Які ж основні проблеми дитячій «інфекціонки» сьогодні? Про це ми попросили розповісти доктора медичних наук, професора Сергія Олександровича Крамарева.


Почалися проблеми із зором - негайно до лікаря

— 13 листопада 2013 —

Всі ми, звичайно, турбуємося про стан свого здоров'я. Кожний знає, що краще запобігти хворобі, чим потім її лікувати. І вважаємо, якщо які-небудь симптоми, на наш погляд, відсутні, то й звертатися до лікаря зайвий раз не варто. Тим більше, коли нарешті прийдеш у лікарню, то відразу починаються черги, рекомендації, рецепти, аптеки, очікування результату... А якщо симптом відсутній? А якщо це дитина, і вона не скаже, що погано бачить? У яких випадках варто звертати увагу на проблеми із зором, радить лікар-офтальмолог першої категорії Сидорова Марія Валеріївна. До того ж вона підкаже, як вибрати окуляри, якщо в цьому виникне необхідність.


Перехід на знежирені продукти небезпечний для серцево-судинної системи

— 6 листопада 2013 —

Такої думки дотримуються британські кардіологи з Лондонського університету Кройдон. Дослідники пояснили, що необхідно відрізняти транс-жири, що містяться у фастфуді, багатьох хлібобулочних і кондитерських виробах, від насичених жирів, які містяться в молоці, сирі та м'ясі.


Профілактика шийного остеохондрозу

— 6 листопада 2013 —

Шийний остеохондроз - це як масовка на зйомках серіалу, у яку запрошені всі після сорока. Тільки брати участь у ній - приємного мало. Як навчитися «тримати оборону» проти хвороби? Поради експерта - лікаря-невролога.


Вірус грипу розумніший за імунітет

— 30 жовтня 2013 —

Імунна система людини має здатність "запам`ятовувати" віруси, а потім зберігати цю інформацію у В-клітинах пам`яті, що знаходяться у легенях. Це потрібно для того, щоб запобігти імовірному зараженню іншими інфекціями.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс